Nieuw

Analisten waarschuwen: de economische ineenstorting van Turkije kan miljoenen migranten naar Europa sturen

Miljoenen mensen zouden vanuit Turkije de Europese Unie binnen kunnen komen in “een nieuwe migratiegolf” als de economische crisis van het land escaleert tot een volledige ineenstorting, beweren sommige waarnemers.

In het tijdschrift Newsweek wordt gesuggereerd dat een dergelijk scenario “grote politieke gevolgen zou kunnen hebben” voor globalistische leiders zoals Angela Merkel in Duitsland, die in 2015 op eigen initiatief de grenzen van de EU opende, maar sinds het uitbreken van de daaropvolgende migrantencrisis en een historisch slechte prestatie bij de verkiezingen van 2017 onder druk staat.

Het buitenlands beleid van Turkije’s islamitische leider Recep Tayyip Erdogan wordt steeds grilliger en hij heeft de seculiere orde opgelegd door de moderne oprichter van het land Kemal Atatürk sterk uitgehold; heeft zijn persoonlijke macht aanzienlijk vergroot en het land sinds 2016 gezuiverd van ongeveer 106.000 ambtenaren, 21.000 leraren, en 4.400 rechters en openbare aanklagers.

Turkije zou meer dan vier miljoen migranten huisvesten, van wie honderdduizenden vroeger over de Egeïsche Zee reisden en via Griekenland de Europese Unie binnenkwamen, met op het oog de royale welvaartsstaten van West- en Noord-Europa.

In ruil voor enkele miljarden euro’s werd Erdogan overgehaald om deze toestroom gedeeltelijk onder controle te brengen, maar dit kan ophouden een winstgevende regeling te zijn als zijn economie uit de hand loopt – vooral als er nog eens miljoenen migranten over zijn grens worden gestuurd door een dreigend Russisch gesteund Syrisch regeringsoffensief tegen de provincie Idlib, een jihadistisch bolwerk dat momenteel in handen is van een voormalige alliantie van Al-Qaeda.

De Turkse regering heeft er in het verleden geen enkele twijfel over laten bestaan dat ze bereid is de sluizen naar Europa te openen, met de waarschuwing van minister van Buitenlandse Zaken Süleyman Soylu dat ze “maandelijks 15.000 vluchtelingen naar u toe zouden kunnen sturen… en u een klap in het gezicht zouden kunnen geven” om Brussel onder druk te zetten de miljardenovereenkomst te betalen.

Newsweek citeert echter enkele waarnemers die hopen dat Erdogan niet in de verleiding zal komen om migranten naar Europa te sturen – al was het maar omdat de betalingen die de EU aan hem heeft gedaan om ze te houden, in vreemde valuta worden gedaan, wat steeds waardevoller zal worden voor zijn regime als de Turkse lira keldert.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Analisten waarschuwen: de economische ineenstorting van Turkije kan miljoenen migranten naar Europa sturen

 1. bedonderde burger // augustus 17, 2018 om 12:30 //

  Daarom stort de Turkse economie ook geregisseerd (?) in, om via de grootse politicus Timmermans onbeperkte visa te verkrijgen om zo miljoenen ‘zielige’ Turken de EU binnen te loodsen, nog meer Trojaanse paarden… Gaat goed, totale vernietiging van onze normen en waarden staat voor de deur. Maar waarom zou ik mij druk maken: mijn huis is alweer een ton meer waard! Joepie, ik steun mijn vrienden van demonisch 66 en liberaal christelijk links die mij tot miljonair maken! Na mij de instorting, doei! Nog een paar jaartjes dan heb ik genoeg en wegwezen dan… Naar…., ja naar waar?! Oh, oh…! Waarom heeft niemand mij gewaarschuwd in 2018, nu ben in ik in 2022 ook de pineut, dat is niet eerlijk, ik had nu met mijn overwaarde op een lekker zonnig strand moeten liggen, niet met een mes in mijn rug in een shariabuurt.

