Nieuw

De homoseksuele voorzitter van de Zweedse IJshockeybond gaat de sport “minder macho” maken

Een toenemend aantal Zweedse ijshockeyteams komen de homo-lobbyagenda tegemoet.

Hij is homo en voorzitter van de Zweedse IJshockeybond. In een interview met de krant Dagens Nyheter vertelt Anders Larsson ons hoe hij de Zweedse ijshockeysport gelijkwaardiger en minder macho gaat maken.

De openlijke homo Anders Larsson werd in 2015 verkozen tot nieuwe voorzitter van de Zweedse IJshockeybond. Aanvankelijk vertelde hij hoe belangrijk het voor de Zweedse ijshockeysport was om internationaal topklasse te houden en dat de verschillende verenigingen “bij elkaar zouden blijven”.

– Als we erin willen slagen om te streven naar de visie “Zweeds ijshockey – het beste van de wereld” en ons willen meten in de ijshockeywereld, denk ik dat het heel belangrijk is dat we de Zweedse ijshockey beweging van amateur tot elite bij elkaar houden. De focus van de Zweedse IJshockeybond voor de komende jaren kan worden samengevat in de termen rekrutering en het behouden van faciliteiten, zei Anders Larsson in verband met zijn verkiezing tot voorzitter.

Maar in een nieuw interview met de Bonnier krant Dagens Nyheter (DN) blijkt dat hij de Zweeds ijshockeysport wil veranderen, onder andere door het gelijkwaardiger en minder macho te maken.

Over zijn eigen homoseksualiteit zegt hij:

– Tijdens mijn jaren in de Liga is het nooit een kwestie geweest dat ik samenleef met een man en niet met een vrouw. Iedereen praat vast en zeker over de voorzitter (ha,ha), maar dan was het over de beslissingen die ik heb genomen of dingen die ik heb gezegd.

– Ik zeg soms dat een homoseksuele man die is gekozen tot voorzitter een duidelijke aanwijzing is dat binnen het Zweedse ijshockey het niet uitmaakt met wie je woont, gaat Larsson verder.

Hij gelooft ook dat sommige “niet voor ijshockey kiezen” omdat de sport te “macho” zou zijn.

– Ik denk dat er helaas een aantal jonge jongens zijn die niet voor ijshockey kiezen, omdat het een image heeft van een machosport. Daarom is het belangrijk hoe we ons gedragen en welke boodschappen we overbrengen, zegt Larsson.

Sinds Larsson tot voorzitter is gekozen, heeft de Zweedse IJshockeybond verschillende maatregelen genomen om het mannelijke karakter van ijshockey te beteugelen. Eén daarvan is dat Zweedse ijshockeyscheidsrechters gedwongen zijn de regenboogvlag van de homolobby om hun arm te dragen.

– Kunnen we hier als scheidsrechter voor opkomen en een standpunt innemen, dan nodigen we tot een discussie uit en creëren we gedachten bij spelers, leiders en fans, was het commentaar op de beslissing van de Zweedse IJshockeybond scheidsrechter Joel Hansson vorig jaar.

– Het is van vitaal belang dat we iedereen erbij betrekken en de machocultuur niet laten overnemen, vindt Hansson.

Bron:

http://www.swehockey.se/Nyheter/nyheterfransvenskaishockeyforbundet/2015/Juni2015/PresentationavAndersLarssonnyordforandeforSvenskaIshockeyforbundet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7268 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on De homoseksuele voorzitter van de Zweedse IJshockeybond gaat de sport “minder macho” maken

 1. Republikein // augustus 19, 2018 om 11:06 //

  En een bamipuck!
  Een bamischijf, u heeft weinig verstand van snacks he.
  Wat maakt het uit, ik heb weer verstand van andere dingen.

  Like

 2. Heel simpel, geen ijshockeyschaatsen maar kunstschaatsen, trek de ijshockeybroek uit en een rokje aan, schoudervulling hebben ze al, et voila..

  Ben blij dat zweden geen rugbyland is.

  Like

 3. marhammed // augustus 19, 2018 om 18:45 //

  Goe van Dick, en daarna met een roze rokje aan tegen de russen gaan spelen!

  Like

 4. antiislamnu // augustus 19, 2018 om 21:51 //

  Like

 5. Scrutinizer // augustus 20, 2018 om 00:37 //

  @Antiislamnu
  Tja, ’t is dat Straight Dave niet kan ijsschaatsen…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s