Nieuw

Nog méér genderwaazin op de Zweedse kleuterscholen – woorden als ‘meisje’ en ‘jongen’ uit het leerplan verwijderen

© Samhällsnytt

De Zweedse kleuterschool wordt al geruime tijd bekritiseerd vanwege zijn ontvoering als instrument voor radicaal-linkse identiteit, feminisme en genderbeleid. Nu wil de Milieupartij nog verder gaan en alle vermeldingen van woorden als ‘meisje’ en ‘jongen’ uit het leerplan verwijderen. De opvatting dat geslacht slechts een sociale constructie is zal in nog hogere versnelling de huidige pedagogie in de kleuterschool doordringen.

Geconfronteerd met het vooruitzicht om gedwongen te worden het volgende mandaattermijn het parlement te moeten verlaten (9 september zijn er nieuwe verkiezingen) of in ieder geval zijn plaats in de regering te verliezen, is de Milieupartij erop gebrand om deze veranderingen voor de verkiezingen er door te drukken. De kritiek op de voorstellen worden door de groen-linkse onderwijsminister Gustav Fridolin als “electorale paniek” afgewimpeld, met de bewering dat alleen de Christen Democraten (KD), die net als MP worstelt om in het parlement te blijven, de enige zou zijn met bezwaren.

Volgens Fridolin moeten jongens met poppen op de kleuterschool spelen om een andere man-rol te verkrijgen. Anders verkrachten ze vrouwen als ze volwassen zijn.

De kleuterschool is over een lange periode geleidelijk getransformeerd van een neutrale plaats, waar de kinderen onder toezicht kunnen spelen terwijl vader en moeder aan het werk zijn, naar een indoctrinatie-instelling waar de kinderen bepaalde denkbeelden wordt aangepraat. In het begin ging het om het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en het beoefenen van de kinderen om sociaal te functioneren in een groep.

Vandaag de dag is de kleuterschool een politieke experimentele werkplaats geworden, waar jongens gedwongen worden om met poppen en meisjes met auto’s te spelen en waar ze leren dat een kind net zo goed twee moeders of twee vaders als ouders van elk geslacht kan hebben of deel uitmaakt van een zogeheten klavervier- of regenboogfamilie. Critici stellen dat het een kleine radicale groep is die kleuterpeelzalen voor hun politieke doeleinden heeft gekidnapt en dat deze veranderingen geen grondslag vinden bij de overgrote meerderheid van de ouders die de kinderopvang gebruiken en betalen.

Wat er reeds aan de hand is en wat men nu heeft voorgesteld, gaat veel verder dan de fundamentele gelijkheidsambitie die er al bestaat en is opgenomen in het leerplan voor voorschools onderwijs, LPFÖ98, waarin wordt bepaald dat jongens en meisjes dezelfde vooruitzichten moeten krijgen. Het feit dat de Milieupartij van plan is om de veranderingen vóór de verkiezingen er door te drukken, wordt ook gezien als een bevestiging dat de voorstellen een bredere politieke verankering missen.

Tot de sterkste politieke oppositie tegen deze ontwikkeling behoren de kiezers van de Zweden Democraten (SD) en Christen-Democraten. Maar terwijl SD een laag profiel op dit punt heeft gehouden, is KD luider geweest.

KD’s partijleidster Ebba Busch Thor viel onlangs in Hönö’s ‘zomerdiscussie’ in scherpe bewoordingen aan wat zij ziet als “radicaal feminisme en genuswaanzin”. Jongens en meisjes zullen spelen zoals ze zelf willen, stelde ze vast en vocht tegen de “politici die hun fantasieën erin willen betrekken”:

– Ik zeg: laat jongens en meisjes spelen zoals ze willen. Als een meisje wil spelen met poppen – is dat zo gevaarlijk? Is dat echt iets waar de peuterspeelzaal tijd aan moet besteden om te bestrijden? We hebben geen politiek correcte kwakzalverij op onze kleuterscholen nodig!

Een ander KD-profiel, Sara Skyttedal, behoort ook tot degenen die zich hard heeft opgesteld tegen het voorstel voor een herzien leerplan voor kleuterspeelzalen. Ze vermeldt onder andere dat men woorden als ‘meisjes’ en ‘jongens’ wil elimineren om een stelling te formuleren dat gender en genderverschillen in de samenleving alleen bestaan als mentale overtuigingen en vooroordelen.

