Nieuw

Rusland’s gek makende geduld – Waarom slaat ze niet terug als ze worden aangevallen?

Russisch gedrag mystificeert westerlingen vaak – dit is een uitstekende uitleg van een van de beste analisten die er zijn. Sterk aanbevolen.

Door: Dmitry Orlov – Vertaling:  Adriaan Jansens

Veel commentatoren merkten een merkwaardig feit: tijdens de parade van 9 mei op het Rode Plein in Moskou verscheen Poetin in aanwezigheid van de Israëlische premier Netanyahu. Rond diezelfde tijd vuurde de Israëlische luchtmacht raketten af op Syrische en Iraanse doelwitten in Syrië (waarvan er veel door de Syrische luchtverdediging werden neergeschoten) en de Syriërs vuurden terug op Israëlische posities op de Golanhoogte (die bezet Syrisch grondgebied zijn, dus het gold niet als een aanval op het eigenlijke Israël)

Waarom is Rusland niet opgekomen voor de verdediging van zijn bondgenoot Syrië? Bovendien was er sprake van de verkoop van het zeer krachtige luchtverdedigingssysteem S-300 aan Syrië, en dat aanbod werd vervolgens ingetrokken. Is dit echt hoe een bondgenoot zich gedraagt?

Of neem een ​​ander voorbeeld: de betrekkingen tussen Rusland en de Oekraïne zijn in een neerwaartse spiraal geweest sinds de Kievse putsch van 2014 die de constitutionele regering omver wierp. Er is een etterende zweer van een militaire impasse in de Donbass-regio in Oost-Oekraïne, een constante trommelvuur van Oekraïense provocaties tegen Rusland, en Rusland is opgezadeld met economische en politieke sancties door de VS en de EU naar verluidt in reactie op de annexatie van de Krim en het onrustige conflict in de Donbass dat zo’n tienduizend levens heeft geëist.

En toch blijft de grootste handelspartner van Oekraïne … Rusland. Niet alleen blijft Rusland handel drijven met de Oekraïne, maar het heeft ook een uittocht van economische vluchtelingen, het aantal dat in miljoenen loopt, opgenomen uit de ingestorte Oekraïense economie. Rusland heeft deze vluchtelingen hervestigd, hen toegestaan ​​werk te vinden en stelt hen in staat geld terug te sturen naar hun familieleden in Oekraïne. Ook heeft Rusland geweigerd politieke erkenning te geven aan de twee separatistische republieken in Oost-Oekraïne.

Het enige echte standpunt dat Rusland heeft ingenomen met betrekking tot Oekraïne is dat de Krim als zijn eigen staat wordt beschouwd. Maar dit is min of meer gesnedenkoek: de Krim was al sinds 1783 onderdeel van Rusland en de overdracht van de Krim aan de Oekraïense Socialistische Sovjetrepubliek, die plaatsvond onder Nikita Chroesjtsjov in 1954, schond de grondwet van de USSR die van kracht was op de tijd.

Nog een ander voorbeeld: de VS, met de Europese Unie die optreedt als haar gehoorzame dienaar, hebben verschillende soorten sancties opgelegd aan Rusland sinds de Magnitsky Act in 2012, die werd doorgezet door de fantastisch corrupte oligarch William Browder. Deze sancties waren soms enigszins schadelijk, soms nuttig (het stimuleren van importvervanging binnen Rusland) en soms eenvoudigweg vervelend. Rusland is te groot, te belangrijk en te machtig voor iedereen, zelfs een entiteit zo groot als de VS en de EU samen, om het te isoleren of het naar zijn hand te zetten door het opleggen van sancties.

In sommige gevallen is er een krachtig boemerangeffect dat meer pijn veroorzaakt voor de sanctioneerders dan de gesanctioneerde. Maar Rusland heeft echt niet veel gedaan om daarop in te spelen – anders dan te werken aan importvervanging en handelsbetrekkingen aan te knopen met andere, vriendelijkere landen. Het had de VS zelfs pijn kunnen doen, bijvoorbeeld door de verkoop van titaniumonderdelen te blokkeren, zonder welke Boeing zijn vliegtuigen niet zou kunnen bouwen.

Of het zou de verkoop van raketmotoren aan de VS kunnen verbieden en de VS zou dan geen satellieten kunnen lanceren. Maar Rusland heeft dat niet gedaan; in plaats daarvan bleef het maar herhalen dat deze sancties onproductief en nutteloos zijn.

