Nieuw

Woedende Brazilianen vallen kamp aan met vluchtelingen uit Venezuela

Foto: Ter illustratie. Bron: Unsplash. Auteur: Dawn Armfield.

Een kamp in Brazilië met vluchtelingen uit Venezuela is aangevallen, in brand gestoken en gedeeltelijk verwoest. Volgens berichten in de media was een inwoner van de stad Pacaraima eerder aangevallen door Venezolaanse vluchtelingen.

In Noord-Brazilië hebben ernstige confrontaties plaatsgevonden tussen de lokale bevolking en Venezolaanse vluchtelingen. De ingezetenen van de stad Pacaraima vielen op zaterdag een vluchtelingenkamp aan nadat een handelaar naar verluidt door Venezolanen die dag werd aangevallen en werd verwond, meldt de nieuwsportaalsite G1.

De situatie escaleerde, bewoners protesteerden tegen de migranten en vernielden hun kamp, zo meldde de Globo-website. De aanvallers staken de tenten van de ongeveer 2000 vluchtelingen in de stad in brand. Veel Venezolanen vluchtten te voet terug naar hun vaderland. Volgens de politie waren er noch gewonden, noch arrestaties.

De grensplaats Pacaraima ligt aan de belangrijkste vluchtweg van Venezuela naar de Braziliaanse staat Roraima. Alleen al in de eerste helft van dit jaar vroegen zo’n 16.000 Venezolanen een verblijfsvergunning aan in Roraima.

Venezuela bevindt zich in een diepe economische crisis als gevolg van de daling van de olieprijzen en wanbeheer van de socialistische regering, de inflatie is uit de hand gelopen. Volgens schattingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zou de monetaire devaluatie dit jaar een miljoen procent kunnen bereiken. Hyperinflatie, voedsel- en geneesmiddelentekorten en knelpunten in de elektriciteits- en watervoorziening veroorzaken voor veel Venezolanen problemen .

Sinds 2017 hebben meer dan 127.000 Venezolanen hun land verlaten en de grens met Brazilië overgestoken, 69.000 van hen zijn volgens de Braziliaanse autoriteiten naar andere landen gereisd. In de eerste helft van dit jaar hebben ongeveer 56.000 Venezolanen een aanvraag ingediend voor een verblijfsvergunning in Brazilië.

Bron:

https://www.epochtimes.de/politik/welt/aufgebrachte-brasilianer-greifen-lager-mit-fluechtlingen-aus-venezuela-an-a2604865.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Woedende Brazilianen vallen kamp aan met vluchtelingen uit Venezuela

 1. Republikein // augustus 19, 2018 om 10:09 //

  Rivaliteit tussen stammen, behoudens de nakomelingen van de slaven.
  Mooie vrouwen daar, en enorme spinnen.
  Dat 1e zie ik graag maar griezel van spinnen, deja vu?
  Echter zijn er ook griezelige wijven, wat te denken van dat moestuinwijf, of Klazien uit Balk.

  Like

 2. christ Kanters // augustus 19, 2018 om 13:43 //

  Ja Brazilianen zijn GEEN Nederlanders , die pikken niet alles .

  Like

 3. Zijn er nu ook Brazilianen die lopen te schreeuwen racistische fascistische intolerante xenofoben? Dat mis ik in het artikel.

  Like

 4. En Suid Afrika moet ook socialistisch word.alles behoort aan die staat.

  Like

 5. templars2017 // augustus 19, 2018 om 22:15 //

  Nochtans ze hebben plaats genoeg in Brazilië ,blijkbaar telt de eigen bevolking daar nog ,tenminste die durven nog hun eigen boontjes te doppen ,met of zonder toestemming van de overheid.

  Like

 6. Scrutinizer // augustus 20, 2018 om 00:11 //

  Venezolanen zijn doorgaans goed opgeleid, katholiek, beleefd en met goed arbeidsethos.
  Sedert aanvang van de crisis zijn er heel wat naar Montevideo afgezakt. Wie hen in dienst neemt is er erg positief over. Uruguayaanse werknemers zijn niet erg blij met de Venezolaanse concurrentie.
  Vergelijk het met Polen in NL of Vl., bv. in de bouw: die lui werken hard, goed en zijn veelal bereid het aan een lagere prijs te doen. Kortom: iedereen is er tevreden over, behalve onze eigen verwende overbataalde bouwvakkers die niet houden van concurrentie.
  Net zoals wat mij betreft Polen welkom zijn in Vlaanderen, zijn Venezolanen dat ook. En ja, de vrouwen … OMG (oh my Goddess!).

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s