Nieuw

Kleuterschoolkinderen verkleed als ISIS-militanten voor Indonesische onafhankelijkheidsoptocht

© @rasjogja / Twitter

Kinderen op een Indonesische kleuterschool werden gekleed in kostuums in ISIS-stijl en kregen geweer replica’s om vast te houden tijdens een optocht op de Indonesische onafhankelijkheidsdag, wat leidde tot omhooggetrokken wenkbrauwen en een verontschuldiging van de organisatoren van het evenement.

Foto’s en video’s van de parade, die online verschenen, tonen rijen van meisjes van kop tot teen gekleed in zwarte sluiers, terwijl ze een uit karton gesneden geweer dragen. Op de vraag om de beslissing uit te leggen, verontschuldigde kleuterschoolhoofd Hartatik zich “diep” en drong hij erop aan dat ze niet probeerden “geweld bij de jonge meisjes aan te wakkeren”, maar eenvoudigweg “het thema van de strijd van de profeet om het geloof en de toewijding aan Allah te vergroten” aan de orde wilde stellen.

Hartatik zei dat de school, die zich op de locatie van een Indonesisch militair complex bevindt, de vreemde kleding had gekozen om geld te besparen door dingen te gebruiken die de school reeds bij de hand had – maar verklaarde niet waar de toneelbenodigdheden in vorige jaren voor nodig waren geweest. De school heeft “nooit nagedacht” over de impact, want “het belangrijkste is om deel te nemen aan de parade, dat de kinderen gelukkig zijn”, zei Hartatik.

Op een mediaconferentie die werd bijeengeroepen om het incident te verklaren, zei de militair bevelhebber van Probolinggo, luitenant-kolonel Kav Depri Rio Saransi, dat het enkel de bedoeling was om kinderen te leren over de “strijd van de islam” maar niet radicaal van aard was.

– Er is niet het minste radicalisme. Ik benadruk dat er geen element van het tonen van het bestaan van radicale activiteiten is, zei hij.

De ophef rond de kinderparade heeft een Indonesisch parlementslid er toe aangezet dit te bestempelen als een “ongepast schouwspel” dat een “slecht beeld” geeft en de gedachten van kinderen zou kunnen schaden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7214 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Kleuterschoolkinderen verkleed als ISIS-militanten voor Indonesische onafhankelijkheidsoptocht

  1. ieznogoedh // augustus 21, 2018 om 11:11 //

    Plakje na plakje todat de hele salami uitieindelijk niet meer op jouw bord ligt maar op het bord van je grootste vijand.

    Like

  2. trebor2110 // augustus 21, 2018 om 16:11 //

    en hier klagen ze al als er cowboy en indiaan wordt gespeeld

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s