Nog een: in strijd met de overeenkomsten die Rusland en de NAVO-landen zijn aangegaan, heeft de NAVO zich helemaal uitgebreid tot de Russische grens en heeft onlangs de kleine Baltische staten Estland, Letland en Litouwen veranderd in een soort militaristische kinderbox, die oefeningen vlak naast de Russische grens, daar duizenden troepen aan het stationeren en hen trainen om … Rusland aan te vallen.

Rusland heeft hierover geklaagd, maar is blijven handelen met alle betrokken landen. Hij is met name de Baltische staten blijven voorzien van elektriciteit en heeft de Baltische havens gebruikt om zijn producten uit te leveren.

Toen Letland onlangs het gebruik van Russisch op scholen verbood (een derde van de Letse bevolking is Russisch) en de rechten van Litouwse Russen die tegen deze belediging probeerden te vechten, schond, namen de Russen zelfs deze flagrante daad van anti-Russische discriminatie op de voet. In Letland zijn de lichten nog steeds aan en de geladen Russische goederentreinen rollen nog steeds de grens over.

“Waarom is dat?” Zou je kunnen vragen. “Waarom zo’n passieve houding tegenover deze talloze geweldenissen, vergrijpen en verwondingen?” Er kan niet gezegd worden dat Rusland te groot is om pijn te doen. De sancties in 2012 waren onzin, maar in 2014 sloeg de Russische economie wel een slag (maar meestal van lagere energieprijzen, niet van sancties). De roebel verloor de helft van zijn waarde en de armoedecijfers van Rusland kwamen omhoog. Wat gebeurt er dan?

Om dat te begrijpen, moet je een stapje terug doen en kijken naar de algemene context.

• Rusland is het grootste land ter wereld in omvang, maar zeker niet in de bevolking. De grenzen zijn zeer goed verdedigd, maar ze strekken zich uit over 61 duizend kilometer.

• De Russische Federatie is Russisch in naam, maar het omvat meer dan honderd verschillende landen, met etnische Russen die iets meer dan 80% uitmaken, en met zes andere landen die elk meer dan een miljoen sterk zijn.

• Het grenst aan 16 soevereine staten – meer dan welk ander land ook – inclusief twee maritieme grenzen (met Japan en de VS), en nog twee internationaal niet erkende staten (Abchazië en Zuid-Ossetië).

• Het heeft de grootste diaspora ter wereld, met tussen de 20 en 40 miljoen Russen (afhankelijk van hoe je ze telt) buiten het eigenlijke Rusland wonen. De grootste Russische gemeenschap overzee bevindt zich in de VS op ongeveer 3 miljoen.

• Russische vredestroepen hebben gediend in talloze landen rond Rusland zelf en over de hele wereld – Abchazië, Zuid-Ossetië, Armenië, Transnistrië, Tadzjikistan, Bosnië, Kosovo, Angola, Tsjaad, Sierra Leone, Soedan – en blijven instrumenteel om te voorkomen dat latente conflicten escaleren oorlog voeren.

• De enorme landmassa van Rusland en de enorme rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen maken het tot een van de belangrijkste leveranciers van economisch essentiële producten aan de wereld, vooral olie, gas, uranium en kolen, die de lichten aan doen en de leidingen in tientallen landen bevriezen. Wat er ook misgaat in internationale relaties, het moet een stabiele en betrouwbare leverancier blijven.

In deze omgeving zou het tegenwerken van vijandige (en meestal zinloze) gebaren die van over de oceaan komen met vijandige (en meestal futiele) gebaren van de ander contraproductief zijn: sommige mensen zouden gewond raken en er is kleine kans dat ze Russisch zouden zijn.

Dus een deel van de winnende aanpak is om gewoon door te knoeien, de beste relaties te onderhouden die haalbaar zijn met zoveel mogelijk landen, met name de buren, praten met iedereen in elk conflict en proberen het onschadelijk te maken en zorgvuldig de verschillende belangen van alle betrokkenen in balans te houden. Rusland heeft goede relaties met zowel Iran als Saoedi-Arabië, die gezworen vijanden zijn, en met zowel Syrië als Israël, die op elkaar schieten.

Het andere deel van de winnende benadering om een ​​steeds vijandigdere buitenwereld te confronteren, is om in de richting van beperkte zelfvoorziening te gaan; zich niet afsluiten voor de wereld, maar afgemeten stappen nemen om relatief onkwetsbaar te worden voor zijn wederwaardigheden. Rusland is zelfvoorzienend in energie, maakt vorderingen om zelfvoorzienend te worden in voedsel, en de volgende uitdaging is om zelfredzaam te worden in technologie en financiën.

