Nieuw

Oostenrijk: minister van Binnenlandse Zaken stelt voor om de Sharia-advocatuur te criminaliseren

Minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl van de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ) heeft het idee geopperd om aanhangers van de radicale islam aan te klagen als zij voor de sharia pleiten boven de Oostenrijkse grondwet.

De populistische minister van Binnenlandse Zaken heeft het voorstel gepresenteerd als onderdeel van een programma om de verspreiding van radicaal islamitisch extremisme in Oostenrijk tegen te gaan, zo meldt Kronen Zeitung.

“Degenen die de sharia over de Oostenrijkse wetten heen willen krijgen en ons een theocratie in plaats van onze democratie willen voorleggen, horen thuis in de rechtbank!, zei Kickl, die al lang om zijn felle firebrandretoriek bekend staat.

De stap volgde ook op campagnebeloften van de leider van de FPÖ en de huidige vicekanselier Heinz Christian Strache, die beloofde het islamisme in januari vorig jaar te verbieden met als argument dat het “vrouwelijk antagonistisch, antiliberaal en in overeenstemming met een fascistisch wereldbeeld” zou zijn.

“Laten we een einde maken aan dit beleid van islamisering… anders komen wij Oostenrijkers, wij Europeanen, tot een abrupt einde”, zei hij.

Hoewel de Oostenrijkse wet al bepalingen bevat voor degenen die de grondwet en de democratische orde van het land zouden ondermijnen, heeft de regering aangevoerd dat de wetten niet ver genoeg gaan om de verspreiding van radicaal islamitisch extremisme tegen te gaan.

Het voorstel komt nadat een administratieve rechtbank een regeringsbevel tot sluiting van een aantal moskeeën die verband houden met radicale islamitische leerstellingen heeft vernietigd en een schandaal waarbij kinderen die zich als soldaten hebben gekleed in gebedsruimten die verbonden zijn aan de Turkse culturele vereniging ATIB.

Het nieuwe beleid zou slechts het meest recente zijn om de islamisering te bestrijden en de integratie van Oostenrijk te verbeteren, met inbegrip van het verbod op de islamitische sluier op de volledige façade vorig jaar, dat werd gesteund door kanselier Sebastian Kurz, die minister van Buitenlandse Zaken was in de vorige regering.

De heer Kickl is ook een groot voorstander geweest van de hervorming van het asielstelsel en de toename van het aantal uitzettingen van afgewezen asielzoekers.

Bron:

https://creepingsharia.wordpress.com/2018/08/18/austria-proposes-sharia-ban/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Oostenrijk: minister van Binnenlandse Zaken stelt voor om de Sharia-advocatuur te criminaliseren

 1. polderboy // augustus 19, 2018 om 23:47 //

  Nou, zal je Harald Doornbos weer horen mekkeren op zijn Twitter kanaaltje:
  hoe gevoelig die sharia wetten wel niet liggen bij die moslims.

  Als ze geen ongelovige hoeren kunnen verkrachten, Joden kunnen haten, en homo’s van daken werpen, dan breekt de pleuris natuurlijk uit.
  Dat zijn immers religieuze daden, waar ze in geloven moeten van Allah.

  Liked by 2 people

 2. Reinier Vangie // augustus 20, 2018 om 09:13 //

  Dat genetisch afval moet geruimd worden net als besmette varkens.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s