Nieuw

Tsjechische regeringsleider eist van de EU een ‘NEE’ tegen vluchtelingen

Bundesminister Sebastian Kurz ontmoet de Tsjechische Vicepremier Andrej Babis (links) - Foto: Dragan Tatic

De Tsjechische premier Andrej Babis roept op tot een restrictiever EU-vluchtelingenbeleid. De boodschap van Europa aan immigranten en vluchtelingen moet zijn: “Blijf thuis en laat ons u daar helpen!

De Tsjechische premier Andrei Babis heeft opgeroepen tot een restrictiever vluchtelingenbeleid van de EU. “We moeten eerst en vooral een duidelijk signaal afgeven dat Europa gesloten is en dat niemand hier meer kan komen”, eiste de oprichter van de ANO-partij in een interview met de Praagse krant Pravo.

Maar de boodschap van Europa aan immigranten en vluchtelingen moet ook zijn: “Blijf thuis en laat ons u daar helpen! Een duidelijke boodschap is belangrijk, benadrukte Babis:

– Als ik heb gezegd dat we geen enkele illegale migrant opnemen dan geldt dat ook.

Onlangs heeft Babis de verdeling van vluchtelingen volgens EU-quota duidelijk van de hand gewezen:

– Ik zeg altijd tegen mijn Europese gesprekspartners dat niemand ons kan dwingen, alleen de Tsjechen beslissen wie met ons mag samenwonen.

Andrej Babis over de Middellandse Zee problematiek

De Tsjechische premier Andrej Babis heeft de oproep van Italië aan andere EU-landen om in het Middellandse Zeegebied opgepikte migranten over te nemen beschreven als een “weg naar de hel”.

Een dergelijke benadering motiveert smokkelaars en verhoogt hun opbrengsten, verklaarde premier Andrei Babis op zondag op Twitter. “Ons land zal geen migranten toelaten”, herbevestigde hij de harde houding van zijn land ten opzichte van het migratiebeleid.

Al in juli riep Babis op mensen in hun thuislanden te helpen om te voorkomen dat ze zouden vluchten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Tsjechische regeringsleider eist van de EU een ‘NEE’ tegen vluchtelingen

 1. Duidelijke taal, Top!

  Like

 2. Kan Mark Rutte een voorbeeld aan nemen.

  Like

 3. Nee rutte neemt daar geen voorbeeld aan want hij wil een lekker vet baantje in brussel

  Like

 4. Henk der Niederlander // augustus 19, 2018 om 08:33 //

  Ook de Tsjech heeft er geen flikker van begrepen.
  Al meer dan een halve eeuw heeft europa al massa’s geld naar Afrika gesluisd en wat is ermee gebeurd.
  Helemaal niks en om dus te zeggen dat deze zwarten in eigen land ”geholpen” dienen te worden is doorgaan met het dempen van een bodemloze put.
  Schiet eenvoudig elke boot met ”vluchtelingen” uit het water en binnen enkele weken is die hele ”vluchtelingenshit” uit de wereld geholpen.

  Liked by 2 people

 5. Juist Henk, opdonderen en zoek het zelf maar uit.

  Like

 6. marhammed // augustus 19, 2018 om 18:42 //

  Europa is wit en christelijk , al wie hier is moet terug, al wie daar is moet daar blijven en hun eigen boontjes doppen! Wij moeten niet helpen, allah zal dat wel doen!

  Like

 7. Ze beginnen het te snappen maar we zijn nog ver van de gedachte dat niet elke vluchteling een vluchteling is omdat hij dat zelf zegt. Maar als er toch een enkeling bij zit, we geven je een gezellige tent op Lampedusa, zorgen er voor dat je je natje en droogje krijgt, schone kleren, af en toe nieuwe kleren en daar kun je als vluchteling wachten tot de oorlog voorbij is. ‘Oh, je kinderen kunnen dan niet naar school’? Tja, je was toch vluchteling? En als vluchteling moet je nu eenmaal kleine offers brengen, wij zorgen er voor dat je veilig bent en goed verzorgd wordt maar we kunnen nu eenmaal geen hemel voor jullie maken, trouwens daar geloven jullie toch niet in. Overigens is onze hulp maar tijdelijk. Tussen twee oorlogen door kunnen jullie best terug naar je land.

  Oh ja, en Rutte? Die gaat dat nooit snappen want daar heb je functionele intelligentie voor nodig het geen wat anders is dan 2e kamerintelligentie. .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s