  Liked by 2 people

 2. Jack vanderVeen // augustus 17, 2018 om 12:44 //

  Als bijna vaste bewoner, door omstandigheden noodgedwongen, van Turkije, dat zonder Turken en Koerden toch een fantastisch land is om te wonen, waarschuw ik reeds vele jaren voor de bubble waarop de Turkse economie gestoeld is. Een bubbel van lucht omgeven door een rand nog dunner dan van een ballon.
  En in tegenstelling tot hetgeen op de Turkse kanalen allemaal verzonnen wordt, dat het Westen de schuld van alles is, kan Recep Tayyip Erdoğan beter voor één van zijn tientallen spiegels gaan staan om de ware schuldige van alles aan te wijzen.
  Veel te lang heeft hij ook het Turkse kredietsysteem gedoogd.
  Meeste bankkrediet is niet met onderpand gegarandeerd en de banken hebben weer in harde valuta uit het buitenland goedkoop geleend om hier in een zwakke lira te investeren en goede rentes te maken. Helaas onvoldoende om de devaluatie het hoofd te kunnen bieden, tezamen met hun kostenposten en miskleunen.
  Nu is het wachten op de eerste bank die vallen gaat.
  En dan gaat de Turkse economie heel hard de afgrond in.

  Like

 3. Scrutinizer // augustus 17, 2018 om 12:50 //

  @Bedonderde burger
  Overwaarde? In Euro misschien. Maar ook in de valuta waarin u uw nieuwe juis wil kopen?

  Like

 4. templars2017 // augustus 17, 2018 om 15:11 //

  Je kan het zien als twee eieren ,één ei stel Europa voor, de inhoud is dermate verwijdert dat enkel de schaal nog overblijft ,de waarden ,normen ,beleid alles is verkloot geweest in dienst van en voor de hoedanigheid tegenover de oprukkende islam.
  Aan de andere kant stelt het andere ei de Turken voor ,ook hier een uitholling van de seculiere waarden ten voordele van de totale islam.
  Als je die twee eieren (Europa en Turkije) wil fuseren in een Euro-Turks omelet en je breekt de eieren dan ga je enkel schalen in je pan hebben, de schalen zijn er nog de inhoud is weg ,die inhoud zal toegevoegd worden in deze omelet die het zeer wrang zal doen smaken , van heel die toestand komt niets goed ,als je een omelet wil eten moet je eieren breken ,wat als er geen of de verkeerde inhoud krijgt wat dan?
  De situatie met Turkije is een heel gevaarlijk spel gelet op de zware investeringen die Europa en verschillende Europese banken hebben gedaan ,ze wilden forse winsten en krijgen ontiegelijke verliezen ,er zijn Duitse, Franse ,Italiaanse ,Spaanse banken rechtstreeks en onrechtstreeks bij betrokken , Turkije kan gemakkelijk de eerste dominosteen zijn ,van een hele reeks…..

  Like

 5. Een kennis van mij zei dat wij die mensen nodig hebben i.v.m de vergrijzing. En geloof het of niet, die kennis is een self-made miljonair. Is dit een bewijs dat werelds succes en I.Q niet altijd samen hoef te gaan?

  Like

 6. christ Kanters // augustus 17, 2018 om 17:51 //

  Denk dat hij het geheel als chantage middel gaat gebruiken .

  Like

 7. Republikein // augustus 17, 2018 om 20:32 //

  Mongoolse bandieten.

  Like

 8. Opgezette strategie die nu zijn eindpunt naderd om versneld zijn Ottomaanse Rijk te verwezenlijken? Dan zet hij wel heeeeeeel veeeel op het spel.
  Maar het blijft een moslim die met alle middelen zijn doel wil halen.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // augustus 18, 2018 om 00:23 //

  Elke grens heeft altijd twee zijden, hij kan openzetten wat hij wil als wij de ballen hebben om hem aan onze kant te sluiten is het probleem opgelost. Helaas hebben we in de EU geen leiders met ballen, we betalen liever miljarden aan hem om zijn grens te sluiten dan dat we gewoon zelf de eigen grens sluiten.

  Like

 10. Goed nieuws dus voor GroenLinks: de ultieme oplossing om de vergrijzing te bestrijden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s