Nieuw

Zwemonderwijs met onderverdeling naar geslacht op Zweedse gemeentelijke school roept vragen op

Op de Broängschool in Botkyrka, een van de meest immigranten-bevolkte gemeenten van Zweden, is besloten om de zwemlessen van de middelbare scholieren in geslacht te verdelen.

Maandag werd informatie gestuurd naar de ouders van de leerlingen in de zevende klas dat voortaan de jongens en meisjes voor de zwemlessen op verschillende plaatsen moesten verzamelen. Ook het zwemonderwijs zelf zou voor beide groepen op verschillende tijdstippen plaatsvinden.

– Het is een gewone gemeentelijke school waar mijn kind net is begonnen. Het voelt achtergebleven en totaal ondoordacht. In het leerplan staat duidelijk dat men dit niet mag doen, zegt een ouder die anoniem wil blijven tegen Sveriges Radio.

Volgens de directrice, Magdalena Eberhardsson, van de school, is het besluit gebaseerd op het feit dat sommige studenten, de meeste meisjes, niet comfortabel voelen om zich te tonen aan anderen in het zwembad en na de geslachtsverdeling meer bereid zijn om deel te nemen.

– We kozen voor deze optie omdat we in deze situatie dachten dat we zoveel mogelijk leerlingen het gevoel wilden geven dat ze zich prettig zouden voelen in het zwembad. Natuurlijk zullen we dit op school bespreken en de aangevoerde punten bekijken. Ja, we moeten er nog even over nadenken en misschien doen we het anders zoals we het nu gedaan hebben, zegt Magdalena Eberhardsson.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Zwemonderwijs met onderverdeling naar geslacht op Zweedse gemeentelijke school roept vragen op

 1. Jack vanderVeen // augustus 21, 2018 om 10:13 //

  Daar gaat de “genderneutraliteit”.
  Daar gaat 70jaar na-oorlogse ontwikkeling en vrijheid.
  Wat een verrijking die multiculturele ontwikkelingen.
  Dit is ook de reden dat zwart Afrika zwart wil blijven.

  Like

 2. Ja, hoe makkelijk al die Zweedse feministische ‘verworvenheden’ in het putje worden geloosd wanneer het is om de moslim te behagen. Het valt me trouwens op dat het vooral juist vrouwen zijn die door de knietjes gaan voor de islam.

  Like

 3. Scrutinizer // augustus 21, 2018 om 10:59 //

  Dus eerst vanaf de kleuterschool het bestaan van geslachten ontkennen om vervolgens als ze wat ouder zijn te discrimineren o.b.v. … geslacht!?
  ZO’N logische inconsistentie, dat kunnen alleen linksmenschen bedenken.

  Liked by 1 persoon

 4. Veel vrouwen kiezen voor overwinnaars.
  Bij feministische vrouwen is het wel duidelijk wie ze als zodanig inschatten
  en na de feminisering van de Europese man is dat ook nog wel te begrijpen.
  Zodra mannen steeds meer op vrouwen gaan lijken, als vrouwen gaan denken en zich als zodanig gedragen, dan zullen diegenen die niet verwijfd zijn uiteindelijk de dienst uitmaken en beginnen de feministen weer bij af, het bed en het aanrecht > broedmachines.
  Echter, de geschiedenis kan mensen leren (als ze willen leren natuurlijk) dat de tegenwoordig instromende overwinnaars, niet zo eenvoudig overstag zullen gaan.
  Domheid wordt ook hier dus gestraft.

  Like

 5. Weer een voorbeeld van vrouwelijke gemakzucht en inschikkelijkheid in het volstrekte voorbijgaan aan elk redelijk en in een strijd van honderd jaar gevestigd principe.
  Volmaakt principeloos en slap. Minder vrouwen in het onderwijs, daar en hier, lijkt me de aangewezen weg.

  Like

 6. Hier nog zo’n krankzinnig artikel:

  https://www.ad.nl/buitenland/amerikaanse-gezondheidssite-vagina-is-niet-gender-inclusief-noem-het-voorgat~a65987cf/

  Het merendeel van de mensheid lijkt de weg kwijt te zijn…..

  Like

 7. Gesteld wordt dat: ‘Volgens de directrice, Magdalena Eberhardsson, van de school, is het besluit gebaseerd op het feit dat sommige studenten, de meeste meisjes, niet comfortabel voelen om zich te tonen aan anderen in het zwembad en na de geslachtsverdeling meer bereid zijn om deel te nemen.’
  En dat is helemaal nog niet zo heel gek; een en ander heeft te maken met de pubertijd en waarin het lichaam zodanig onderhevig is aan veranderingen aangestuurd door de nodige hormoonhuishouding alsook de psyche beïnvloed en/of identiteitscrisis teweegbrengt. Er zijn kinderen in deze leeftijd die voor de ouderlijke snufferd ‘ineens’ de douchedeur voor diens giechel dicht smijten want ‘ineens’ mag je hen niet langer naakt aanschouwen. Niets raars aan. Daarom stel ik voor om zwemlessen voor deze leeftijdscategorie (middelbaar=voortgezet onderwijs) af te schaffen en de kinderen al in de kleuterleeftijd te leren zwemmen. Zoals ikzelf dat ook heb gedaan. Je hebt er toch geen zin in als meisje, op een aantal meisjes na, om in een bijnablotebillenbroekje rond te lopen terwijl je je bewust bent van al die geile jongensoogjes op jouw gericht?!!

  Hoe gaat men sommige individuen opvoeden?
  In een zogenaamde meltingpot waarin verschillende culturen met tegenover gestelde normen, waarden, overtuigingen, tradities, taboes, etc.
  In Indonesië heeft een bepaalde, overheersende, subcultuur daarop het antwoord geïmplementeerd.
  Nu is het de vraag of dat systeem stilletjes aan ook in Europa toegepast zal gaan worden / zou kunnen gaan worden. Het antwoord hierop …. laat ik aan een ieder voor zich. Tijd zal het ons leren; toch Zalmen zwemmen stroomopwaarts, dus .. alles kan (nog).

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s