Nieuw

Asielstrijd: Italië dreigt EU met stopzetting bijdragebetalingen – Migranten in hongerstaking

Foto: Luigi Di Maio is de leider van de Vijfsterrenbeweging. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Mattia Luigi Nappi.

De migrantencrisis wordt erger: Italië bedreigt de EU met een bevriezing van de bijdragebetalingen – en de migranten op de “Diciotti” zijn in hongerstaking gegaan.

De leider van de Italiaanse regeringspartij, de Vijfsterrenbeweging, heeft de EU in de migratiecrisis gedreigd met het stopzetten van de bijdragen.

– Als de EU het niet eens kan worden over het schip Diciotti en de verdeling van migranten tijdens een vergadering in Brussel op vrijdag, ben ik en de hele vijf-sterrenbeweging niet langer bereid om de EU jaarlijks 20 miljard euro te geven, zei vicepremier Luigi Di Maio donderdagavond in een video op zijn Facebook-pagina.

Al meer dan een week wachten migranten op het schip “Diciotti” van de Italiaanse kustwacht.

Hoewel er in de haven van Catania inmiddels 27 minderjarigen van het schip zijn gehaald, zijn er nog steeds 150 migranten op het schip. Volgens een afgevaardigde die aan boord was, verslechtert de situatie daar. Hij kreeg van het havenbestuur te horen dat migranten in hongerstaking waren gegaan, twitterde Davide Faraone van de sociaaldemocratische partij (PD).

Italië dringt erop aan dat ook andere EU-landen migranten uit het schip opnemen. Vrijdag wilden vertegenwoordigers van verschillende EU-landen, waaronder Duitsland, in Brussel op werkniveau bijeenkomen om de verdeling van migranten te bespreken.

Bron:

https://www.epochtimes.de/politik/europa/asylstreit-italien-droht-eu-mit-stopp-von-beitragszahlungen-migranten-im-hungerstreik-a2611824.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Asielstrijd: Italië dreigt EU met stopzetting bijdragebetalingen – Migranten in hongerstaking

 1. Ik begrijp niet waarom niemand meer deze hoogopgeleide pensioenredders wil opnemen.

  Liked by 1 persoon

 2. Reinier Vangie // augustus 24, 2018 om 14:32 //

  Ze moeten gewoon dat schip terug sturen naar Libië en dan zoeken ze het daar maar uit. En chantage zou ik helemaal niet voor wijken. Vertel die gelukzoekers dat en dat de gevolgen van die hongerstaking hun probleem is en niet de onze.

  Like

 3. Hongerstaking = probleemoplossend. 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. ieznogoedh // augustus 24, 2018 om 14:48 //

  Eigen schuld van Italie. Oppikken (dat is al verkeerd maar goed) en afzetten in Libye.
  Aan de andere kant, een hongerstaking lost het probleem ook op, het kan alleen wat langer duren.

  Liked by 2 people

 5. Deze hongerstaking zou wel eens dé oplossing kunnen zijn voor de huidige volksverhuizingen vanuit Afrika.

  In het uiterste geval zou men in overweging kunnen nemen om grote hoeveelheden doorgedraaid varkensvlees aan te bieden om de ergste nood te lenigen.
  Dan kan Italië niet worden beschuldigd van onmenselijkheid en is de keuze aan de migranten om al niet in het leven te blijven.

  Maar na de magen eventueel gevuld te hebben een gratis enkele reis richting Libië.

  Geheel gratis? De kosten zouden gedeclareerd kunnen worden aan een zekere G. Soros.

  Liked by 1 persoon

 6. Linea recta terug naar Libië of een van de andere landen waar die schepen vandaan kunnen komen. Zijn geen vluchtelingen maar gewoon gelukzoekers.

  Like

 7. templars2017 // augustus 24, 2018 om 17:40 //

  Hongerstakende migranten ,chantagemiddel bij uitstek ,maar vergeet niet ,niemand heeft hen gedwongen om dit te gaan doen,ze hebben er zelf voor gekozen .
  Waarom zou Italië moeten zwichten voor een zelf gekozen chantagemiddel? groen links gaat groen zien van woede en rood van frustratie , niet van aantrekken de uitvoerders zien al zwart ,dus zwart van de honger gaat niet opvallen ,als Italië hen dan een oplossing geeft waar wel toegang is voor hen gaan ze het wel nemen,laten hongeren en eten beloven in ….Libië.

  Like

 8. Terug naar Libië met dat asiel uitschot.

  Like

 9. Ons zeker niet laten chanteren. Italië heeft ze zelf uit zee gepikt. En in plaats terug te brengen naar Libië zijn ze richting Europa gevaren. Nu vangen die spaghetti vreters ze zelf maar op. Het zijn gelukzoekers. Maar Brussel zal de anderen wel weer dwingen want o wee als Italië er uit stapt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s