In dit verband lijken de schijnbare mislukkingen van Rusland om krachtig op te treden, onderdelen van een zorgvuldige evenwichtsoefening:

• Israëli’s bombarderen Syrië terwijl Netanyahu op een ereplaats zit tijdens de parade in Moskou. Syrië slaat terug door zijn eigen grondgebied in de Golanhoogte te bombarderen. Vervolgens besluit Rusland om het S-300-systeem niet aan Syrië te verkopen. Wat is er net gebeurd? Wel, Israël herkende alleen Victory Day – 9 mei – als zijn eigen nationale feestdag. Een derde van de Israëli’s is in feite Russisch, en velen van hen waren erg trots om die dag Russisch te zijn en namen deel aan grote optochten die op de Russische televisie werden uitgezonden. Tegenover een toenemende golf van antisemitisme in Europa en met neo-nazi’s die in de Oekraïne aan het roer staan, zijn Rusland en Israël verenigd.

Dan is er het feit dat Israël het niet leuk vindt dat er Iraniërs in Syrië zijn. Het heeft zeker het recht om op die manier te voelen, gezien het feit dat de Iraniërs blijven praten over hoe Israël moet worden vernietigd. Maar de Iraanse aanwezigheid in Syrië is op uitnodiging, dus dat is niet de zorgen van Rusland. Israël bombarderen samen met Syrië is niet nuttig voor Rusland, maar dit was niet de eerste keer en zal niet de laatste zijn.

Syrië heeft met succes Israëlische raketten neergeschoten en vervolgens geschoten op Israëli’s in de Golanhoogten dat was een nieuwe ontwikkeling en een escalatie, en escalaties zijn altijd slecht. Het verkopen van het S-300-systeem aan de Syriërs zou Syrië in staat hebben gesteld om alles in de lucht over heel Israël neer te schieten, en aangezien ze net waren geëscaleerd, lijkt het verkeerd om het verder te laten escaleren.

• De Oekraïne roept Rusland voortdurend op en schendt de rechten van de acht miljoen Russen die daar wonen, en toch blijft Rusland de grootste handelspartner van Oekraïne. Dat geeft zin? Welnu, er is het onaangename feit dat Oekraïne momenteel wordt geregeerd door mensen die, om een ​​zeer specifieke Russische term te gebruiken, ‘ontoereikend’ zijn. Het is een illegaal, immens corrupt regime dat wordt gesteund door een ander regime dat aan de overkant van de oceaan is, is trouwens ook nogal “inadequaat” – met in het hoofd een belachelijke domoor die op zijn beurt op elke beurt wordt gedwarsboomd door een immens corrupte “diepe staat”.

Maar dit zijn tijdelijke feiten, en op geen enkele manier hebben ze voorrang boven het permanente feit dat de Russen en de Oekraïners in wezen dezelfde mensen zijn (met uitzondering van een paar stammen die voornamelijk het westen van het land bewonen, dat eeuwenlang een Centraal-Europees land was niemandsland – naast Transylvania, waar de vampieren vandaan komen).

De Russen en de Oekraïners zijn genetisch niet te onderscheiden, en er zijn tal van landen in Rusland die cultureel gezien veel verschillen van de Russen dan de Oekraïners. De winnende strategie in dit geval is om de Oekraïne niet te schaden, omdat het zichzelf al behoorlijk genoeg pijn doet, en omdat dat in feite gewoon sommige Russen zou kwetsen.

In plaats daarvan is het logischer om gewoon geduldig te zijn en af ​​te wachten. Uiteindelijk zullen de mensen in Oekraïne genoeg hebben gehad en het heft in eigen handen nemen, de zwervers weggooien samen met hun overzeese handelaars, en de relatie zal uiteindelijk meer normaal worden.

• Wat de westerse sancties betreft, heeft Rusland enkele tegensancties opgelegd, en dat waren slimme. Rusland verbood verschillende categorieën van voedselimport uit de EU. Dit maakte het mogelijk de voedselproductie in Rusland op te voeren en Rusland in de richting van zelfvoorziening in voedsel te verplaatsen. Omdat binnen de EU boeren politiek behoorlijk machtig zijn, maakte dit Amerikaanse sancties onpopulair in Europa.

Voeg daarbij het feit dat de VS nu de Russische energie-invoer in Europa willen sanctioneren, de Europeanen dwingen om te kopen uit de VS, wier voorraden veel duurder en veel minder betrouwbaar zijn, en je kunt zien waarom de Europeanen er inmiddels genoeg van hadden van Washington’s bemoeienis. Natuurlijk hebben de Europeanen, die veel van hun soevereiniteit al lang geleden hebben opgegeven, met fantastische moeilijkheden te maken om het terug te krabben, maar ze beginnen er tenminste over na te denken.

