Nieuw

Turkse oorlogsschepen teisteren en intimideren Cypriotische vissers in internationale wateren

Turkse oorlogsschepen worden ervan beschuldigd Grieks-Cypriotische vissers in internationale wateren lastig te vallen, dreigen boten mee te slepen en bemanningen gevangen te nemen.

Naar verluidt hebben oorlogsschepen onder leiding van de islamitische regering in Ankara om twee uur ’s ochtends een Cypriotische vissersboot van het bedrijf “Ta Psarokaika” benaderd.

De boot was in internationale wateren een volledige 16 zeemijl van de Turkse kust, maar werd bevolen om het gebied te verlaten zich tot 24 zeemijl te verwijderen, schrijft de Cyprus Mail.

Kapitein Aristos Aristeidou zei dat hij geschokt was door het bevel, omdat de Cyprioten al jaren in het zeegebied vissen, maar vertrok – onder begeleiding – nadat de oorlogsschepen om 4.00 uur waren teruggekeerd en dreigden de vissersboot naar Turkije te slepen en de bemanning gevangen te nemen.

De Turken proberen vaker Cyprus te tiranniseren, een Grieks-sprekende EU-lidstaat met een bevolking van slechts ongeveer 800.000 inwoners. In 1974 vielen ze het land binnen – openden ze het vuur op Britse soldaten en journalisten die op het eiland aanwezig waren – en richtten ze de zogenaamde ‘Turkse Republiek van Noord-Cyprus’ op, op het grondgebied dat ze illegaal hadden bezet.

De marionettenstaat wordt door geen enkel ander land dan Turkije erkend, maar Ankara handelt agressief om haar vermeende belangen te beschermen.

Zo heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan onlangs oorlogsschepen gestuurd om te voorkomen dat Italiaanse olie-exploratieschepen met een vergunning van de Grieks-Cypriotische regering in de vaart zouden komen.

Ankara probeert ook zijn wil op te leggen aan Griekenland zelf, met Turkse gevechtsvliegtuigen en marineschepen die het luchtruim en de territoriale wateren van hun Europese buur honderden of zelfs duizenden keren per jaar schenden.

De Griekse luchtmacht wordt vaak gedwongen uit te vliegen om deze invallen te onderscheppen, die een leven eiste toen in april tijdens een van deze missies een Griekse piloot in de Egeïsche Zee neerstortte en om het leven kwam.

Tot op de dag van vandaag hebben Turkse leiders nog steeds plannen met Grieks grondgebied, waarbij de voortdurende agressie in de Egeïsche Zee deel uitmaakt van een strategie om op een aantal Griekse eilanden met kracht aanspraken te maken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Turkse oorlogsschepen teisteren en intimideren Cypriotische vissers in internationale wateren

 1. polderboy // augustus 19, 2018 om 07:29 //

  Nog een stuk over Erdogan in de Asia TimesL
  http://www.atimes.com/the-west-must-face-reality-in-turkey/

  De Asia Times wordt gefinancierd door Soros (insider dealer speculant met extra kennis van binnen uit de EU gelederen en de Billderberg), Bill Gates (Microsoft) en de Zeit.
  Een ander, the Washighton Post (privé bezit van Jeff Bezos, Amazon) schreef een stuk van dezelfde strekking.

  Beide geven wel aan dat het fout gaat met Turkije, en dat de US-Turkije alliantie en de NATO Turkije alliantie net (meer) bestaat.

  Bede geven echter aan dat Trump FOUT IS.
  Waarom? Omdat Trump over de gevangenzetting van pastoor Brunson valt, en dat die christelijke achterban van Trump dienen FOUT IS.

  Trump MOET van hun streven naar “Liberal Democracy”, zijn bek houden tegen Erdogan, en gewoon wachten totdat Erdogan oprot.

  Ondertussen kunnen ze dan verder met investeren in Turkije met Mcrosoft, Amazon en andere met name private equity fondsen en kunnen deze en andere miljardairs zich verder verrijken.
  En als het fout gaat met al die investeringen, en ze afgewaardeerd moeten worden, dan zorgt men wel dat al die vorderingen in een belangrijke “onmisbare”bank zijn geconcentreerd, die niet mag omvallen, zodat die afwaarderingen door de belastingbetaler opgehoest moeten worden.

