Nieuw

Italië – Extreem linkse anarchisten eisen bomaanslag op het kantoor van Lega op

Italiaanse extreemlinkse extremisten hebben  de bomaanslag op een kantoor van de populistische Legapartij opgeëist, waarbij de politie een tweede explosief heeft gevonden en onschadelijk gemaakt.

Het kantoor, gelegen in de stad Treviso bij Venetië, werd zondag het doelwit van een rudimentair explosief apparaat dat enige schade toebracht aan de deur aan de ingang van het gebouw, maar niemand schade berokkende, zo meldt Corriere Della Sera.

Een tweede bom werd ter plaatse gevonden door autoriteiten na de eerste explosie. Aangenomen wordt dat het tweede apparaat bedoeld is als de belangrijkste explosie, de eerste die wordt gebruikt om autoriteiten en anderen in het gebied aan te trekken om te worden geschaad door een tweede explosie die spijkers en andere metaalfragmenten bevat.

In reactie op de bombardementen zei de leider van Lega en de huidige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini: “Ze proberen ons een halt toe te roepen, maar gewelddadige misdadigers schrikken ons niet af. Laten we verder gaan, sterker dan voorheen”.

Italiaanse onderzoekers konden een link leggen tussen een extreem-linkse anarchistische organisatie en de bombardementen na de ontdekking van een post van 12 augustus waarin de verantwoordelijkheid voor de aanslag werd opgeëist.

In de verklaring van de Italiaanse krant Il Giornale wordt beweerd dat de drijfveer van de aanslag de bestrijding van “racisme en uitbuiting” was.

“Directe actie maakt ons duidelijk waarom en hoe. Voor een internationalistische, opstandige, anarchistische solidariteit! Voor een wereld zonder grenzen of autoriteit” voegde de groep, bekend als de “Santiago Maldonado Cell,” toe.

De bomaanslag is niet de eerste die extreem-links claimt. In december 2017 eiste de groep de verantwoordelijkheid op voor de bomaanslag op een kazerne van Carabinieri in Rome in een “oorlog tegen de uniformen”.

Breitbart >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9555 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Italië – Extreem linkse anarchisten eisen bomaanslag op het kantoor van Lega op

 1. antiislamnu // augustus 17, 2018 om 02:46 //

  Extreem links raakt in paniek

  Like

 2. Jup, dat is hoe ik het ook zie. Zie ook de gigantische censuur die gaande is.

  Het heeft te maken met de Amerikaans MidTerms, maar gaat verder dan dat. Ze zien dat ook in Europa het initiatief ze uit de handen glipt, het ultieme SJW-continent. En ze hebben geen weerwoord. Het enige dat ze kunnen is het zwijgen opleggen. Het ultieme zwaktebod.

  Ze hadden nooit argumenten, maar nu ziet iedereen dat de keizer geen kleren aan heeft.

  Like

 3. koddebeier // augustus 17, 2018 om 13:58 //

  Het wordt tijd om de linkse met gelijke munt terug te betalen !!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s