Nieuw

Oostenrijk: Levenslang voor Afghaan wegens bloedige eermoord op zijn zuster

Foto: Ter illustratie. Bron: Freeimages / Auteur: Flavio Takemoto

Levenslange gevangenisstraf voor moord “vanwege eercultuur”. Deze woensdag werd de Afghaan veroordeeld voor de wrede moord op zijn 17- of 18-jarige zus met een gevechtsmes op 18 september 2017 in Wenen. Tijdens de sectie werden van hals tot hiel 28 steekwonden en snijwonden gevonden. Op de vraag naar zijn leeftijd verklaarde de beklaagde voor de rechter dat hij 19 jaar was, maar dat is niet waar: Volgens de deskundige was Hikmatullah S. ten tijde van de bloedige misdaad al minstens 21 jaar en drie maanden oud. Het arrest is niet definitief.

De leeftijd van de verdachte speelde een belangrijke rol in het proces, omdat hij op grond van advies van een deskundige volgens het volwassen strafrecht werd veroordeeld. De forensische antropoloog, Fabian Kanz, is er zeker van: “De verdachte was op de dag van het voorval minimaal 21 jaar en 3 maanden oud. De door hem bepaalde leeftijd is een “minimumdrempel”. Het is heel goed denkbaar dat de verdachte tot vier jaar ouder is dan het parket voor zijn rekening neemt. In haar tenlastelegging stelde zij de geboortedatum vast op “uiterlijk 29 mei 1996”.

Het lijdt ook geen twijfel dat het vermoorde meisje geen enkele overlevingskans had. Tijdens de autopsie van het lijk werden van hals tot hiel in totaal 28 steekwonden en snijwonden tot acht centimeter diep gevonden. Volgens de forensisch deskundige Christian Reiter werden de messteken “met grote kracht en energie” uitgevoerd. De hals, linker bovenarm en linker onderbeen werden doorboord. Het mes verwondde ook de lever, beide nieren, de maag, dunne en dikke darm en de liesslagader.

Op de dag van de misdaad wachtte Hikmatullah S. op het metrostation Reumannplatz in Wenen-Favoriten op het meisje. Voor een laatste gesprek gingen de twee naar een binnenplaats in de buurt. Daar reikte de jongeman naar een gevechtsmes en stak haar meerdere keren, zoals getuigen verklaarden. Tijdens een verhoor legde Hikmatullah S. uit dat zijn zus geen respect meer voor de familie had, waardoor hij haar ook geen respect meer toonde. Hij betreurt haar dood, maar het is “goed dat ze dood is omdat ze de eer van de familie heeft aangetast”.

Bron:

https://www.krone.at/1758817

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Oostenrijk: Levenslang voor Afghaan wegens bloedige eermoord op zijn zuster

  1. Levenslange opsluiting? Hoop dat zijn cel muf en bedompt is, geen electra heeft en dat hij op wateren en brood gezet is en geen toegang heeft tot het internet.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s