Nieuw

BBC beweert dat de imam van de moskee van de zelfmoordbommer van Manchester ,,opriep tot gewapende Jihad zes maanden vóór dodelijke terreuraanval op concert Ariana Grande”

Didsbury Moskee betwistte de beschuldigingen en zei dat het gebruik van het woorden “jihad” en “mujahideen” door de imam verkeerd werden geïnterpreteerd.

Een imam bij de moskee van bommenwerper Salman Abedi van Manchester is beschuldigd van het oproepen tot “gewapende jihad” aan aanbidders enkel zes maanden vóór de afschuwelijke aanval.

In een door de BBC verkregen audio-opname zou Mustafa Graf hebben opgeroepen tot militaire of gewapende jihad – maar de moskee heeft dit betwist en beweert dat zijn gebruik van de woorden “jihad” en “mujahideen” verkeerd zou zijn geïnterpreteerd.


CLERICS OF HATE Preachers at mosque where Manchester bomber prayed called for homosexuals, British soldiers and non-believers to be killed


De familie Abedi bezocht regelmatig de Didsbury Moskee – die ook de thuisbasis is van het Manchester Islamic Centre – maar het is niet bekend of ze aanwezig waren tijdens de preek – afgeleverd op 16 december 2016.

Een half jaar later voerde het Britse monster Salman Abedi, 22 jaar oud en afkomstig uit Libië, de bombardementen uit op de Manchester Arena op de avond van een concert van Ariana Grande, waarbij 22 mensen omkwamen.

Abedi zou net 10 dagen na de preek een ticket hebben gekocht voor het Ariana Grande concert.

Volgens deskundigen van de BBC omvat zijn preek door Mustafa Graf ook gebeden voor “Mujahideen”, een term die wordt gebruikt voor een groep die strijdt voor de gewapende jihad in het buitenland.


Manchester killer’s imam ‘was filmed fighting with militants in Libya despite claiming he was there to help his parents and brothers flee the violence’


Volgens hen voegt hij eraan toe: “Wij vragen Allah om hun Mujahideen – onze broeders en zusters nu in Aleppo en Syrië en Irak – de overwinning toe te kennen […].

“Jihad in het belang van Allah is de bron van trots en waardigheid voor deze natie”.

De BBC claimt dat de imam heeft toegevoegd: “Nu is het tijd om te handelen en iets te doen”.


Anti-westerse folders in moskee Manchester


Op een gegeven moment zou Graf gezegd hebben “dat de hele wereld, met inbegrip van Europa, Amerika, wat de zogenaamde beschaafde wereld is” op de hoogte is van de bombardementen in Aleppo.

Hij voegde eraan toe: “Ze weten dat Iran, Rusland en de milities mensen vermoorden in Syrië en ze doen niets. Welnu, ze hielpen Iran, Rusland en anderen om daar moslims te vermoorden”.

De politie van Manchester zei: “Wij hebben het materiaal van de BBC na hun uitzending ontvangen en zullen het nu doornemen om vast te stellen of er strafbare feiten zijn gepleegd.”

De audio werd vertaald door twee moslimwetenschappers die voor de BBC werkten.

“Hij geeft hun het verhaal van hen tegen ons”, beweerde islamitische geleerde Shaykh Rehan.

“Hij hersenspoelt jonge mensen psychologisch en praktisch in de richting van uitreizen of om iets te doen om actie te ondernemen.

“De jihad waar hij het hier over heeft, is de jihad van het slagveld, er zit geen if’s en geen buts in”.

Hij voegde eraan toe: “Hij geeft hun het verhaal van hen tegen ons”.

Usama Hasan, hoofd islamitische studies van Quilliam, was het eens met de heer Rehan.

Hij voegde eraan toe: “Uit de context en de manier waarop deze teksten [de religieuze passages die in de preek worden aangehaald] worden gebruikt, blijkt duidelijk dat het gaat om de militaire jihad, om de gewapende jihad.

De heer Hasan voegde eraan toe: “Ik ken het islamitische discours al zo’n veertig jaar, van mijn kindertijd in dit land en wereldwijd, en de Mujahidin zijn de groep die gewapende jihad voert”.

De imam en de moskee betwisten deze interpretaties.

De BBC heeft ook beelden gekregen van de heer Graf, die in Manchester zou hebben geprotesteerd tegen het conflict in Libië. Maanden later voert dezelfde groep blijkbaar een soortgelijke demonstratie uit in Londen.

De heer Graf is deze keer niet aanwezig, Salman Abedi wel – hij wordt gezien op een camera en draagt een rood T-shirt.

De BBC beweert ook dat ten minste vijf mannen die de moskee van Didsbury bezochten, naar Syrië zijn gereisd of in de gevangenis zijn beland omdat zij de Islamitische Staat steunden. Bestuurders van de moskee ontkennen dit.

Bron:

https://www.thesun.co.uk/news/7031594/manchester-bombing-mosque-imam-call-ariana-grande-arena-attack/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9555 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on BBC beweert dat de imam van de moskee van de zelfmoordbommer van Manchester ,,opriep tot gewapende Jihad zes maanden vóór dodelijke terreuraanval op concert Ariana Grande”

 1. christ Kanters // augustus 17, 2018 om 10:33 //

  Engeland een verloren land , kijk naar de burgemeester van Londen , schande voor het land .

  Like

 2. Altijd als ik Khan zie moet ik aan Mr. Bean denken, het zouden broers kunnen zijn.

  Like

 3. Imams zijn de grootste kunstenaars in liegen en bedriegen…….alles voor hen is…… misleid de ongelovigen en gezagsdragers opdat ze je niet kunnen veroordelen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s