Dit is al een overwinning voor Rusland: het heeft onafhankelijke, soevereine naties nodig voor de buren, niet een stel waardeloze vazallen van Washington. Wat het opleggen van tegenstellingen aan de VS zelf, zou dat gewoon wat meer economische schade veroorzaken zonder enige politieke voordelen te behalen.

• Over NAVO-aantasting van Russische grenzen, anti-Russische minachting door de Baltische dwergen en NAVO-troepen die trainen om “Rusland aan te vallen” – eerlijk gezegd, de Russen zijn een beetje beledigd, maar ze zijn niet echt bang. Iedereen weet dat de NAVO deel uitmaakt van het Amerikaanse defensiebestaan. Het doel is om bootladingen geld te stelen, niet om wapens te maken die werken of om legers te trainen die kunnen vechten. Er is nu een behoorlijk deel van het pantser en de mankracht van de NAVO gepositioneerd in de Baltische staten, maar niet genoeg om Rusland werkelijk op een zinvolle manier binnen te vallen.

En als ze dat ooit doen, zullen ze heel snel alleen komen te staan. Zie je, NAVO’s gepantserde voertuigen kunnen niet onder de meeste bruggen door en kunnen geen grote afstanden over ruw terrein zoals Russisch gepantserde voertuigen bewegen. Het moet getransporteerd worden naar het slagveld met de trein of met diepladers over federale snelwegen. Of het moet worden verzonden via geschikte zeehavens.

Dus, alles wat Rusland moet doen is enkele bruggen en wat havenfaciliteiten uit de weg ruimen door overal raketten te lanceren, dan een ring om het relatief kleine contingent van indringers te leggen en hen te vernietigen, en het zal een spel zijn. De NAVO weet dit, en dus is al deze activiteit in de Baltische staten slechts een manier om wat geld naar de economisch in bloedarmoede en snel ontvolkende Baltische staten te leiden.

Ze lijden al; waarom zou je ze meer pijn doen? Wat betreft de rechten van de Russen in Letland, zou je kunnen denken dat ze het niet erg vinden dat ze worden geschonden – of dat ze naar Rusland verhuizen waar er voldoende ruimte voor hen is. Ze verdienen natuurlijk veel morele steun, maar het is echt hun strijd, niet die van Rusland.

Dit is niet de meest opwindende uitgave ter wereld, maar het zij zo. Mensen zoeken op internet naar verhalen over dramatische gebeurtenissen, vooral omdat ze zich vervelen. Het gebeurt vaak dat de belangrijkste ontwikkelingen niet spannend zijn, maar dit maakt ze niet minder belangrijk. Rusland verlaagt bijvoorbeeld zijn defensie-uitgaven, omdat het binnenkort volledig zal worden herbewapend.

Kunnen de VS en de NAVO hetzelfde doen? Nee! Als ze het ooit zouden proberen, zou het Amerikaanse defensie establishment een nieuw stel congresleden en senatoren krijgen die voor gestemd hadden, en de verkwistende uitgaven zouden onmiddellijk hervatten. En dus kunnen de Russen gewoon rustig zitten, met de armen over elkaar en kijken hoe de VS zichzelf failliet maakt

Dat zal zeker een dramatische wending van de gebeurtenissen zijn; je zult er gewoon op moeten wachten.

Bron:

https://russia-insider.com/en/politics/russias-maddening-patience-why-doesnt-she-strike-back-when-attacked/ri23653

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

17 Comments on Rusland’s gek makende geduld – Waarom slaat ze niet terug als ze worden aangevallen?

 1. Scrutinizer // augustus 16, 2018 om 15:52 //

  Voorwaar erg interessant. Om in het achterhoofd te houden.

  Like

 2. Wat ik in het artikel mis is het levensgrote verschil van de VS voor Trump en de VS onder Trump, dat is letterlijk een wereld van verschil. Obama en zijn voorgangers waren globalisten, Trump is geen globalist. Poetin en Netanyahu zijn geen globalisten en zien de globalisten als een heel groot gevaar, bv Hillary en de EU stuurden aan op oorlog en heulden met de islam. Dat verklaart waarom Poetin ondanks de sancties vertrouwen heeft in de VS want hij weet dat hij met Trump goed zit ook al hebben beide op diverse vlakken tegenovergestelde belangen omdat ze moeten opkomen voor hun land maar de kans op oorlog is nihil. Je zag aan de lichaamstaal van zowel Poetin als Netanyahu dat ze blij en opgelucht zijn met de VS onder Trump. Dit verklaart misschien waarom Rusland vooralsnog geduld toont, ze hebben op dit moment weinig te vrezen van de globalisten want zonder de macht over het leger van de VS hebben de globalisten een heel groot probleem.

