Nieuw

Duitsland: Turkije absoluut in het westen houden – Erdogan zou nucleaire bom willen hebben

Volgens voormalig minister van Buitenlandse Zaken Gabriel brengt de Turkse crisis ernstige veiligheidsrisico’s met zich mee voor Duitsland en Europa.

Volgens voormalig minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel herbergt de Turkse crisis ernstige veiligheidsrisico’s voor Duitsland en Europa. “We moeten er alles aan doen om Turkije in het Westen te houden”, zei de SPD-politicus tegen het redactienetwerk ‘Duitsland’ deze maandag. Anders dreigt op de lange termijn de nucleaire bewapening van een politiek geïsoleerd Turkije .

Duitsland en Europa moeten een duidelijk signaal afgeven dat zij niet deelnemen aan de “economische destabilisatie” van Turkije die door de Amerikaanse president Donald Trump wordt nagestreefd. “De Verenigde Staten doen nu iets wat naar mijn mening de NAVO-partners niet moeten doen: het toepassen van sancties en proberen een al economisch kwetsbaar land over de klif te duwen.

Gabriël stelde zich de vraag wat Turkije, dat steeds verder van de NAVO af komt te staan, zou doen. Zijn antwoord: “Ik ben bang dat nationalistische krachten in Turkije – net als in Iran en Noord-Korea – vroeg of laat naar de atoombom zullen reiken om zichzelf onaantastbaar te maken”.

Eerder had SPD-leider Andrea Nahles het gehad over Duitse hulp voor Turkije. “De situatie kan zich voordoen dat Duitsland Turkije moet helpen – ongeacht de politieke conflicten met president (Recep Tayyip) Erdogan”, vertelde ze aan de kranten van de Funke-mediagroep. “Turkije is een NAVO-partner die ons na aan het hart ligt. Het is in ons aller belang dat Turkije economisch stabiel blijft en dat de valuta-turbulentie binnen de perken blijft”.

Naar de mening van de buitenlandse politicus Jürgen Hardt van de CDU kan financiële steun aan Turkije, dat in economisch zwaar weer verkeert, echter alleen worden overwogen in het geval van een koerswijziging van de regering in Ankara. “De oorzaak van de economische en valutacrisis in Turkije is president Erdogans nalatige uitlatingen met uitzicht op de onafhankelijkheid van centrale banken en van de rechtsstaat”, zei Hardt tegen de ‘Rheinische Post’ (maandag).

Als president Erdogan deze houding niet fundamenteel verandert, zou economische hulp geldverspilling zijn. “Als de Turkse regering echter van koers zou veranderen, zou hulp kunnen worden overwogen”, aldus de woordvoerder voor het buitenlands beleid van de CDU/CSU-fractie. “Wij hebben belang bij een sterk Turkije – om politieke en economische redenen. De sleutel tot het oplossen van de problemen ligt in de handen van Erdogan, vertelde Hardt ook aan de “Passauer Neue Presse” (maandag).

“De zelf veroorzaakte crisis in Turkije is veel te groot voor Duitsland alleen om het te kunnen beëindigen,” zei Alexander Graf Lambsdorff, een FDP buitenlands beleidsexpert. “In plaats daarvan zou de Duitse regering Ankara moeten overtuigen om een hulpprogramma van het Internationaal Monetair Fonds te accepteren”, vertelde hij de “Augsburger Allgemeine” (maandag).

In de ‘Wereld’ noemde hij de Nahles voorstel ‘naïef en misplaatst’. Met economische hulp zou niet het mondiale financiële systeem stabiliseren, maar alleen het Erdogan-systeem. “Gezien de situatie van Duitse gevangenen (in Turkije) kan dit niet het doel zijn. De groene buitenland-politicus Omid Nouripour acht hulp onder bepaalde voorwaarden mogelijk: “En de voorwaarde moet zijn dat Turkije terugkeert naar de democratie en de rechtsstaat. Het is niet mogelijk dat een Turkije met zeven laarzen de dictatuur tegemoet rent”, vertelde hij aan de ‘wereld’.

De leider van de Groene, Katrin Göring-Eckardt, betoogde in de ‘Augsburger Allgemeine’: “Turkije komt er alleen uit als de Turkse regering haar autoritaire en steeds onvoorspelbaardere koers herziet. Degenen die, zoals Erdogan, politieke tegenstanders en journalisten in de gevangenis opsluiten en niets geven om de vrijheid van meningsuiting en de mensenrechten “beletten zichzelf het vertrouwen in de economie terug te winnen en politieke toenadering mogelijk te maken”.

Bron:

https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/gabriel-tuerkei-unbedingt-im-westen-halten-erdogan-koennte-atombombe-wollen-a2605730.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Duitsland: Turkije absoluut in het westen houden – Erdogan zou nucleaire bom willen hebben

 1. Wim Vreeswijk // augustus 20, 2018 om 09:43 //

  Wij moeten ons niet laten chanteren door Erdogan !

