Nieuw

60 procent van de Griekse bedrijven belazert de belastingdienst

Belastingontduiking blijft ongebreideld in Griekenland, aangezien uit invallen door belastingambtenaren in het hele land is gebleken dat 60% van de gecontroleerde bedrijven de Griekse belastingwetgeving heeft overtreden.

Overtredingen zijn onder meer het niet afgeven van ontvangstbewijzen, het gebruik van in andere landen geregistreerde betaalterminals en het knoeien met kasregisters.

Uit controles is gebleken dat bouwbedrijven, artsen, gerechtsdeurwaarders, touroperators, tankstations en zelfs werklozen en gepensioneerden belasting ontduiken.

Het hoofd van de Onafhankelijke Instantie voor Openbare Ontvangsten, Giorgos Pitsilis, vertelde ANT1 TV op Vrijdag dat de autoriteiten 55.000 controles plannen die zich op de catering, de horeca en de dienstensectoren concentreren.

Bron:

http://www.ekathimerini.com/231807/article/ekathimerini/business/six-in-every-10-businesses-audited-have-broken-the-law

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9601 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

8 Comments on 60 procent van de Griekse bedrijven belazert de belastingdienst

 1. Zo zie je maar weer dat we zelfs van de Grieken iets kunnen leren.

  Like

 2. Scrutinizer // augustus 20, 2018 om 01:46 //

  Belazeren? Zoals je een inbreker belazert door je gouden munten in een onvindbare geheime kluis te stoppen?

  Like

 3. Net terug uit Kreta en wat ik heb gezien is mijn gedachte dat fraude voor een deel overleven is voor de gewone Grieken, maar dat vooral de wat beter gegoeden het structureel doen,altijd al deden en er mee weg komen omdat ze de juiste politieke partij aanhangen. De opgespoorde “fraudeurs” zullen dus vooral in de aanhang van de oppositie zitten van de huidige regering.
  Die vorm van staats corruptie verschilt niet van de EU en “ons” rechtssysteem, ook daar ligt voor de juiste politieke keuze voordeel te wachten, en mee mogen vreten van de trog des overvloeds.

  Als lang ingezetene van Belgie ken ik het “zwarte” circuit, in tijden van door beleggers en politici gemaakte crisis werkt het gewoon door en zorgt dat er werk is en blijft, dat bedrijven niet failliet gaan en mensen hun werk houden. Alle regulaite van de staat en het afpersen van geld met een “wetboek” in de ene hand en een pistool met bijbehorende playmobielfiguur in de andere is het niets anders dan met geweld en onder dwang iets afnemen.

  Speculanten, bankiers en politici zijn de oorzaak van iedere crisis, niet de burgers. Belastingontduiking om te overleven is dan ook niets anders dan zelfbescherming en overleven, proberen iets dat je hebt opgebouwd niet te verliezen omdat anderen steeds meer mee willen eten. Als geld digitaal word stopt het zwarte circuit niet, het zal juist enorm uitbreiden en meer criminaliseren, goede mensen moeten crimineel cq gewelddadig gedrag gaan aanleren om dan nog te overleven.
  Er zal meer geruild worden, een bezoek aan de tandarts en een nieuwe auto in ruil voor het van een flat afgooien van de vrouw van de tandarts, het inleveren van het kleine buurmeisje in een koffer aan een pedofiele wethouder om die bouwvergunning te krijgen, die valse verklaring van een agent om de concurrent weg te werken in ruil voor een kilo groene takjes. Kortom, de mens zal uit noodzaak, uitwinstbejag en om zichzelf kansen te geven steeds minder rem hebben, geld in het zwarte circuit is feitelijk de handrem op zware criminaliteit.

  Zwart geld, wit geld, het is en blijft een ruilmiddel dat in principe niet direct bedreft, maar dat ieder moment slechts papier kan zijn.
  We leven in een tijd waarin alle zekerheden verdwijnen, de zekerheid van geld zal dat ook doen. Er zijn, ik heb zo iemand gekend, er zijn mensen wiens zelfzekerheid bestaat op basis van de bankrekening, mensen die ministers begeleiden, hun dingen leren en zonder hun geld of met een snel dalend saldo in doodsangst voor leven, of beter, voortbestaan.

  Soms ben ik blij arm te zijn en kennis en vaardigheid te hebben, want dat is in eigen beheer en niet toegankelijk als speelbal en vetpot voor anderen.
  Aan het einde van iedere dag is het antwoord of je een fijne dag hebt gehad zegt een spiegel meer dan een pc scherm met een banksaldo. Ik spaar dan ook goede momenten waarover ik geen belasting betaal, wat de vreugde verhoogd als was het intrest.

  Like

 4. Dat is daar een nationale sport…

  Like

 5. Scrutinizer // augustus 20, 2018 om 09:52 //

  @Duchesne
  Geheel mee eens op 1 punt na.
  Speculanten veroorzaken geen crisis (behoudens supergrote als ze in staat zijn de markt te manipuleren, maar dat is dan eerder met valse geruchten etc. dan louter door transacties. M.a.w. dan zijn het gewoon “bedriegers” en geen “seculanten”).
  Speculanten kunnen hoogstens een onvermijdelijke crisis die ze verwachten versnellen. Immers als ze verwachten dat iets binnenkort gaat instorten en dat alvast gaan verkopen, dan wordt daarmee de daling ingezet, waardoor de bewging die er sowieso gekomen zou zijn nu versneld wordt. Goh, lekker efficient.
  Maar sterker nog: de markt bestaat uit zovele participanten die niet allemaal eensgezind zijn (anders was er geen markt want dan wilde elkeen of kopen of verkopen op hetzelfde moment en was er geen tegenpartij om de transactie mee te doen) en dus zullen sommigen eerder dan anderen een risico menen te ontwaren waardoor ze ergens niet instappen cq. er alvast uitstappen maar hierdoor neemt de vraag alvast ietwat af cq. het aanbod alvast ietwat toe, htegeen de prijs druk en ervoor zorgt dat het exces juist minder hoog wordt. Zonder alerte beleggers die u speculanten noemt, zouden bubbels pas ECHT groot worden, tot ze onvermijdelijk klappen maar dan zou de klap op dat moment des te erger zijn.
  Dankzij andersgezinden (contrarians/speculanten) is de markt juist veel smoother. Stel u voor dat er geen particulieren cq. grote onafhankeleijken (genre hedgefunds) meer waren en de markt voor de volle 100% bestond uit pensioenfondsen die allemaal aan de leiband van de autoriteiten lopen en op dier instigatie verplicht bepaalde assets kopen. DAN zou je pas de mother of all bubbles meemaken.
  Kortom, wees blij dat er zg. speculanten zijn: daardoor worden excessen en der daaropvolgende crises niet NOG erger.

  Like

 6. Ik zie het anders…..
  Als je ziet dat het land naar de klote geholpen wordt door Brussel en er een invasie op wordt losgelaten die alles en iedereen sloopt…..je tot de bedelstaf geraakt….
  Dan wordt je vanzelf ook een van die fraudeurs om ……..te overleven.
  Dat het daarna dan een gewoonte is geworden…….tsja…!

  Like

 7. Republikein // augustus 20, 2018 om 11:42 //

  Bakermat van democratie en corruptie.

  Like

 8. Republikein // augustus 20, 2018 om 11:44 //

  Heeft niks te maken met EU Don, volksaard.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s