Nieuw

‘Bij sommige acties kan het niet anders dan dat je de wet overtreedt.’

Veel is geoorloofd in de strijd tegen de tekenen van racisme en kolonialisme, vinden de leden van de Grauwe Eeuw en ‘Geen 4 mei voor mij’. Met hun acties en dreigementen jagen ze menigeen tegen zich in het harnas. ‘Bij sommige acties kan het niet anders dan dat je de wet overtreedt.’

Michael van Zeijl (37) bevindt zich deze zomermiddag in het Utrechtse buurtcafé op de hoek van de Jan Pieterszoon Coenstraat. Onder de tafel ligt zijn hond Assata, vernoemd naar Black Panter-activist Assata Shakur; tegenover hem zit collega-activist Rogier Meijerink (40).

Volkskrant >>

Assata Shakur was geen activiste maar een veroordeelde terroriste, zie hier.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on ‘Bij sommige acties kan het niet anders dan dat je de wet overtreedt.’

  1. Ja, net als dat men in de jaren ’70 met een tekening van Ché Guevara op een oude legerjas uit de dumpzaak ging rondlopen, met het idee dat het een vrijheidsstrijder was.
    Om er jaren later achter te komen dat het niet zo’n fris figuur was…..

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s