Nieuw

Europa: Angst groeit voor nieuwe terroristische aanslagen – veroordeelde terroristen worden binnenkort vrijgelaten

Veroordeelde terroristen hebben binnenkort hun straf erop zitten en zullen dan uit de gevangenissen in Europa worden gelaten. Er bestaat grote angst dat ze dan nieuwe aanslagen plegen – Het risico is zeer groot dat degenen die de gevangenissen verlaten nog extremer zijn geworden, zegt een Franse jurist.

Terroristische aanslagen zijn in Europa afgenomen, waarschijnlijk vanwege de IS-nederlaag op het slagveld en de veel vooraanstaande leiders die met gerichte bomaanvallen om het leven zijn gekomen. Maar deze vermindering wordt als tijdelijk beschouwd. Terroristen die zijn veroordeeld, hebben binnenkort hun gevangenisstraf uitgezeten en zullen uit de gevangenissen worden vrijgelaten. Men vreest dat ze dan nieuwe aanslagen zullen plegen, schrijft een nieuw VN-rapport, meldt Svenska Dagbladet.

Er is ook een groeiende bezorgdheid over de islamitische radicalisering die in gevangenissen plaatsvindt. Verscheidene aanvallen die vanuit gevangenissen werden beraamd zijn voorkomen, maar in de nabije toekomst zullen velen, die eerder voor terroristische misdaden zijn veroordeeld, worden vrijgelaten  .

– Het risico is zeer groot dat degenen die de gevangenis verlaten niet in het minst berouw vertonen, maar integendeel extremer zijn geworden tijdens hun tijd in de gevangenis,  zegt de Parijse openbare aanklager François Molinsi in een Frans televisie-interview.

Frankrijk vreest een een verhoogde veiligheidsdreiging

In Frankrijk bijvoorbeeld zullen het komende jaar veertig mensen hun veroordelingen voor terroristische misdaden hebben uitgezeten. In juli werd Djamel Beghal vrijgelaten, die in de gevangenis mentor was van twee van de mannen die later in 2015 terreuraanslagen pleegden tegen Charlie Hebdo en Hypercacher.

Er worden nog eens meer dan 500 personen genoemd die voor terroristische misdrijven zijn veroordeeld, evenals meer dan 1200 personen die in de gevangenis zijn geradicaliseerd nadat zij voor andere misdrijven zijn veroordeeld.

De Franse autoriteiten vrezen nu een verhoogde veiligheidsdreiging en hebben de politie opdracht gegeven een nieuwe eenheid op te richten om de eerder veroordeelden te monitoren.

Herstel in Syrië

Volgens het rapport van de VN is het herstel van IS in de eerste plaats te danken aan het feit dat de Syrische Koerden andere prioriteiten hadden dan het bestrijden van IS, en pas in juni is de strijd weer hervat.

IS is er echter in geslaagd haar organisatorische discipline te behouden. Abu-Bakr al-Bagdadi leidt nog steeds de groep. Veiligheid- en financiënafdelingen zijn nog steeds intact, evenals immigratie- en logistiekafdelingen. Ook de nieuwszender Amaq is nog steeds actief, ondanks het feit dat de propagandaproductie is verzwakt.

Veel buitenlanders nog steeds aanwezig

Van de 20.000 en 30.000 IS-terroristen die vermoedelijk nog steeds in Syrië en Irak aanwezig zijn, is volgens het rapport een aanzienlijk deel buitenlandse jihadisten. Ook hebben minder buitenlanders het gebied verlaten dan verwacht. Maar er zullen ook geen nieuwe komen.

Men vreest dat Al Qa’ida, wiens positie wordt versterkt, actiever zal zijn in de regio. Zijn Syrische tak, Nusrafront, wordt vandaag beschouwd als de sterkste terroristische groepering van Syrië.

Afpersen en dreigen

De IS zal naar verwachting ondergronds overleven in Syrië en Irak. De tereurgroep financiert haar activiteiten door middel van olieverkoop, afpersing, ontvoeringen en gedwongen belastingen. IS is er ook in geslaagd om te infiltreren en geld te investeren in bedrijfsactiviteiten zoals bouwbedrijven, wisselkantoren, de agrarische industrie, viskwekerijen en hotels, volgens het VN rapport.

IS zendt via koeriers, hawala-netwerken en geldtransactiebedrijven geld over de grenzen heen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Europa: Angst groeit voor nieuwe terroristische aanslagen – veroordeelde terroristen worden binnenkort vrijgelaten

 1. Jack vanderVeen // augustus 18, 2018 om 00:49 //

  Gelukkig hebben wij die Pinokkio Rutte, achterlijke naïeve bal gehakt.