  Like

 2. Door de hond gebeten of door de kat gekrabt ? Van alle kanten loert het gevaar ! https://www.youtube.com/watch?v=cmEAqoTPM3Q&feature=youtu.be

  Like

 3. Dankzij al in een ver verleden….dat Nederland in feite schuldig is aan het verspreiden van atoomgegevens en dat landen hier nu over deze kennis beschikken…….zal het in de toekomst niet verwonderlijk zijn dat ……als hij dan nog leeft…..(maar je weet dit nooit)……Erdogan via andere moslimstaat over diezelfde kennis komt te beschikken.
  Turkije met zijn Erdogan aanhangers…….bannen…..(zachtjes uitgedrukt).

  Like

 4. Ik vraag me elk van dit soort nieuwsitems af: Wat heeft de VS hierbij gedaan…

  Like

 5. Zoals reeds voordien gesteld ,Turkije heeft reeds middelen genoeg om het westen te blijven chanteren , herinner je de woorden “zij hebben dollars wij hebben allah” dit is niet letterlijk maar figuurlijk te nemen ,wat hij wil zeggen is als de VS blijft moeilijk doen hij het mes op de keel van Europa gaat zetten ,doen ze niet wat hij vraagt dan heeft hij genoeg erdogan turken in Europa om zijn zin te krijgen, als de VS boycot en Turkije dreigt falliet te gaan zal Europa het gelag betalen , niet vrijwillig maar gedwongen.
  De gevolgen in onze contreien zijn niet te overzien als Europa niet de rekening betaald.Wat de nucleare capaciteit betreft ,kijk wat er gebeurd is in Syrië die hadden bijna een werkende reactor om nuclear materiaal aan te maken ,en de wereld wist het ook niet ,dat is een vraag met meer vraagtekens dan antwoorden voorlopig.

  Like

 6. ieznogoedh // augustus 20, 2018 om 12:53 //

  Anders dreigt op de lange termijn de nucleaire bewapening van een politiek geïsoleerd Turkije.

  Alsof die erdowaan zelf niet allang bedacht heeft uiteindelijk Europa aan te vallen.

  “Turkije is een NAVO-partner die ons na aan het hart ligt. Niet aan mijn hart.

  “Turkije komt er alleen uit als de Turkse regering haar autoritaire en steeds onvoorspelbaardere koers herziet. Degenen die, zoals Erdogan, politieke tegenstanders en journalisten in de gevangenis opsluiten en niets geven om de vrijheid van meningsuiting en de mensenrechten “beletten zichzelf het vertrouwen in de economie terug te winnen en politieke toenadering mogelijk te maken”.
  Tsja, wat dat betreft is er weinig verschil tussen mislims en linksgekkies.

  Like

 7. paulzwueste // augustus 20, 2018 om 16:38 //

  “Voormalig minister van BZ” laat ook even van zich horen.
  Typische laffe linkse houding.
  Wat ’n laf lulverhaal!
  Pas op want Erdogan gaat nucleair.
  Alsof dat zo maar even gaat.
  Als er vermoedens zouden zijn dat Erdogan die weg op gaat, zal de VS direct ingrijpen.
  Van Noord-Korea horen we ook niets meer.
  Iran staat scherp onder toezicht.
  Allemaal doordat Trump duidelijk maakte dat de grens was bereikt
  Al eens overwogen dat Erdogan niet Turkije is maar een zelfbenoemde dictator….?
  We weten allemaal hoe het met dictators afloopt.
  De oplossing van het Turkije-probleem is niet met de staart tussen de linkse laffe benen Erdogan geld geven en proberen te paaien, maar zo hard mogelijk in grijpen als hij te ver zou gaan.
  Voor die tijd wordt hij waarschijnlijk afgezet door zijn eigen volk.

  Like

 8. Von Puffelen // augustus 20, 2018 om 21:44 //

  Zorg gewoon voor wat chantagemateriaal en je bepaalt hier de boel.
  https://www.nu.nl/binnenland/3734483/turkije-chanteerde-justitietop-met-demmink.html

  Like

 9. De Laffe Linkse honden zitten weer te huilen als het moeilijk word en willen ONS geld aan die NAZI DICTATOR geven om hem maar goed te stemmen en die Duitser hebben zelf de grenzen open laten zetten en denken dat wij bang zijn maar alle Turken in Nederland zullen eerder sneuvelen als Hollanders, in Turkije,maar hij mag wel gratis alle Politici van Nederland krijgen om zijn woede op te botvieren.GRATIS.

  Like

 10. Komen nieuwe verkiezingen in beieren ,en socialisten gaan de Turken alles beloven voor een paar zetels ,Nales is duizendmaal slechter als een stoephoer

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s