Nieuw

Zweedse regering wil ministerie tegen nepnieuws vestigen: “in het ergste geval eindigt het met een gewapende opstand”

De rood-groene regering onderzoekt nu de mogelijkheid om een nieuwe autoriteit in te voeren voor de zogenaamde “psychologische verdediging”. Het agentschap zal onder meer “online desinformatie” tegengaan. Volgens de regering bestaat het risico dat de “beïnvloedingscampagnes in het ergste geval eindigen met een gewapende opstand”.

De socialistische regering is nu tot de conclusie gekomen dat Zweden een “psychologische verdediging” nodig heeft om zich te verdedigen tegen het zogeheten “online nepnieuws”.

Daarom is een speciale onderzoeker belast met het analyseren en indienen van voorstellen voor een nieuwe autoriteit die de algehele verantwoordelijkheid heeft voor het ontwikkelen en coördineren van “psychologische defensie”.

Dit blijkt uit een nieuw regeringsbesluit, oftewel een nieuwe comitérichtlijn.

De onderzoeker analyseert onder meer en dient voorstellen in voor de taken waarvoor de nieuwe autoriteit verantwoordelijk zal zijn en voor de wijze waarop de activiteiten moeten worden opgezet om te worden uitgevoerd in vredestijd, bij grote paraatheid en in oorlogstijd.

In de onderzoeksrichtlijn, onder de kop “De noodzaak van een psychologische verdediging aangepast aan de huidige omstandigheden”, kunt u lezen:

“De psychologische verdediging moet in staat zijn om actiecampagnes en desinformatie op te sporen, te confronteren en te elimineren, zowel nationaal als internationaal. Het zou ook de motivatie van de bevolking moeten versterken om beïnvloedingscampagnes en desinformatie zelf op te sporen. Daarnaast moet de psychologische verdediging werken op de korte en lange termijn.”

Om bijvoorbeeld hun eigen positie te versterken en tegelijkertijd de Zweedse en Zweedse belangen te verzwakken, kan een staat of andere actor informatie, desinformatie en geruchten verspreiden om het gedrag en acties van individuele besluitvormers op centraal niveau of de bevolking te beïnvloeden. Beïnvloedingscampagnes kunnen er dus op gericht zijn invloed uit te oefenen op de onafhankelijke nationale besluitvorming van een land. Door de impact van de informatie, kan de tegenstander proberen om conflicten tussen verschillende actoren of groepen te bereiken en te versterken ten gunste voor hun doelen.”

Volgens de regering moet een actieve psychologische verdediging in staat zijn om snel beïnvloedingscampagnes op zowel nationaal als internationaal niveau te bestrijden.

Het doel is “desinformatie tegen te gaan” en de “juiste informatie over te brengen”.

De Zweedse socialistische regering waarschuwt hoe internet gebruikt kan worden en hoe “onjuiste informatie” zich snel kan verspreiden in sociale media.

“Vandaag de dag is er een grote verscheidenheid aan verschillende informatiekanalen. Het belang van internet voor communicatie tijdens vredestijd crisissen neemt toe. Evenzo neemt het belang van sociale media voor communicatie en informatieverspreiding in hoge mate toe. Het gebruik van internet wordt steeds belangrijker voor de mogelijkheden om besluitvormingen en de publieke opinie te beïnvloeden. De risico’s van desinformatie van buitenlandse mogendheden en hoe gemakkelijk en snel foutieve informatie via sociale media wordt verspreid, zijn ook aan de orde gesteld in mediaonderzoeken.”

De regering stelt echter ook dat de psychologische verdediging gebaseerd moet zijn op “het behoud van de vrije kennis en informatie-uitwisseling in de open samenleving”. Dit betekent echter dat de zogenaamde “vrije en onafhankelijke media en informatie-intermediairs” een sleutelrol spelen bij het “in stand houden van het vertrouwen in de instellingen en vertegenwoordigers van de samenleving”.

– Door het besluit van vandaag zal Zweden beter in staat zijn om te gaan met situaties van hoge paraatheid en extreme situaties. De besluiten versterken ook het vermogen van de samenleving om het hoofd te bieden aan vredescrisissen. Het creëert een sterk vermogen om het huidige dreigingsbeeld het hoofd te bieden, zegt minister Morgan Johansson (Sociaal Democraten) van Justitie en Binnenlandse Zaken.

Over de opdracht moet uiterlijk op 15 augustus 2019 verslag worden uitgebracht. De nieuwe autoriteit treedt in werking op 1 januari 2021.

Bron:

http://www.friatider.se/regeringen-vill-inf-ra-ny-myndighet-mot-falska-nyheter

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8626 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Zweedse regering wil ministerie tegen nepnieuws vestigen: “in het ergste geval eindigt het met een gewapende opstand”

 1. “motivatie van de bevolking moeten versterken om beïnvloedingscampagnes en desinformatie zelf op te sporen”

  Waar kennen we dat ook alweer van?

  Like

 2. En daar wordt slecht integreren, lees: slecht gedrag, ook nog fors beloond! :

  https://www.ad.nl/buitenland/moslima-die-weigerde-hand-te-schudden-krijgt-3800-euro-schadevergoeding~a0109e1e/

  Like

 3. Hadden wij twee dagen geleden al.
  https://fenixx.org/2018/08/15/weigerde-handen-schudden-met-mannelijke-baas-krijgt-4000-euro-als-compensatie-voor-discriminatie/
  Zou me niets verbazen als ze het hier vandaan hebben gejat.
  En lieve mensen, kijk een verder dan het artikel onder je neus, er staan nog veel meer interessante dingen op deze site.

  Like

 4. Tegen de tijd dat die censuurwet in werking treedt zijn de socialisten al politiek afgerekend. 9 September verwacht ik een politieke aardbeving in Zweden.

  Like

 5. @Rommel. Ik lees veel maar het is vaak te veel om alles te lezen. Alles gaat ‘tussen de bedrijven door’. Ik krijg nog meer in mijn mailbox wat ook vaak heel interessant in, bij voorbeeld van Anonymousnews.ru, Gatestone Institute, Bron en dergelijke. Soms ziet men wel eens ‘iets’ over het hoofd, sorry. Alles lezen zou ik een dagtaak aan hebben.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s