  Like

 2. Angst? Woede, en de frustratie dat dit soort door onze eigen regeringen word beschermd en gefaciliteerd. Kapot moeten ze, verzuipen in varkenspis en opkoken in varkensvet, en dan voeren aan hun soortgenoten. En onze politici dit soort dieren helpen moeten hetzelfde lot ondergaan.

  Angst? Zoek godverdomme een andere spiegel en leer het verschil tussen woede en angst, we zijn niet allemaal Zweden of Merkel slaven !

  Afmaken dat IS tuig, en hun broedsel en aanhang idem.

  Like

 3. ze komen als immigrant naar Europa, Ngo’s sturen schepen om ze op te halen en de Groen links fascisten uit A.Dam willen ze laten door varen naar het Macro mekka .aan het IJ. Denk niet dat ze in de grachtengordel kunnen verblijven want daar woont de GroenLinks elite. Zal wel bij Henk en Ingrid in een sociale achterstand wijk zijn. En als die gaan klagen zijn het op eens neo nazies volgens de beroeps linkse fascisten elite.

  Like

 4. Frankrijk had in vroegere tijden de beschikking over het Duivelseiland om daar anarchisten, oproerkraaiers en ander gespuis levenslang op te sluiten en dus volkomen te isoleren van de beschaafde wereld.

  Voor zover ik weet is daar nog nooit een misdadiger ontsnapt maar nu neemt men bewust het risico op nog veel meer terreuraanslagen, want levenslange detentie schijnt tegen de Mensenrechten te zijn. We zijn dus overgeleverd aan de slappe en verweekte houding van de linkse politieke elite die totaal geen voeling heeft met het gewone volk.

  ‘Aanslagen door al of niet verwarde moslims horen nu eenmaal bij deze moderne tijd van globalisering, klimaatsverandering, de strijd tegen de vergrijzing en het schreeuwende tekort aan geschoolde arbeidskrachten.’

  ‘We houden ze op de monitor en een integratiecursus gegeven door een vrijwilligster kan soms ook verrassende resultaten opleveren en een goed gesprek met een z.g. verlichte imam kan ook de terrorist op andere gedachten brengen.’

  We horen het GroenLinks al zeggen en desnoods zijn ze ook in Amsterdam van harte welkom. Daar vallen ze nog niet eens op in deze gesubsidieerde moslimenclave waar het invoeren van de sharia nog slechts een kwestie van tijd is.

  De fokpremies liggen daar al klaar en de radicale moskeeën zorgen wel voor voldoende wapens en springstoffen.

  Gelukkig beschikken wij over een uiterst alerte terreurbestrijdingsorganisatie die de deuren wijd open zet voor de vrouwen en kinderen van de IS-strijders om zodoende het risico op nog meer aanslagen te minimaliseren.

  Veel gekker kan het niet worden…

  Like

 5. Raymond Kalle // augustus 18, 2018 om 21:45 //

  Waarom worden die gasten niet gewoon uitgezet???? Hoe kan dit nou. Zulke terroristen moet je NOOIT in Europa laten. Gestoorde gekken die politici!!

  Like

 6. Hrt zijn de sleutelfiguren voor de moslim overname, de “helden” waaraan uw buurtmarrokaantje zijn grote bek aan refereerd, het zijn straks de “lijstduwers” met moordervaring, goud waard op de straat als het gaat om bekeringen en werving van nieuw vlees. Ik denk dat zwaar word onderschat welke invloed dit soort tuig heeft op de jonge allochtoon.

  En daarom mogen ze vrij, de EU wil geen nieuwe exit van een land, de meeste landen lijden verlies op politiek vlak en de kans is er dat verkiezingen net als de wet op een tweede rang komen, dat de EU de eind regie krijgt over alles, met als buffer nationale wetten en politiek.
  Ze hebben al een politiemacht die boven alle wetten staat en enkel nog voor een comisssie in Brussel verantwoording hoeft af te leggen voor hun daden. Ze hebben het recht te doden naar eigen oordeel en believen, overal binnen de EU! Wat denkt u dat zulk een mandaat inhoud?

  Men heeft met de EU en in de EU feitelijk zelf een eigen hemel geschapen waaruit het goddelijk oordeel komt, voor ons stervelingen, wij, het stof….

  Een compleet verdeeld en uit elkaar geslagen Europa is een paradijs voor rovers op hoge posities, voor de zieke geesten die zichzelf voor de spiegel in toga hijsen. Zo erg is het, letterlijk zo erg.

  Like

 7. Eu is als dit….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s