Nieuw

De Duitse geboorteakte kent binnenkort een derde geslacht

Duitsers met zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken, kunnen binnenkort als ‘divers’ worden aangemerkt. De Duitse regering keurde vandaag een wet goed, die een derde geslacht op geboorteaktes toestaat.

NOS >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9792 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on De Duitse geboorteakte kent binnenkort een derde geslacht

 1. Scrutinizer // augustus 16, 2018 om 10:45 //

  Door een administratieve slordigheid heb ik ca. 20 jaar geleden 5 jaar lang gereisd met een paspoort waarop men het geslacht vergeten was in te vullen.
  In die tijd was dat soms reden tot bespiegelingen als: “Ja, wat denk je nu o.b.v. mijn baard? Moet ik het soms bewijzen door mijn broek te laten zakken”.
  Little did we know … dat 20 jaar later het kunnen voorleggen van een piemel niet meer automatisch tot de conclusie zou leiden dat de eigenaar dan DUS ook een man is.
  Destijds was de administratieve fout grappig maar bestond er nog zoiets als biologische logica. Tegenwoordig zou je in de problemen kunnen komen (bv. beschuldigd van identiteitsfraude of zo) omdat je niet meer kan bewijzen dat je man bent. Zelfs je geslachtsdeel is geen bewijs meer.
  Dus … “Is dit wel jouw paspoort? Misschien is het wel een vervalsing. Je wist niet van de echte scrutinizer wat diens administratief geslacht was en dus liet je het maar open in de hoop hiermee weg te komen. Dat leek je veiliger dan ‘man’ in te vullen in dit vervalste document”.
  Hallucinant, toch, als je je dit bedenkt.

  Like

 2. claasje kater // augustus 16, 2018 om 12:20 //

  mafkezen

  Like

 3. In Duitsland hebben ze een derde geslacht?

  Hmmmm…. ritueel geslacht? En wie was de derde? :-p

  Like

 4. Ach wij hebben in Nederland toch al: “Leonne Zeegers” Geen M en geen V dus dan maar een “X”

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s