Nieuw

Bijna 16.000 buitenlanders in Duitsland gedetineerd – minder dan 200 per jaar worden gedeporteerd

Elk jaar worden minder dan 200 veroordeelde buitenlanders naar hun thuisland gebracht om hun straf uit te zitten.

De afgelopen jaren zijn er minder dan tweehonderd veroordeelde buitenlanders naar hun land van herkomst gebracht om daar hun straf uit te zitten. schrijft Epoch.

Dit blijkt uit een reactie van de federale regering op een onderzoek van de parlementaire fractie van de FDP in de Bondsdag, waarover in de krant “Welt” wordt bericht. Verreweg de meeste veroordeelden ondergaan hun straf in de Bondsrepubliek Duitsland.

Uit het antwoord op de parlementaire vraag blijkt dat in maart 2017 15.876 buitenlanders gevangen zaten in Duitse gevangenissen, meer dan in 2015 (13.694) en 2016 (14.605). Stephan Thomae, plaatsvervangend voorzitter van de parlementaire fractie van de FDP in de Bondsdag, vertelde “Welt”: “De bestaande rechtsinstrumenten volgens welke buitenlandse criminelen hun straf in hun eigen land kunnen uitzitten of dat verdere detentie in Duitsland kan worden achterwege gelaten op grond van uitzetting, worden veel te zelden gebruikt en bieden daarom geen merkbare verlichting voor het strafrechtstelsel”.

Het aanzienlijk toenemende aantal buitenlanders dat sinds 2015 in hechtenis wordt gehouden, vormt “een onnodige last voor de Duitse gevangenissen”, omdat “vreemdelingen die een strafbaar feit hebben begaan, tot een definitieve vrijheidsstraf of een jeugdstraf van meer dan een jaar zijn veroordeeld, in het algemeen hun recht op verblijf verliezen en moeten worden uitgezet overeenkomstig artikel 53 van de Verblijfswet”.

Het zou ook de doelstellingen van het gevangeniswezen overbodig maken, namelijk sociale rehabilitatie en bescherming van de bevolking tegen nieuwe misdrijven. Een in Duitsland opgelegde gevangenisstraf kan daar pas verder worden uitgezeten nadat deze door een andere staat ten uitvoer is gelegd.

De Bondsrepubliek Duitsland doet echter zelden dergelijke verzoeken tot tenuitvoerlegging van een straf in het buitenland – en de tendens is dalend. Terwijl de Duitse autoriteiten in 2010 348 keer een andere staat vroegen, waarvan er 312 succesvol waren, waren er in 2016 nog 242 van dergelijke verzoeken, en dit resulteerde in slechts 199 keer in een ​​daadwerkelijke overdracht van een gevangene. De federale regering heeft geen uitspraken gedaan over de doellanden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7268 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Bijna 16.000 buitenlanders in Duitsland gedetineerd – minder dan 200 per jaar worden gedeporteerd

 1. Hoe moeilijk kan het zijn om deze getallen om te draaien ,begin eerst eens met alle lui in de politiek die dit tegen werken een schop onder hun kont te geven ,of pak ze op voor land verraad ,Asielzoekers hebben allemaal een telefoon ,lees hem uit ,en je weet waar je ze kan droppen ,bij weigering van een land om ze terug te nemen elke humanitaire =geld ,hulp gelijk stop zetten,wie betaalt die bepaald , de eerste ambtenaar die verstand heeft van zaken moet ik nog tegen komen .,

  Like

 2. antiislamnu // augustus 24, 2018 om 12:04 //

  Alles wordt uit de kast gehaald om deze asielparasieten in het land te houden zelfs de wet wordt overtreden.

  Like

 3. Verwonderlijk? niet echt ….

  Like

 4. hoe te langer de natuur wordt tegen gewerkt des te groter de correctie. Het gaat een knalfuif worden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s