Nieuw

Moslimpaar Zwitsers staatsburgerschap ontzegd na weigering handen te schudden

De Zwitserse stad Lausanne heeft het verzoek van een moslimkoppel om Zwitser te worden wegens hun weigering om de handen te schudden met personen van het andere geslacht geweigerd.

– De gemeente zei dat de weigering om het paar de Zwitserse nationaliteit te verlenen ligt aan hun gebrek aan eerbied voor gelijkheid van geslacht, zegt Gregoire Junod burgemeester van Lausanne tegen AFP.

Hij zei een dat gemeentelijke commissie het paar verscheidene maanden geleden had ondervraagd om te bepalen of zij aan de criteria voor burgerschap voldeden, maar dat het vonnis op vrijdag had vastgesteld dat ze niet aan de vereiste voor integratie voldeden.

Hij weigerde om de nationaliteiten van het paar of andere identificerende details te onthullen, maar zei “dat ze geen handen met mensen van het tegenovergestelde geslacht schudden”.

– Ze toonden ook “grote moeizaamheid in het beantwoorden van vragen die door mensen van het tegenovergestelde geslacht worden gesteld”, zei hij .

Sommige devote moslims betogen dat de islam geen fysiek contact toestaat met een persoon van het andere geslacht, met uitzondering van bepaalde naaste familieleden.

– De constitutie en de gelijkheid tussen mannen en vrouwen prevaleert boven onverdraagzaamheid, zei hij.

Het paar heeft 30 dagen om tegen het besluit in beroep te gaan.

Bron:

http://afp.omni.se/muslim-couple-denied-swiss-citizenship-over-handshake-refusal/a/5Vq4d1

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Moslimpaar Zwitsers staatsburgerschap ontzegd na weigering handen te schudden

  1. Goed ,dat is al één stel minder….

    Like

  2. Meteen het land uit sodemieteren die primitieven.

    Like

  3. Jammer dan, ze trekken gewoon de rascisme kaart binnen die 30 dagen en krijgen het alsnog

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s