Nieuw

Google aangeklaagd voor het volgen van telefoongebruikers ongeacht de privacy-instellingen

Google is een rechtsproces aangeklaagd voor het illegaal bijhouden van locatiegegevens van miljoenen iPhone-en Android-gebruikers, zelfs wanneer de privacy-instellingen zijn ingesteld die Google zou moeten beletten dit te doen.

Verleden week vrijdag is de aanklacht ingediend die volgens Reuters betoogt dat Google een valse garantie geeft dat mensen niet zullen worden getraceerd als zij “Location History” op hun telefoons op “Off” zetten. In plaats daarvan schendt Google hun privacy door hun bewegingen te controleren en op te slaan.

“Google beweert dat een gebruiker de locatiegeschiedenis op elk gewenst moment kan uitschakelen. Als deze functie is uitgeschakeld, worden de locaties die men bezoekt niet langer opgeslagen. Dit is gewoon niet waar”, zegt de aanklacht die is ingediend bij een federale rechtbank in San Francisco.

De aanklager, Napoleon Patacsil, uit San Diego, zoekt gerechtigheid namens gebruikers van Amerikaanse Android- en iPhone-apparatuur die de locatiegeschiedenis hadden uitgezet.

Hij wil een niet nader gespecificeerd bedrag voor Google’s vermeende schendingen van Californische privacywetten en inbreuk op de privacy van mensen.

Het volgen waar de aanklacht over handelt werd beschreven in een artikel op 13 Augustus in AP, met de bewering dat het volgen door wetenschappers op de Universiteit van Princeton werd bevestigd.

Google heeft geen commentaar over de zaak gegeven, net zomin als de advocaten van Patacsil.

Tegenwoordig vertelt de Help-sectie van Google op hun website dat de locatiegeschiedenis op “Off” geen invloed heeft op andere locatiediensten op telefoons, en sommige locatiegegevens kunnen worden opgeslagen via andere diensten, zoals Zoeken en Kaarten.

Bron:

https://uk.reuters.com/article/uk-alphabet-google-privacy-lawsuit/lawsuit-says-google-tracks-phone-users-regardless-of-privacy-settings-idUKKCN1L51LV

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7261 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Google aangeklaagd voor het volgen van telefoongebruikers ongeacht de privacy-instellingen

 1. Jack vanderVeen // augustus 21, 2018 om 21:21 //

  Men heeft GOOGLE toch helemaal niet nodig om te surfen op internet. Weg ermee.

  Like

 2. https://www.real.video/5820940591001 We worden in de OO gaten gehouden !

  Like

 3. O, wauw, dat is nu juist mijn probleem bij een androïd 7 idd.
  Nog sterker, deze engerds gaan dan bij (off) je bombarderen met blokkerende reclames en nepberichten van FB terwijl ik dat niet eens heb.
  Dus, bv, ik ga naar mijn app. en dan slaat het scherm wit uit en de telefoon blokkeert!?
  Moet dan zeker 20 keer op het pijltje drukken om terug te komen bij het zogenoemde desktopscherm. Deze teringlui moeten echt gestopt worden. Dit is irritant en enigszins overkomelijk, maar het kan natuurlijk nog veel erger! Super-agressief zijn ze eigenlijk met al hun hippiefilosofietjes.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s