Nieuw

Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken wil asielwoningen sluiten

Foto: Oostenrijk's parlement in Wenen. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Peter Wuttke

Sinds de turkooisblauwe regering in Oostenrijk verantwoordelijkheid draagt en voor het eerst sinds de ‘Wir schaffen dass’-uitnodiging van Merkel in 2015 ontvangen minder dan 50.000 mensen in Oostenrijk primaire asieldiensten. Aangezien steeds meer asielwoningen leeg staan of slechts in beperkte mate worden bewoond, heeft de minister van Binnenlandse Zaken Kickl (FPÖ) aangekondigd dat hij de huurcontracten zal herzien en, indien wettelijk mogelijk, zo snel mogelijk zal beëindigen.

– We hebben geen luxueuze voorzieningen zoals voorheen hotels nodig, maar praktische, goedkope huisvesting, zei de bovengenoemde minister.

Ongeveer 50.000 mensen ontvangen momenteel een basisuitkering van Oostenrijk. Dat klinkt als veel, maar sinds de migratiegolf zijn de aantallen gestaag gedaald, aldus de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl in de Kronenzeitung: medio maart 2016 waren er nog 87.300 ontvangers geregistreerd. Deze procedures moeten nog worden afgerond. Veel onder de rood-zwarte regering opgerichte asielwoningen zijn nu leeg en brengen onnodige kosten met zich mee.

– We zullen daarom alle huurovereenkomsten voor federale asielvestigingen herzien en indien nodig opzeggen. We willen investeren in de renovatie en betere uitrusting van politiecontroles, aldus de FPÖ-politicus.

Bron:

https://www.krone.at/1753719

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7199 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s