Nieuw

Populares vs Optimates

Gaius Crachus Tribuun van het volk, die vermoord werd door de Optimates, wikimedia

Het populisme waar de media het zoveel over heeft de laatste jaren komt eigenlijk neer op een conflict tussen een gevestigde elite die zich vastklampt aan de macht en een uitgebuitte massa die ontevreden is met het beleid van deze elite en om een koerswijziging vraagt. De elite reageert met dédain, zet ze weg als dom en haatdragend en als plebs. 

De origine van de term Plebs is te vinden in het oude Rome, waar de term de vrije burgers omschreef die niet tot de Patriciërs behoorden. Zij werden in de Senaat vertegenwoordigd door de Populares, met name in de late Romeinse Republiek. Zij hadden precies dezelfde grieven tegen de patriciërs, die vertegenwoordigd werden door de Optimates, als de populisten nu hebben tegen de globalistische elite. En de Optimates reageerden precies zoals de elite nu. Harde represailles, zij verketterden en vermoorden de leiders van de Populares en de hele beweging schreven zij af als “demagogisch”.

Erkenbrand >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9566 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Populares vs Optimates

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s