Nieuw

Soros huilt – zijn stichtingen in Hongarije moeten eind augustus vertrokken zijn

Stop Soros Orban Campagne in Hongarije.

De stichting van de Amerikaanse miljardair George Soros zei op donderdag dat haar laatste activiteit in Hongarije op 31 augustus zou worden beëindigd en dat haar bedrijfsactiviteiten naar Berlijn zouden worden overgebracht.

De Open Society Foundations (OSF) kondigden in mei aan Hongarije te zullen verlaten, onder verwijzing naar wat zij noemden het “repressieve” beleid van de nationalistische premier Viktor Orban.

– Er zijn nog steeds enkele collega’s hier op kantoor, maar we zullen op 31 augustus voorgoed gesloten zijn, vertelde de OSF woordvoerder in Boedapest Daniel Makonnen aan AFP.

In een interview met 168ora weekly, zei het hoofd van OSF in Hongarije, Katalin Koncz E., dat zij zich erg beroerd voelde over de verhuizing.

– Ik moet een einde maken aan 25 jaar werk en ervoor zorgen dat een instelling waar ik mijn leven lang aan heb gewerkt een woestijn wordt – iedereen is zijn spullen aan het opruimen en mijn collega’s verdwijnen.

Ze gaf aan dat ze zelf in Boedapest zou blijven, en voegde eraan toe:

– Ik voel me gesterkt in de wetenschap dat mijn vrienden in Berlijn een schitterend kantoor en geweldige werkomstandigheden kunnen verwachten, waar ze met frisse energie aan de slag kunnen.

In april won Orban een verpletterende overwinning in een verkiezing die hem een derde termijn als eerste premier overhandigde, en hij heeft sindsdien aangegeven hij dit mandaat wil gebruiken om zijn anti-immigratie, nationalistische en cultureel conservatieve agenda te intensifiëren.

De anti-immigratie retoriek was een belangrijk onderdeel van Orbans verkiezingscampagne en zijn regering beschuldigt Soros ervan zijn organisaties te gebruiken om immigratie te organiseren en de culturele en religieuze identiteit van Europa te ondermijnen. Soros ontkent dit.

In juni heeft Hongarije de controversiële “Stop Soros-wet” aangenomen, die een gevangenisstraf van maximaal een jaar omvat voor iedereen die iemand bijstaat die het land illegaal binnenkomt.

In verband met de wet en het feit dat het eerdere klachten over de behandeling van asielzoekers niet heeft opgelost, onderneemt de EU juridische stappen tegen Hongarije.

In een recente toespraak sprak Orban zich uit tegen “ondemocratische” West-Europese staten en noemde hij de Europese Commissie een “symbool van mislukking”.

– De Stop Soros-wetten worden sinds kort toegepast, in de zogeheten transitzones worden uit Servië afkomstige asielzoekers automatisch het recht ontzegd om asiel aan te vragen en worden ze in een uitwijzingsregime geplaatst, zegt Andras Lederer van het Hongaarse Helsinki-comité, een groep die gratis rechtshulp verleent aan asielzoekers, aan AFP.

– Ze kunnen beroep aantekenen tegen dit regime, maar in die tijd krijgen ze geen eten, zelfs de vrouwen en kinderen niet, voegde Lederer eraan toe.

Bron:

https://www.breitbart.com/london/2018/08/16/soros-foundations-to-withdraw-from-hungary-by-end-of-august/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7261 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Soros huilt – zijn stichtingen in Hongarije moeten eind augustus vertrokken zijn

  1. Hij gaat zich in Berlijn vestigen!

    Like

  2. koddebeier // augustus 17, 2018 om 13:50 //

    Chapeau Hongarijen !!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s