  Liked by 4 people

 3. Wie weet de overmacht te hebben hoeft zich niet te bewijzen. Daarbij, de scherpste rechter is het eigen geweten, zoals Erdogan weet sinds er een Russisch toestel is neergehaald. Zoals een partner die vreemd is gegaan en het heeft opgebiecht en dan toch de relatie voortzetten…..
  Nooit meer zeker weten of je “bondgenoot” wel of niet wraak wil….een hele slechte positie in een relatie…

  Liked by 2 people

 4. Frans Wouterse // augustus 16, 2018 om 16:55 //

  Een fantastisch goed en realistisch artikel. Jammer dat het niet meer aandacht krijgt.

  Like

 5. Met aandacht en plezier gelezen heel goed beschreven.
  Geduld is een schone zaak.

  Like

 6. Prachtig en neutraal verhaal, triest dat we dat missen in de zichzelf noemende reguliere media.
  Inderdaad #jaantje geduld is een schone zaak.

  Like

 7. tim pietersen // augustus 16, 2018 om 19:22 //

  mwaaahhh okay verhaal maar beperkt https://i.imgur.com/theKLTe.png

  Like

 8. De uiteindelijke partij die karakterloos ten onder gaat is het globalistische Europa, behalve het islamiserings plan uit de koker van de Chazaren houden ze hun rug recht. Ze zijn in Europa knetter gek dat ze zich zo laten kisten door een stelletje geldlikkers.

  Like

 9. tim pietersen:de link verwijst naar 4 staatshoofden?
  U zou het stuk nog eens moeten lezen daar alle vier aan bod komen meer zelfs.
  met een :mwaaahhh okey verhaal maar beperkt komt u er niet.
  Dat is mij te beperkt.
  Ik zie dan ook uit naar uw bredere uitleg.

  Like

 10. tim pietersen // augustus 16, 2018 om 21:15 //

  let op het plaatje ………………… wie controleert wie?

  Like

 11. Daar staan een paar informatieve stukken over op deze site.
  Maar in dit stuk is het niet beperkt gebleven bij de ene (foto) die bovenaan geschakeerd is en terrecht.
  Rusland is te indrukwekkend om zich te laten “overschaduwen” door de eeuwige manipulators en vele malen intresanter imop.
  Neem aan dat u doelt op Benjamin Netanyahu (Soros bankers enz.)?

  Like

 12. Like

 13. Rusland staat sinds de russische revolutie in 1917 volledig onder controle van de Illuminatie,
  net zo als china, iran, turkije, noord korea etc. Het is allemaal een grote misleiding, maar de doden die vallen zijn helaas wel echt. Probeer even om dat voor te stellen, de hele wereld in het geniep onder volledige controle, en dat wat wij aannemen voor onze dagelijkse realiteit een grote deceptie waar vrijwel iedereen in trapt, de satanisten hebben vrij spel met hun zieke geopolitieke macht spelletjes. Hoe zou je ook anders een NWO kunnen installeren als de helft van de wereld niet zou mee doen? Echte verlossing ligt alleen bij de Heer Jezus en zijn heilige Vader, alleen gaat dat bij de meeste mensen niet erin, hun ijdelheid en narcisme is zo verhard dat ze alziende blind zijn en horende doof.

  Like

 14. De enige multiculturele samenleving die werkt is die onder super visie van YHWH

  Like

 15. Het land van Chroetsjov is allang niet meer….ook de mentaliteit is veranderd…..de Rus zelf wil zijn werk….en vakantie genieten zoals wij in het Westen en met Poetin is er rust…….en dat moet heel lang zo blijven. Daarom moet je niet blij zijn met Brussel Eu en figuren als Rutte, Juncker, Merkel, Timmermans en Verhofstadt.

  Liked by 1 persoon

 16. tim pietersen // augustus 18, 2018 om 13:58 //

  @ jaantje dank voor deze les, dat ik met laag iq ‘normies’ anders moet communiceren 🙂

  Like

 17. @Alex,
  in de reguliere media is het toch alles anti-putin wat de klok slaat, omdat ze weten dat Putin misdaden tegen de menselijkheid zal bestraffen wanneer hij de kans krijgt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s