Nieuw

Vrijspraak voor de vier Eritreeërs die beschuldigd werden van verkrachting Zweedse geestelijk gehandicapte vrouw

De vier verdachte Eritreeërs. © Politie

Het was op 5-6 mei in Bromma, noordwestelijk Stockholm, dat de daders volgens de tenlastelegging de verstandelijk gehandicapte vrouw vasthielden en met geweld tot anale en vaginale gemeenschap dwongen.

De verdachten zijn 17 tot 20-jarige Eritreeërs.

De verkrachting wordt door het openbaar ministerie als ernstig beschouwd, deels omdat deze gezamenlijk door de vier buitenlanders is uitgevoerd en deels vanwege de “ontwikkelingsstoornis” van de vrouw. De openbare aanklager eistte deportatie.

Nu zijn de vier echter door een onenige rechtbank vrijgesproken. Volgens de rechtbank was niet bewezen dat de Eritreeërs begrepen dat de vrouw een ontwikkelingsstoornis had. Twee lekenrechters (Rommel: Gebruikelijk in het Zweedse en Finse rechtssysteem) hadden echter een andere mening.

Volgens het vonnis beschrijven mensen die haar goed kennen als op hetzelfde niveau van een vijfjarig kind.

Een van de mannen ontmoette de vrouw op het metrostation. Na een praatje gingen ze samen met de metro naar Hässelby. Ze stapten uit op het station van Abrahamsberg en gingen naar een appartement waar twee van de andere mannen wachtten. Na een tijdje kwam ook de vierde man.

Tijdens het verhoor zei de vrouw dat de vier mannen haar aan haar armen en benen vasthielden en haar verkrachtten.

“De geweldsporen kunnen bij een andere gelegenheid zijn ontstaan”
Alle mannen ontkenden de misdaad. Twee gaven toe dat er sprake was van geslachtsgemeenschap, maar dat dit vrijwillig was. Het sperma van de derde man werd gevonden in het damesslipje. Bij de vierde is er geen technisch bewijs of schuldbekentenis.

Bij het medisch onderzoek had de vrouw acht blauwe plekken op haar benen en twee op haar armen, maar de rechtbank is van mening dat dit bij andere gelegenheden kon zijn ontstaan en geen bevestiging is van geweld door de verdachten.

“De daders moeten het geweten hebben”
De rechtbank is het ermee eens dat de vrouw zich door haar handicap in een bijzonder kwetsbare positie bevond, één van de fundamenten voor een veroordeling voor verkrachting, maar acht het niet bewezen dat de mannen dit wisten.

Twee van de lekenrechters zijn echter van mening dat het feit dat een van de mannen met de vrouw heeft gepraat voordat hij het appartement had bereikt, hem heeft doen moeten begrijpen dat de vrouw een verstandelijke beperking heeft.

Daarnaast is een lekenrechter van mening dat de twee anderen van wie bewezen is dat zij met de vrouw gemeenschap hadden, dit ook moeten hebben begrepen.

Bron:

https://samnytt.se/friande-dom-for-fyra-eritreaner-som-atalades-for-valdtakt-av-kvinna-med-utvecklingsstorning/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7509 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Vrijspraak voor de vier Eritreeërs die beschuldigd werden van verkrachting Zweedse geestelijk gehandicapte vrouw

 1. ieznogoedh // augustus 22, 2018 om 12:49 //

  Ha, maar deze vrijspraak is wel te begrijpen.
  Immers voor de (overduidelijk) linkse rechters zelf zal het ook niet duidelijk zijn geweest dat het slachtoffer een geestlijke beperking had.
  Als je met hetzelfde behept bent, dan herken je het bij een ander ook niet.
  Dat geldt voor zowel daders als de vrijsprekende rechters.
  De lekenrechters, die kennelijk niet geestelijk beperkt zijn, zagen wel in wat er met de vrouw mis was.

  Like

 2. Stefan Löfven, smeerlap kijk hier maar eens naar, i.p.v. je druk maken om zaken die achterlijk zijn zoals meer van zulk volk opnemen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s