  Trump is echter juist bezig. Brunson is immers een gegronde rede.
  Vastzetten van Brunson met wat valse beschuldigingen is immers onjuist, en de radicale moslimbroeder, ISIS steunverlener, Nusra terroristen hulp Erdogan pak je aan wanneer er een gegronde reden is.
  Een maffia crimineel die terroristen help pak je aan als je na jagen een zaak hebt. Dan sleept hem voor het gerecht, en je laat hem niet de boel verder verkloten, verrot maken, en ondertussen ga je samen met hem verder met geld verdienen. Dat willen die globalisten immers, onder het mom van hun heilige graal “Liberal democracy”.

  Die liberal democracy komt niet vanzelf. Net als criminelen net vanzelf weggaan, moet je waar je een zaak hebt tijdig optreden.
  Maar goed, het is als hier. Rutte kraait eens wat, dat hij liberaal is en de wet volgt. Maar verder doet hij helemaal niks, de liberale democraat. Want, ja er zijn belangrijke zakelijke belangen, kuch, de poen van zijn achterban zeg maar, zoals de huisjesmelker Haga, of die vetklep Keizer, die letterlijk rijk werd over lijken, met zijn gekaapte begrafenis onderneming.

  Trouwens, wat is dat dan, liberal democracy?
  Is die dan zoveel beter dan een op christelijke waarden gebaseerde staat met een democratisch stelsel zoals jullie impliciet beweren?

  Liked by 3 people

 2. templars2017 // augustus 19, 2018 om 16:37 //

  Die Turk heeft veroveringsplannen , vroeg of laat gaat hij ze uitvoeren, de laatste dagen waren echt om je hart vast te houden, hij weet dat zijn land naar de verdoemenis gaat en zal het zo lang mogelijk houden en dan de rest dwingen hem uit de mesthoop te halen ,hij wee ook dat als Turkije faalt het vele banken in Europa zal meesleuren, door in die Turken te investeren zitten ze nu tussen hamer en aambeeld ,en wie zal de klos zijn van die megalomane praktijken? juist jan met de pet ,in heel Europa.
  En als het meneer den Turk niet aanstaat kan ie nog altijd de sluizen openzetten en Europa verdrinken in een tsunami aan vluchtelingen, hij heeft genoeg argumenten om zijn zin te krijgen ,verworven door de landen die hij nu er mee kan onder druk zetten, Taqiya in het groot.
  En onze maatpakken maar zeggen dat er niets aan de hand is……

  Like

 3. Het zou fijn zijn als de geest echt uit de fles is, dat er gewoon geen ander iets is dan voor of tegen, zwart of wit.
  Het ge-etter met leugens, verdraaiingen en valse info is niet in het belang van de burgers, wij hebben belang bij duidelijkheid en stabiliteit. Stabiliteit zoals dit weekeinde 15 mensen in Nederland nodig hadden op de intensive care, door toedoen van anderen.

  Zonder stabiliteit is er geen welvaart, geen groei of opbouw. Heden is alles gebaseerd op roofbouw, op het verteren van reserves, op kredieten en ongedekt geld waar ergesn op ene moment anderen niets meer van nodig hebben. En dan? Dan heeft niemand nog bezit en pakt de staat of de bank alles, of ze doen het samen. En dan is een “eigen” huis ineens je ondergang, een reden waarom je niet bent gevlucht toen het nog kon.

  Alles van groei wat er word geroepen is nep, je kan geen groei hebben met een miljoenen import van onwilligen, onvermogenden en onverlaten. Je kan enkel geld dat er is rondpompen en zeggen dat het goed gaat, maar het gat dat ontstaat word niet meer door toekomsitge generaties gedicht. Wij gaan dat dichten, in de nabije toekomst, met alles dat we bezitten en we gaan er geen keuze in hebben. Zelfs over ons eigen lijf zullen we geen baas meer zijn, de verplichte donerwet is slechts een heel klein stukje overheids bemoeienis. Verplicht in huis nemen van immigranten of geen huurtoeslag meer krijgen, een gemixt kind moeten dragen om een blank kind te mogen hebben. Wacht maar af, dit soort waanzin zit in de koker en word straks heel stil ingevoegd tussen bestaande wetten en regels, terwijl u sliep.

  De gekken hebben de inrichting overgenomen en ons muntje hangt ergens tussen de rest van het digitale geld, welk ook in hun handen is.

  Like

 4. Deze strategie is al jaren aan de gang…..Turken provoceren…..tot er een vissersschip wordt overvaren en met man en muis vergaat……..tot de bom barst en er wordt ingegrepen……Turkije speelt niet met vuur….maar gooit met vuurbommen……net als de PA…..en moslims blijven liegen….over alles…!

  Like

 5. En we doen er niets aan

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s