Nieuw

Pleger van Westminster terreuraanslag had zijn paspoort pas twee weken terug gekregen

De Soedanese vluchteling die op verdenking van terreurdaden wordt vastgehouden nadat hij zijn Ford Fiesta in the Houses of Parliament had geploegd, had pas twee weken geleden zijn Brits paspoort gekregen, zo is gebleken.

Vrienden van Salih Khater, die nog steeds wordt ondervraagd door de terrorismebestrijdingspolitie, zeggen dat hem acht jaar na de eerste asielaanvraag in het Verenigd Koninkrijk eindelijk een document was verstrekt.

Er wordt nu gesuggereerd dat Khater van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om naar huis te reizen om voor het eerst sinds zijn vlucht uit Soedan zijn familie daar op te zoeken, omdat het er plots wel veilig is als hij zijn Britse paspoort eenmaal heeft.

Vrienden zeggen dat hij maandagavond naar Londen is gereisd om de volgende dag naar de Soedanese ambassade te gaan om een visum te krijgen om naar huis terug te keren.

Zij vrezen nu hij in paniek raakte en controle over zijn zilveren Ford Fiesta na het zien van een ziekenwagen met blauwe knipperlichten achter hem in Parliament Square.

Anwar Mukhtar die een voetbalteam voor Soedanese migranten en vluchtelingen in Birmingham leidt, waar Khater zich bij aansloot toen hij in de Midlands aankwam, zei: “Salih was Brits staatsburger en kreeg twee weken geleden zijn Brits paspoort, waardoor hij voor het eerst sinds zijn aankomst als vluchteling in en uit het land kon reizen.

Abubakr Ibrahim, een zakenman en Soedanese gemeenschapsleider in Birmingham, zei: “Salih wilde Soedan verlaten vanwege de economische problemen van het land. Er is een woestijn aan de grens van het land met Libië. Hij liep er helemaal heen en verbleef twee jaar in Libië. Later ging hij met een boot naar Italië en vandaar met de trein naar Frankrijk. Ook met de trein van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk.

Khater wordt geacht te hebben geweigerd om samen te werken met de politie die de vermoedelijke aanval onderzoekt.

Meer bij The Telegraph >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9601 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Pleger van Westminster terreuraanslag had zijn paspoort pas twee weken terug gekregen

  1. “in paniek raakte en controle over zijn zilveren Ford Fiesta na het zien van een ziekenwagen met blauwe knipperlichten”

    Een nieuwe versie van de “verwarde man”.
    Ben benieuwd met welk onzinnig uitvlucht ze de volgende keer mee aankomen.
    Steentje in zijn schoen?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s