Nieuw

‘Geheime richtlijn’ verbiedt VN-organisaties bij te dragen aan de wederopbouw van Syrië totdat “politieke omwenteling” heeft plaatsgevonden

De “absoluut deconstructieve” opstelling van Washington belemmert de wederopbouw van Syria en beperkt de VN in het helpen van het land totdat een zogenaamde “politieke omwenteling” heeft plaatsgevonden, zegt Sergey Lavrov, de Russische Minister van Buitenlandse Zaken.

– Wij hebben UNESCO gevraagd hoe zij van plan zijn om de lange besprekingen en het langdurige begrip van deze organisatie om Palmyra – een antieke stad die door de organisatie als werelderfgoedsite wordt beschouwd – te gaan herbouwen, gaan uitvoeren. Uit de verklaringen waarom UNESCO nog steeds niet in staat is geweest om actief bij dit proces betrokken te raken, hebben we opgemaakt dat er een soort richtlijn is van het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York, zei bovengenoemde Lavrov.

– Het VN-secretariaat, dat de uitvoerende macht van de organisaties is, heeft in oktober vorig jaar in het hele VN-systeem een geheime richtlijn uitgevaardigd die de organisatie verbiedt deel te nemen aan projecten die gericht zijn op het herstel van de Syrische economie, zei hij.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei ook dat vanwege de “absoluut deconstructieve” houding van de VS ook geen positieve beslissingen over de wederopbouw van Syrië en de terugkeer van vluchtelingen naar het land van de Veiligheidsraad van de VN verwacht mogen worden.

Hij herinnerde eraan dat na de gesprekken tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, en de speciale gezant van de VN voor Syrië, Staffan de Mistura, vorige week in Washington werd gezegd dat “elke discussie over de wederopbouw voorbarig was zonder een politieke oplossing” in Syrië.

Lavrov wees erop dat dergelijke eisen door de Amerikanen alleen worden gesteld  voor gebieden die bevrijd zijn van terrorisme en gecontroleerd worden door de Syrische regering in Damascus.

– Wat betreft de gebieden die in handen zijn van vaak destructieve oppositiekrachten, die samenwerken met de VS… is het wederopbouwproces  juist in volle gang. Bovendien trekt de VS een aantal van zijn bondgenoten aan om deze activiteiten te financieren, zei hij.

Volgens de minister is het optreden van Washington in tegenspraak met Resolutie 2254 van de VN-Veiligheidsraad van 2015, waarin de nadruk wordt gelegd op de “kritieke noodzaak om de voorwaarden te scheppen voor de veilige en vrijwillige terugkeer van vluchtelingen … en de rehabilitatie van het getroffen gebied” in Syrië.

– Moskou gaat met de landen verder werken die de urgentie van de voorgestelde maatregelen voor de terugkeer van vluchtelingen en verwezenlijking van noodzakelijke voorwaarden voor hen begrijpen, zei Lavrov. Hij noemde onder andere Libanon, Jordanië en Turkije, alsook de Europese landen, waar “er een groeiend besef is van de noodzaak van concrete stappen in Syrië”.

In resolutie 2254 wordt gesproken over een grondwetshervorming en vrije verkiezingen in Syrië, maar de Verenigde Staten en hun bondgenoten hebben erop aangedrongen president Bashar Assad uit het verkiezingsproces te verwijderen, ondanks het feit dat hij een democratisch gekozen leider is, wiens populariteit alleen maar is toegenomen nadat het grootste deel van het land met hulp van Rusland, Iran en andere bondgenoten is bevrijd van terroristen.

Bron:

https://www.rt.com/news/436411-secret-directive-un-syria-russia/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7199 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on ‘Geheime richtlijn’ verbiedt VN-organisaties bij te dragen aan de wederopbouw van Syrië totdat “politieke omwenteling” heeft plaatsgevonden

  1. Na Libië de zoveelste smeltkroes in het MO

    Like

  2. templars2017 // augustus 21, 2018 om 18:00 //

    Nog een land dat moet en zal verdwijnen in de zakken van de groot geld elite ,wie denk je dat de oorlog in gang heeft gezet en gefinancierd?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s