Nieuw

Lange eisenlijst van quotumvluchtelingen op het Finse eiland Åland

© Samhällsnytt

Het Finse eiland Åland heeft een zeer strikt en verantwoordelijk immigratiebeleid gevoerd in vergelijking met het naburige Zweden. De laatste tijd zijn er echter meer zogeheten quotumvluchtelingen opgevangen. Uit een recent, door het Rode Kruis gefinancierd rapport blijkt dat dit niet helemaal vlekkeloos is verlopen. In plaats van zich aan te passen aan de Åland-gemeenschap, willen vluchtelingen dat de lokale bevolking zich aan hen aanpassen.

De krant Åland Nyheter heeft met zijn actuele artikel de aandacht gevestigd op het  rapport. De krant heeft eerder geschreven over de gigantische oververtegenwoordiging van migranten onder seksuele delinquenten.

Het huidige artikel van Åland Nyheter volgde later op een ander onderzoek, waarbij het perspectief was omgedraaid en een overzicht werd gegeven van hoeveel misdrijven van migranten Finse burgers treffen. In het geval van verkrachting en andere seksuele misdrijven werd vastgesteld dat Finse vrouwen het slachtoffer waren van acht van de tien gevallen waarbij een migrant de dader was.

Willen moskeeën, staatsburgerschap en paspoorten
De eisenlijst van de quotumvluchtelingen omvat onder andere de bouw van moskeeën. Men eist ook, ondanks slechts ongeveer twee jaar in het land, om de Finse nationaliteit en paspoort te verkrijgen met het argument dat men zich op Åland “gevangen” voelt.

Weinig Finse staatsburgers zijn racisten
Sommige Finnen zijn racisten. Men verwijst daarbij naar degenen die negatieve meningen over de islam uiten. Maar zij zijn vrij weinig in aantal, verklaart men. Over het geheel genomen verklaart men dat ze goed behandeld worden door de Finnen.

Tevreden over gezondheidszorg, maar niet over tandheelkundige zorg
Het gratis gezondheidszorgstelsel daarentegen is goed. Een uitzondering hierop is tandheelkundige zorg, waar men ontevreden over is, omdat ze niet altijd de behandeling krijgen waarom ze vragen.

Vrekkige financiële bijdragen en moeilijk om werk of opleiding te krijgen
Quotumvluchtelingen denken dat de financiële bijdragen die ze ontvangen veel te weinig zijn. Het is ook jammer dat het moeilijk is om werk te vinden en een opleiding te volgen, omdat men de taal moet leren om inzetbaar te worden en onderwijs te kunnen volgen.

Laag opleidingsniveau en weinig vrouwen die willen werken
Onder de vrouwen is er echter bijna niemand die wil werken. Slechts één van hen heeft werk gehad. De anderen hebben ervoor gekozen om thuis te blijven en te leven van bijdragen. Sommige van hen zijn met vervroegd pensioen gegaan. Geen van de vluchtelingen heeft hoger onderwijs genoten. Veel mensen hebben helemaal geen opleiding.

De vluchtelingencoördinatoren zijn het erover eens dat er in Åland geen basisonderwijs voor volwassenen is. Historisch gezien was dat niet nodig.

Kan niet op bezoek naar het thuisland reizen
De grootse klachten zijn echter dat ze zich niet vrij in de wereld kunnen bewegen omdat ze geen staatsburgerschap en paspoorten hebben. “We kunnen niet naar ons land reizen waar mensen onze taal spreken”, legt een van de quotumvluchtelingen uit. “Ik voel me een gevangene, het is alsof ik in de gevangenis zit”. Men had dat niet verwacht toen men in “een Europees land” aankwam.

Ontevreden over de behuizing
De quotumvluchtelingen zijn ook ontevreden over de huisvesting die men van de buitenlanders hebben gekregen. Men vindt de huizen te oud, koud en saai. “Ik ben aan het bevriezen” zegt een van de quotumvluchtelingen. “Het is niet goed voor mijn gezondheid”. De geïnterviewde vluchtelingencoördinatoren zijn het daar niet mee eens, ze zijn van mening dat de huisvesting die quotumvluchtelingen wordt aangeboden goed is.

