Nieuw

Speechwriter Trump ontslagen om banden met blanke nationalisten

Een speechwriter van Donald Trump is ontslagen na de ontdekking dat hij verscheen op een conferentie die vaak werd bijgewoond door blanke nationalisten.

Het Witte Huis bevestigde dat Darren Beattie’s contract was opgezegd nadat hij op de H.L. Mencken Club-conferentie van 2016 naast anti-immigratieactivist Peter Brimelow bleek te hebben gesproken.

“De heer Beattie werkt niet langer in het Witte Huis,” vertelde woordvoerder Hogan Gidley aan The Washington Post. “We geven geen commentaar op personeelszaken.

De H.L Mencken Club omschrijft zichzelf als een “organisatie voor onafhankelijke intellectuelen en academici van rechts”.

Het begon in 2008 en werd vernoemd naar de Amerikaanse journalist die ooit joden beschreef als “aannemelijk … het meest onaangename ras ooit,” en een geschoolde zwarte als een persoon die “inert en inefficiënt zal blijven tot vijftig generaties van hem in de beschaving hebben geleefd. En zelfs dan zal het superieure witte ras vijftig generaties voor hem zijn.”.

Eerdere sprekers op de conferentie waren onder andere alt rechts boegbeeld Richard Spencer en schrijver John Derbyshire, die ontslagen werd bij de National Review nadat hij in 2012 een artikel voor Taki’s Magazine schreef waarin hij ouders voorstelde om hun kinderen te waarschuwen voor zwarten.

Op de conferentie van 2016 hield Beattie een toespraak met de titel “The Intelligentsia and the Right”. Hij verscheen naast Brimelow, auteur van het boek Alien Nation uit 1995: Common Sense About America’s Immigration Disaster.

Brimelow, geboren in Engeland voordat hij naar de Verenigde Staten verhuisde, richtte de anti-immigranten website Vdare.com op. Volgens het Southern Poverty Law Center is Vdare een ‘immigrant-bashing haat-locatie die regelmatig werken publiceert van blanke supremacisten, antisemieten en andere rechtsradicalen’. (SPLC bestrijdt freespeech onder het mom van ‘hatespeech’ en promoot immigratie om het blanke ras hun land af te nemen, en doet zich voor als een organisatie die opkomt voor zwarten terwijl de directeur een Jood is)

Beattie bevestigde zijn ontslag toen hij benaderd werd door The Washington Post. “In 2016 woonde ik de Mencken-conferentie in kwestie bij en leverde ik een stand-alone, academische lezing op met de titel ‘The Intelligentsia and the Right’. Ik zei niets verwerpelijks en sta volledig achter mijn opmerkingen,” zei hij in een verklaring.

“Het was de eer van mijn leven om in het Trump-bestuur te dienen. Ik hou van president Trump, die een onverschrokken Amerikaanse held is, en ik blijf hem voor de volle honderd procent steunen. Ik heb geen verdere opmerkingen.

Newsweek >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Speechwriter Trump ontslagen om banden met blanke nationalisten

  1. Ik ben voorstander van een soeverein Nederland, dus ik ben een blanke nationalist zullen sommigen zeggen want ik ben iig geen globalist, wat is nu het probleem?

    De internationaal socialisten en globalisten zijn de hedendaagse fascisten.

    Ik denk dat de kop van het artikel beter veranderd kan worden.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s