Nieuw

Amerikaanse ambassade in Ankara onder vuur genomen

De Amerikaanse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara werd begin maandagochtend beschoten. Verscheidene schoten werden afgevuurd bij de diplomatieke vertegenwoordiging vanuit een voertuig, er werd een ruit van een wachthuis geraakt, zei de politie. Niemand werd gekwetst. Volgens verschillende berichten in de Turkse media zijn de aanvallers gevlucht.

De politie heeftd een klopjacht op de daders gelanceerd, werd gezegd. De ambassade zou deze weken gesloten moeten blijven in verband met het Islamitische Eid-al-Adha festival. De ambassade in Ankara en het Amerikaanse consulaat in Istanbul zijn al verschillende keren aangevallen door militanten. Bovendien werden de twee diplomatieke missies veelvuldig bedreigd, zo meldt Krone Zeitung.

De Verenigde Staten hebben sancties opgelegd aan verschillende Turkse functionarissen om te proberen de vrijlating af te dwingen van de Amerikaanse voorganger Andrew Brunson, gearresteerd en beschuldigd van banden met terroristische groeperingen door de Turkse regering. Brunson werd na een mislukte staatsgreep in 2016 gearresteerd.

Turkse functionarissen hebben gezegd dat ze Brunson zullen inruilen voor Fethullah Gulen, een Turkse geestelijke die in Pennsylvania woont en die Ankara ervan beschuldigt achter de staatsgreep te hebben gezeten. De Amerikaanse regering heeft geweigerd Gulen uit te leveren met het argument dat Turkije nog niet voldoende bewijs heeft geleverd om een dergelijke stap te rechtvaardigen.

President Recep Tayyip Erdogan hield eerder een toespraak waarin hij zich tot de VS richtte en zei: “Geef ons de voorganger terug, zeggen ze. U heeft ook een voorganger. Geef [Gulen] aan ons. Dan zullen we [Brunson] berechten en hem aan jullie geven”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9575 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Amerikaanse ambassade in Ankara onder vuur genomen

 1. templars2017 // augustus 20, 2018 om 17:39 //

  Het zou niet verwonderlijk zijn mocht het gaan blijken dat erdogan zelf achter deze “aanslag ” zit , die gek is tot alles in staat……….

  Like

 2. De Mossad, de CIA of de AIVD of de Chinezen zijn ook goeie verdachten.

  Like

 3. Het word tijd dat die 2e Hitler omgelegt word ,hij wil ook een Atoombom hebben dus Israel of USA STUURT ER EEN,Twee mag ook.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s