Nieuw

Aanhangers van de Kerk van Satan brengen een gigantisch standbeeld van Baphomet op het terrein van Arkansas State Capitol om religieuze verdraagzaamheid te bevorderen

De Satanische Tempel plaatste tijdelijk een bronzen standbeeld van een geitenhoofdig, gevleugeld wezen genaamd Baphomet op het Capitool van Arkansas tijdens een betoging om op te roepen tot het verwijderen van een monument van de Tien Geboden dat al op het Capitol-terrein was gemonteerd.

Ongeveer 150 satanisten, atheïsten en christenen woonden donderdag de eerste rally bij. De Satanische-tempel zegt dat het monument met de tien geboden de grondwettelijke vrijheid van godsdienstrechten schendt en dat de installatie van hun 7½ feet hoge (2,3 meter hoge) standbeeld met het 14e-eeuwse idool en met lachende kinderen gepaard gaat met religieuze tolerantie.

“Als je één religieus monument hebt, dan moet het openstaan voor anderen, en als je het daar niet mee eens bent, laten we er dan helemaal geen hebben”, aldus Satanic Arkansas, medeoprichter van Ivy Forrester, een rallyorganisator.

Het standbeeld van Baphomet kan niet worden geïnstalleerd onder een staatswet van 2017 die wetgevende sponsoring vereist voor het in overweging nemen van een monument. De Satanistische groep verwijderde het beeld later op donderdag.

Het Tien Geboden-monument bij het parlement van Arkansas werd gesponsord door de Republikeinse Sen Jason Rapert en in 2017 rustig geïnstalleerd. Minder dan 24 uur na de installatie van het monument reed een man met zijn auto het monument aan barrels. Dezelfde man vernietigde ook een Tien Geboden monument buiten het parlementsterrein van de staat Oklahoma.

De Satanische Tempel beëindigde zijn campagne om Baphomet daar te installeren, nadat het Hooggerechtshof van Oklahoma het Tien Geboden Monument ongrondwettig had verklaard en het werd verwijderd.

Rapert zei in een online verklaring dat hij de rechten van het Eerste Amendement van de demonstranten respecteert, maar noemt ze ook “extremisten” en zei: “het zal een erg koude dag in de hel worden voordat een aanstootgevend standbeeld ons zal worden opgedrongen permanent te worden opgericht op de gronden van het Arkansas State Capitol.”

Er was een aanzienlijke politieaanwezigheid op de vreedzame rally. Een kleine groep tegenstanders met borden met bijbelverzen stond rustig in de buurt, af en toe christelijke liedjes zingend.

Een spreker – een christelijke minister – werd onderbroken door een schreeuwende tegenprotester, maar de politie begeleidde de man die een grote houten stok vasthield van het podium.

De Satanische Tempel wil zich aansluiten bij een rechtszaak over religieuze discriminatie tegen Arkansas, aangespannen door de American Civil Liberties Union. Een rechter moet nog oordelen of de satanisten zich bij de zaak kunnen voegen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9575 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Aanhangers van de Kerk van Satan brengen een gigantisch standbeeld van Baphomet op het terrein van Arkansas State Capitol om religieuze verdraagzaamheid te bevorderen

  1. Het gaat lekker in de wereld…..het Vaticaan hebben ze al mee.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s