Nieuw

Minority Rules: Why 10 Percent is All You Need

What does it take for an idea to spread from one to many? For a minority opinion to become the majority belief? According to a new study by scientists at the Rensselaer Polytechnic Institute, the answer is 10%. Once 10% of a population is committed to an idea, it’s inevitable that it will eventually become the prevailing opinion of the entire group. The key is to remain committed.

The research was done by scientists at RPI’s Social Cognitive Networks Academic Research Center (SCNARC), and published in the journal Physical Review E. Here’s the abstract:

Freakonomics >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Minority Rules: Why 10 Percent is All You Need

 1. Scrutinizer // augustus 20, 2018 om 16:00 //

  ‘k Vind het eerlijk gezegd nogal onzinnig.
  Vlaams Blok had ooit meer dan 10% van de stemmen. Zijn zij doorgebroken en zitten ze nu aan 80% of meer? Neen.
  PVV van Wilders idem dito.
  Sommigge ideen stranden gewoon ergens ver onder de 50% grens.
  Het enige wat je kan zeggen is dat die ideen die het uiteindelijk wel halen een non-lineaire ontwikkeling doormaakten, waarbij de aanloop moeizaam verliep en de zaken eenmaal boven de 10% in een stroomversnelling terecht kwamen.
  En misschien geldt er boven de 10% altijd wel een bepaalde acceleratie, ook voor wat uiteindleijk op 40% strandt alvorens weer terrein te verliezen.
  Alleszins is het geen wetmatigheid dat eenmaal de 10% grens doorbroken werd, een ideen gegarandeerd ook de 50% zal overtreffen.

  Like

 2. templars2017 // augustus 20, 2018 om 17:18 //

  Akkoord voor een stuk ,in onze samenleving naar westers model gaat het niet op ,dit om de heel simpele reden dat er geen samenhorigheid meer voorhanden is ,het verdeel en heers principe is veel dieper ingeworteld dan in minder ontwikkelde landen ,het is onze “vrijheid” die de cohesie doet vervagen ,ten tweede is de veronderstelde graad van welvaart een niet te onderschatten wapen om iedereen op zijn plaats te houden, zolang er geen grote noden zijn zal de samenhorigheid niet naar voortreden en blijft de innerlijke verdeeldheid heersen ,iets wat politici dagdagelijks gebruiken.
  Er zijn grenzen , er wordt voor gezorgd dat deze niet overschreden worden , laat er maar eens door eender welke reden een tekort zijn in de supermarkten ,de samenhorigheid zal snel stijgen ,maar tevens ook het overlevingsinstinct zal in werking treden , dat zijn dingen die een katalyst kunnen zijn voor onrust in een maatschappij.
  Betreffende het verschil tussen de ingevoerden en ons is dat zij een gemeenschappelijke noemer hebben ,hun koran en alles wat er bij hoort, wij hebbendat gevoel gehad in de middeleeuwen ,toen werd ook onder het geloof de meest ondenkbare dingen verwezenlijkt.

  Meerderheid tegen minderheid is niet altijd te voorspellen tenslotte wij worden toch ook geregeerd door een minderheid ,als je kijkt hoeveel procent van een bevolking beleidsmaker is tegen over de totale bevolking zal je geen 10% halen…….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s