Meer tolken en betere informatie over sociale bijdragen
Meer tolken staan ook op het verlanglijstje van de vluchtelingen. Die zouden overal in de Åland-gemeenschap aanwezig moeten zijn, maar vooral in de gezondheidszorg. Ook de informatie over het aanvragen van sociale bijdragen wordt als ontoereikend beschouwd en moet worden verbeterd.

De afwezigheid van moskeeën discrimineert de mannen
Een klacht geldt ook dat men de islam religie op Åland niet op dezelfde manier kunt uitoefenen als in het oude thuisland. Ook hier wordt aangenomen dat de gemeenschap van Åland de vluchtelingen discrimineert. Voor vrouwen is het voldoende dat ze thuis tot Allah bidden, is men van mening, maar voor mannen zijn echte moskeeën vereist. Die de autochtonen voor hen moeten bouwen.

De overheid moet de islam onderwijzen aan de autochtonen 
Een aanverwant probleem is, volgens de quotumvluchtelingen, dat de autochtonen de islam niet begrijpen. Daarom is het noodzakelijk dat de landschapsregering op Åland de islam onderwijst aan alle autochtonen. Men wil ook “multiculturele dagen” waar de inheemse bevolking meer te weten kan komen over de oorsprong, religie en cultuur van de quotumvluchtelingen. Dit is ook iets waar de vluchtelingencoördinatoren voor pleiten, zowel voor gewone burgers als voor de Åland’s politici.

Ziet zichzelf als verrijkende supplementen
Alle in het verslag geïnterviewde vluchtelingen waren het erover eens dat men zichzelf ziet als iets wat Åland nodig heeft. Ook is men het erover eens dat er meer financiële middelen moeten worden uitgetrokken voor de opvang van migranten.

Wil meer belastinggeld bestemd voor immigratie zien
Dit geldt ook voor de auteurs van het verslag – de autochtonen zouden aanzienlijk meer belastinggeld moeten besteden aan immigratie, zodat er individuele, op maat gesneden integratieplannen kunnen worden opgesteld voor elke individuele migrant, meer vluchtelingencoördinatoren in dienst kunnen worden genomen, ontmoetingsplaatsen voor immigranten kunnen creëren en cursussen kunnen organiseren om de migranten voor te bereiden en aan te passen voordat ze aankomen.

Grote behoefte aan uitgebreide immigratiedienst
In het verslag wordt gepleit voor de uitbreiding van bijna alle dienstengebieden voor migranten – betere toegang tot geestelijke gezondheidszorg, langetermijnplannen voor migrantengezondheidszorg, basisonderwijs voor volwassen immigranten, Zweedse cursussen voor zwangere migranten, validering van alle opleidingen die migranten eventueel met zich meebrengen, activiteiten van immigranten op de middelbare school, lagere school, middelbare school en meer.

De rapporteurs zien ook een toekomst waarin migranten steun en subsidies krijgen voor startende bedrijven zoals restaurants en winkels voor oosterse kleding.

Vluchtelingen van voorgaande jaren weigerden deel te nemen
De gegevens in het verslag zijn gebaseerd op interviews met volwassen quotumvluchtelingen – evenveel mannen als vrouwen – die in 2015 en 2016 op Åland zijn gekomen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het verslag ervaringen zou bevatten van quotumvluchtelingen die ook in voorgaande jaren zijn gekomen. Slechts één van de respondenten wenste echter aan de enquête deel te nemen, anderen weigerden.

De ervaringen van de Åland-vluchtelingencoördinator met de werking van immigratie zijn ook in het verslag opgenomen. De auteurs hopen nu dat het verslag door politici zal worden gelezen en als basis zal worden gebruikt voor het toekomstige immigratiebeleid van het land.

Meer quotumvluchtelingen binnenkort
Op dit moment zijn er ongeveer honderd quotumvluchtelingen op Åland, voornamelijk uit Syrië en Iran. In de herfst zal dit cijfer met nog eens 25 procent stijgen. Dit komt doordat sommige immigrantengemeenten in de Finse staat de wens te kennen hebben gegeven om meer te ontvangen.

