Nieuw

De drie gearresteerde autobrandterroristen in Zweden zijn eerder veroordeeld voor grove misdaden

© Samhällsnytt

De drie circa 20-jarige mannen die ervan verdacht worden maandagavond de massale autobranden in Frölunda gesticht te hebben, staan alle drie bij de politie bekend als personen van een immigranten-bende en zijn al eerder veroordeeld voor ernstige misdaden. Waaronder drugsdelicten, grove geweldsdelicten, grove mishandelingen en roofovervallen, schrijft Göteborgs-Posten (achter betaalmuur 18-08-16).

“Ja, dat zijn onze jongens, allemaal”, bevestigt een politieagent die in Frölunda werkt en voor wie de drie gearresteerden bekende gezichten zijn.

Hij ontkracht daarmee de samenzweringstheorieën van onder meer Aftonbladet’s opiniemaker Anders Lindberg en parlementslid Daniel Riazat van de Vänsterpartie (Linkspartij) dat de branden door Zweedse rechtsextremisten zouden zijn veroorzaakt om de aankomende verkiezingsresultaten in september te beïnvloeden.

Een van de verdachten, een 18-jarige, vluchtte na de brandaanvallen naar Turkije, waar hij al snel door de Turkse politie werd gearresteerd voor uitlevering aan Zweden. Gedurende zijn wasdom in een van de “kwetsbare gebieden” in Göteborg is hij een vaste klant van zowel de politie als de sociale diensten geworden.

Hij is onder andere veroordeeld voor roofovervallen, drugsdelicten, overtredingen in rechtszaken en verschillende gevallen van mishandeling, waaronder het met mes bewerken op een jong meisje. Vanwege zijn lage leeftijd ontliep hij gevangenisstraf en werd alleen veroordeeld tot korte perioden van jeugdzorg, waardoor hij snel weer de straat op kon gaan om nieuwe misdaden te plegen.

Dinsdag werden nog twee jonge bendeleden gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichtingen in Frölunda op maandagavond. Het gaat om een 19-jarige en een 20-jarige, die zowel als de 18-jarige bekend staan als  lokale talenten in de formaties van criminele immigranten-bendes.

De 19-jarige werd eind november vorig jaar veroordeeld voor een flagrante wapenovertreding nadat hij was betrapt met een pistool in zijn auto. Het gevolg werd twee maanden gevangenisstraf. Slechts een week nadat hij in vrijheid werd vrijgelaten, werd hij samen met twee collega’s op heterdaad betrapt met een overvloed van gestolen goederen uit een warenhuis. De straf deze keer, ondanks zijn snelle terugval in de misdaad, werd nog lichter – alleen sociale begeleiding.

Ook de aangehouden 20-jarige staat al in het strafregister. In zijn geval gaat het om drugsovertredingen van een maand geleden, die niet hebben geleid tot een aanhoudingsbevel.

Volgens de politie van Göteborg staan alle drie bekend om de verkoop van drugs in de woonwijk.

Verwacht wordt dat nog meerdere personen zullen worden gearresteerd in verband met de autoverbrandingen van maandag. Het verduisteren van misdaden en de zwijgcultuur in het gebied maakt het voor de politie echter moeilijk om de schuldigen te vinden. Het kan er ook toe leiden dat het bewijs voor de reeds gearresteerden niet volstaat voor veroordelingen.

Naar verluidt zouden ongeveer tien personen rechtstreeks betrokken zijn geweest bij het verbranden van in totaal 89 voertuigen die op maandagavond zijn vernield.

Bron:

https://samnytt.se/de-tre-anhallna-for-bilbrandsterror-i-frolunda-tidigare-domda-for-grova-brott/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on De drie gearresteerde autobrandterroristen in Zweden zijn eerder veroordeeld voor grove misdaden

 1. Inmiddels waarschijnlijk weer op vrije voet, zodat ze de economie weer een brand boost kunnen geven, zodat er weer nieuwe autos etc. gekocht moeten worden.
  Dood dat vuile mislim schuim…

  Like

 2. Flying_Dutchman74 // augustus 16, 2018 om 17:50 //

  Je krijgt wat je verdient, moet nog vele malen erger worden daar in dat achterlijke linkse bolwerk!!!!!

  Liked by 1 persoon

 3. Precies….eigen schuld dikke bult.
  Hadden ze maar niet op die linkse land- en volksverraders partijen moeten stemmen.
  Het volk krijgt de regering die ze verdienen.

  Liked by 1 persoon

 4. Scrutinizer // augustus 16, 2018 om 19:25 //

  @Lisa
  Besef wel dat we in NL en B amper enkele jaren achter liggen op Zweden.
  Ik neem aan dat u niet op zulke partijen gestemd heeft.
  Verdient u dan zo’n lot?
  Wel, vele Zweden evenmin.
  De meerderheid misschien wel maar ik heb toch te doen met de misschien 10 a 20% die dit nooit wilden.

  Liked by 1 persoon

 5. christ Kanters // augustus 17, 2018 om 17:54 //

  Dan kan de Zweedse regering de schade betalen , dergelijke figuren vrij los laten op de bevolking , die zelf geen wapens mag hebben om zich te verdedigen .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s