Nieuw

Islamitische groepering dringt er bij Zweedse moslims op aan de verkiezingen te boycotten

Screenshot of Hizb ut-Tahrir's campaign material

De islamistische groep Hizb ut-Tahrir roept moslims op om in september niet te gaan stemmen en zegt dat het “zondig” is om deel te nemen aan niet-islamitische verkiezingen.

In een videoclip dringt Hizb ut-Tahrir er bij moslims op aan niet deel te nemen aan de Zweedse verkiezingen, omdat het volgens hen haram is – verboden volgens de islam.

De groep benadert ook Zweedse moslims, bijvoorbeeld buiten de Stockholm moskee. Temmam Asbai, voorzitter van de islamitische vereniging die de moskee beheert, vertelt aan de Zweedse radio echter dat zij de campagne van Hizb ut-Tahrir niet steunen.

Nadat Radio Zweden meerdere malen contact had opgenomen met Hizb ut-Tahrir, ontving het een schriftelijk, geanonimiseerd antwoord. De groep legde uit dat zij streeft naar “behoud van de islamitische identiteit van moslims”. De boodschap achter de lopende campagne in Zweden is dat moslims betrokken en actief moeten zijn bij de samenleving, maar dat stemmen niet de enige manier is om politieke invloed uit te oefenen.

Volgens Kirstine Sinclair, buitengewoon hoogleraar aan het Centrum voor Hedendaagse Midden-Oostenstudies van de Universiteit van Zuid-Denemarken, past de campagne van Hizb ut-Tahrir in de globale strategie van de groep en streeft ze uiteindelijk naar de oprichting van een islamitische staat – een kalifaat.

Bron:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=7022224

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9555 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Islamitische groepering dringt er bij Zweedse moslims op aan de verkiezingen te boycotten

 1. Is toch heerlijk, ze stemmen meestal toch links.

  Liked by 1 persoon

 2. Ja, het is goed nieuws, lijkt me.

  Like

 3. Scrutinizer // augustus 22, 2018 om 02:13 //

  “Oh? Dan hebben we ze dus voor niks geimporteerd?”, zullen ze bij links denken. Hun stemmen, daar was het hen om te doen. Alle ongemakken namen ze voor lief in ruil voor de import van links kiesvee en nu blijken die te weigeren te stemmen. Verdorie zeg.

  Like

 4. Ze hebben nog steeds de nieuwe onderklasse/proletariaat. Ze kunnen er nog steeds allerlei subsidie-clubjes op loslaten. In dit geval zie ik het al voor me.

  ‘How to reach immigrants to participate in our political system, as seen from a socio-political point of view.’

  of zoiets. Ze komen altijd met de mooiste titels, doe er nog iets over integratie en diversiteit bij, en klimaatverandering, negers zijn daar vast meer tegen bestand, en de subsidiepotten gaan wel open.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s