Nieuw

Terug naar de middeleeuwen – steeds meer aderlatingen in Amsterdam

Barbier te midden van zijn familie geportretteerd in zijn winkel terwijl hij bezig is met een aderlating. (Egbert van Heemskerck (I) 1669)

Voor tussen de 25 en 45 euro plaatst een therapeut glazen kopjes of halve bollen op de huid, die ­vacuüm worden getrokken. Via kleine sneetjes of prikken stroomt er bloed uit het lichaam, tot wel een halve liter per behandeling.

Veel moslims geloven dat het een behandelmethode is tegen allergieën, depressies en vele andere aandoeningen.

Parool >>

Aderlaten in de middeleeuwen was niet alleen het werk van de chirurgijn, maar ook van de barbier. De korte, rood-witte paal aan de gevel van de barbier symboliseert bebloed verband.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9601 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

16 Comments on Terug naar de middeleeuwen – steeds meer aderlatingen in Amsterdam

 1. Tijl Uylenspiegel // augustus 20, 2018 om 16:53 //

  “Tot wel een halve liter”.
  Ja dat schiet niet op, afhankelijk van het lichaamsgewicht is twee liter pas levensbedreigend dus in dit geval zou ik willen zeggen; meer meer meer !

  Liked by 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel // augustus 20, 2018 om 16:54 //

  Zouden ze de afgelopen periode ook regendansen hebben uitgevoerd ? 🙂

  Like

 3. Scrutinizer // augustus 20, 2018 om 17:00 //

  Oh, ja. Doen de Chinezen ook.
  Kan ik zeer aanbevelen.
  Ze doen het m.n. op van te voren goed uitgezochte plekken waar je blokkades hebt.
  Daar halen ze opstoppingen en vuil bloed weg.
  Je houdt dan iets minder over (of het een halve liter is weet ik niet) maar vooral: je haalt een hoop troep weg en je resterend bloed is zuiverder en circuleert beter.
  Het is een oude praktijk van een land wat gedurende 4800 van haar 5000 jaar geschiedenis in alle opzichten ver voor lag op de rest van de wereld.
  Zeer de moiete waard.
  Maar als je liever veel geld betaalt om jezelf vol met chemicaline te proppen waar big farma lekker aan verdient en die bijwerkingen veroorzaken waartegen zij ook een “oplossing” bieden (uiteraard niet gratis) waardoor de kassa nogmaals rinkelt, enz. dan doe je dat maar.
  Persoonlijkprobeer ik zoveel mogelijk chemische troep te vermijden en probeer ik maximaal te genezen met TCM (“traditional Chinese Medecine”)
  Heb in Mei in China nog een aantal bloedafnames in glazen kopje ondergaan en voelde me na 2 a 3 beurten veel energieker.
  Of en vooral hóe anderen (zoals Moslims) het doen, is me niet bekend. Misschien ook goed, misschien niet. Geen idee. Maar de Chinese manier is echt aan te bevelen.

  Liked by 1 persoon

 4. Gebeden om regen hebben ze.

  Kun je wel vinden met een beetje zoeken 😉

  Like

 5. Ik kreeg een bericht vandaag :Dit is niet normaal meer , wij moeten onze cultuur afzweren en die van hun word ons opgedrongen.
  Ik heb vanochtend iets vreemds meegemaakt , ik begon aan mezelf te twijfelen , ik keek naar het NOS journaal daar ging een stukje over de pelgrimstocht er was er één aan het woord dat werd ondertiteld . Er werd gezegd dat ze bidden dat het alle islamieten goed gaat en dat de ongelovigen tot inkeer komen , daar kwam het op neer . Tot mijn verbazing was bij de volgende journaals de ondertiteling anders geformuleerd , daar werd in gezegd dat ze bidden dat het alle mensen, waar ook ter wereld goed gaat.
  Ik heb het terug gezocht , maar het is verdwenen als sneeuw voor de zon . Rara hoe kan dat??? Wie is dit ook opgevallen ?

  Like

 6. polderboy // augustus 20, 2018 om 19:32 //

  Hijama en djinn uitdrijven zijn beide geneeswijzen van de islamprofeet (al-Tibb al-Nabawi).

  Het opbloeien van dat soort gebruiken wijst op verdergaande radicalisering en afkeer van de moderne tijd:
  “Members of terrorist groups have been involved in Islamic remedies as healers and sellers, while some clinics are used as recruiting grounds for Islamist causes.”
  https://en.wikipedia.org/wiki/Exorcism_in_Islam

  Like

 7. Als we dan toch terug de middeleeuwen ingeschopt worden door de elite ..
  Misschien ook maar zo’n praktijk oprichten?
  45 euro per behandeling zegt u?
  En voor dat luttele bedrag je tegenstander (sorry, oeps, medelanders) verzwakken.
  Eens een nachtje over slapen.

  Like

 8. Jack vanderVeen // augustus 20, 2018 om 20:53 //

  Fraude, indien Turks gesproken, geef mij de link en ik zal het nalyisteren en letterlijk vertalen voor jou en andere geïnteresseerden.

  Like

 9. syberspees // augustus 20, 2018 om 21:09 //

  Hijama om djinns te verdrijven !? Dan zullen ze het wel druk hebben!
  Ik zie hier een gat in de markt! Djelleba aan en snijden maar.
  Zeg abi volgens mij zit het probleem in je nek…tjakka!
  Wat zeg ik nou voor afschuwelijks

  Like

 10. blood letting bij moslims is het beste om via de hals ader te doen net zo als ze dat graag ook bij anderen toepassen

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // augustus 20, 2018 om 23:25 //

  Moet niet gekker worden, ik kom hier om af en toe wat op te steken en het enige dat Fubar doet is zoekopdrachten geven ! 🙂

  Like

 12. Bloed aflaten is een methode om afvalstoffen snel kwijt te raken en nieuw bloed aan te maken welke schoon is van vervuiling.
  Wat weingen weten is dat de zuurstof in ons bloed deels uit ammoniak bestaat, via vervuiling en darmflora welke parisiteerd, een gevolg van conservermidelen in het eten waardoor de natuurlijke gisting niet meer plaats vind. Zuurstof meten in het bloed via een clip op de vinger is dan ook de boel voor de gek houden, men meet licht doorlatendheid….

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // augustus 21, 2018 om 00:53 //

  Het enige voorbeeld dat ik ken waarbij het wordt toegepast is bij paarden met maandagziekte waarbij er een te grote ophoping van eiwit in het bloed is. Dit is levensbedreigend en kan op deze manier iets geneutraliseerd worden maar het moet dan wel in combinatie met medicijnen.
  De naam maandagziekte is van vroeger, het paard van de schillenboer werkte 6 dagen en maandag kregen ze het dan, op hun rustdag was er te weinig afbouw door inspanning geweest.
  Bij hoefbevangenheid in een vroeg stadium wordt het ook nog weleens geprobeerd maar meestal is het dan al te laat.
  Het zou kunnen dat er bij mensen ook uitzonderlijke ziektebeelden bestaan waarin het gerechtvaardigd is maar het is zeker geen middel voor brede toepassing.
  Maar ja er zijn ook nog steeds massa’s mensen die in homeopathie geloven.

  Like

 14. antiislamnu // augustus 21, 2018 om 02:38 //

  Al het bloed aftappen daarna transfusie met varkens bloed

  Like

 15. al het bloed aftappen….en dan zo laten….

  Like

 16. Tijl, het wordt wel degelijk toegepast bij mensen om het ijzer gehalte te verlagen bij hemochromatosis

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s