Skyttedal zegt dat ze het problematisch vindt om van kinderen proefkonijnen te maken op basis van genustheorieën die meer gebaseerd zijn op politieke ambities dan dat er wetenschappelijke ondersteuning voor is. Ze stelt ook dat het geen probleem is als een kind liever speelt met poppen of brandweerwagens.

Volgens Skyttedal is het probleem in plaats daarvan een leerplan dat in toenemende mate schoolpersoneel aanspoort om activist te worden in een politieke strijd tegen traditionele genderrollen, bijvoorbeeld door in te grijpen in het vrije spelen van kinderen als het spelen niet de doelen volgt die zijn opgesteld door genderopvoeders.

Genderdocenten hebben een overmacht in de vorm van onder andere een oververtegenwoordiging binnen bijvoorbeeld de schoolinspectie. De autoriteit erkent ook openlijk dat het doel van de nieuwe formulering van het curriculumvoorstel is om “een normkritische benadering nog duidelijker naar voren te halen”.

De schoolinspectie heeft ook een overheidsrapport geschreven waarin het vrije spel van kinderen als een probleem wordt genoemd. Men is van mening dat het de gelijkheid van mannen en vrouwen tegenwerkt als kinderen zelf speelgoed kunnen uitkiezen, in plaats van dat het personeel dit beslist op basis van genderintensieve doelstellingen. In het rapport schrijft de schoolinspectie: “uit onderzoek blijkt dat als volwassenen het spel niet sturen, peuterspeelzalen de traditionele genderrollen consolideren”.

Critici stellen dat het een zeer beperkt deel van het onderzoek is dat dit claimt en dat het vooral gaat om onderzoek dat is geïnitieerd door politieke krachten en waarvan dus vermoed kan worden dat het sterk partijdig is. Ook wordt gesteld dat traditionele rollenpatronen niet altijd moeten worden gezien als een probleem of het resultaat van dwang, vooroordelen en “patriarchale structuren”. Het kan, zoals vaak, zijn dat mannen en vrouwen verschillend zijn en uit vrije wil verschillende keuzes maken.

Een herzien voorstel voor een leerplan voor kleuterscholen ligt al op het bord van de regering. Voordat het voorstel wordt goedgekeurd als een nieuw curriculum, kan de regering verdere wijzigingen aanbrengen, hetzij in een voorzichtige richting, hetzij integendeel door de genderbeleidsdoelstellingen van de school verder aan te scherpen.

Bron:

https://samnytt.se/mer-genusflum-i-laroplanen-om-miljopartiet-far-bestamma/é

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Nog méér genderwaazin op de Zweedse kleuterscholen – woorden als ‘meisje’ en ‘jongen’ uit het leerplan verwijderen

 1. “Geslacht is een sociale constructie”, hoever gedegenereerd moet je zijn om dergelijke nonsens voor waarheid te gaan verkondigen?
  De wereld is nog niet verlost van zijn idioten ,dat noemt zich beleidsmensen ,wat ze vergeten is dat door hun gender ze nu staan waar ze staan en de mogelijkheid gaan voorzien om het gif dat zich in hun geesten heeft opgestapeld te proberen over te dragen aan de aanstormende generatie.Het geeft duidelijk aan waar ze naar toe willen ,en als je als ouder niet ingrijpt dat verkloot je het leven van je eigen kind ,eender welk geslacht dat ook heeft.

  Like

 2. Klaas Dijkstra // augustus 18, 2018 om 15:18 //

  LINKS IS: ZIEK, ZIEKST, ZIEKELIJK, ZEER ZIEK, dus STERF!

  Like

 3. Kijk net wie er in Zweden de macht hebben; de SAP; waar kennen we die van !?
  Meneer: U kunt het ook met uw wijsvinger aanwijzen i.p.v met de hele arm.
  U hoeft niet zo luidt te snauwen, ben niet doof!

  Like

 4. jolande sap??? van Groen Links. Hmmm. Ok ik stop nu 🙂

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s