Bron:

https://samnytt.se/lang-kravlista-fran-nyanlanda-kvotflyktingar-pa-aland/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Lange eisenlijst van quotumvluchtelingen op het Finse eiland Åland

 1. Jack vanderVeen // augustus 24, 2018 om 07:23 //

  En de inheemse lokale bevolkingswensen, wat wensen die?
  Weg wezen met al die parasiterende, ultra luie, altijd ontevreden nieuwkomers.
  De levensvijanden van de toekomst.
  Niet goed? Doet men niet mee in het aanwezige systeem? opgesodemieterd! En dat zeg ik als zeer empathisch ingesteld persoon.

  Like

 2. Kijk, mijn ochtend begint met een glimlach…

  Wat een verklaring van ondankbaarheid, dit is zoiets om in te lijsten, als tijdsbeeld voor arrogantie en achterlijkheid van Islam. Zum kotschen.

  Like

 3. Ik sta er nog steeds versteld van hoe landen dit zolang laten aanmodderen. Als er bij mij thuis iemand op bezoek komt met een lijst van eisen e.d., geloof mij maar dat deze per direct eruit wordt geflikkerd! Zo behoort het ook te gaan met migranten die eisen gaan stellen in hun gastland. Keihard aanpakken die gasten. Communiceren met moslims gaat sowieso niet lukken.

  Like

 4. Dat krijg je nu van dat open armenbeleid. Had men eerst maar eens het boek “De Kracht Van De Rede van Oriana Fallaci” gelezen en zeer goed laten doordringen dan had dit dus allemaal voorkomen kunnen worden en hadden we niet in de shit gezeten. Namelijk wie goed doet wordt nu zwaar beboet.

  Like

 5. Je eigen ondergang financieren en dan nog de kous op de kop krijgen omdat de islamisering niet snel genoeg plaats vindt.
  In één zin samengevat: de krankzinnigheid ten top en we pikken dit nog ook want in Brussel zien ze dit met welgevallen aan.

  Komt er ooit een moment dat we dit zooitje parasieten op transport zetten richting de voormalige thuislanden?

  Like

 6. Scrutinizer // augustus 24, 2018 om 11:36 //

  Enquete? Verbazingwekkend!
  ‘k Vraag me wel af in welke taal ze die enquete hebben afgenomen.

  Maar als het gelukt is de communicatieproblemen te overwinnen, dan is het geschetste beeld wel in lijn met het beeld wat ontstond na een half jaartje dit blog te lezen.
  ONS hier zal het dus niemand verbazen, neem ik aan.
  Hopelijk opent het wat ogen van politici en brengt het een kentering teweeg.
  Al vrees ik van niet immers mijn inschatting is dat hun beleid geen domheid is maar moedwil.

  Like

 7. antiislamnu // augustus 24, 2018 om 11:40 //

  Probleem is snel opgelost in Iran is sowieso geen oorlog en in Syrië is de oorlog zogoed als afgelopen dus de terug reis kan beginnen.

  Like

 8. ieznogoedh // augustus 24, 2018 om 12:39 //

  zodat er individuele, op maat gesneden integratieplannen kunnen worden opgesteld
  Het hele eisenpakket maakt zonder meer duidelijk dat integratie bepaald niet het doel is van deze cultuurrverrijkers.
  Dan een cursus Zweedse taal voor zwangere vrouwen?
  Zweedse taal? Ze zitten toch in Finland dus is Zweeds helemaal nergens voor nodig.
  Tentij natuurlijk de Zweedse uitkeringen hoger zijn dan bij die zuinige Finnen.
  Straks allemaal weer zielig over de grens met zweden marcheren of met een bootje over de Oostzee (Daar kan het nog wel eens spoken. Zo heeft elk nadeel zijn voordeel).

  Like

 9. `De krant heeft eerder geschreven over de gigantische oververtegenwoordiging van migranten onder seksuele delinquenten.`

  Zie je wel. Dat krijg je ervan. Ze moeten ook geen millimeter toegeven aan die scrotumvluchtelingen.

  Liked by 1 persoon

 10. ““We kunnen niet naar ons land reizen waar mensen onze taal spreken”, ”

  Nepvluchteling.

  Like

 11. Von Puffelen // augustus 24, 2018 om 23:35 //

  Tsja, je mag toch wel iets verwachten van je nieuwe donorland toch?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s