Nieuw

Zweedse politie gaat daders van autoverbrandingen aanpakken – gaat met de ouders praten

Na de verwoesting van 80 auto’s wil de Zweedse politie “praten” met de ouders van de schuldigen.

Tijdens de branden en rellen van maandag in Zweden zijn ongeveer honderd auto’s vernield. Nu wil de politie “praten” met de ouders van de minderjarigen die verantwoordelijk zijn voor de inferno.

De politie in West-Zweden schreef vanochtend op haar website dat er ongeveer 80 auto’s waren die “in de regio verbrand” waren, waarbij Göteborg en Trollhättan de zwaarst getroffen gebieden waren.

“Aangezien het merendeel van de branden binnen korte tijd ontstond, kan niet worden uitgesloten dat er een verband bestaat tussen de branden”, schrijft de politie.

Volgens de politie weten ze wie de daders zijn. Een aantal van hen is minderjarig. De gebeurtenissen worden geclassificeerd als grove brandstichting, vandalisme en hevige oproer.

“We zijn al voorzichtig begonnen met het interviewen van de ouders van de jongeren die ’s ochtends aan de evenementen deelnamen. We hebben ervoor gekozen om niemand ter plekke te arresteren, maar we hebben ze wel geïdentificeerd”, zegt politiewoordvoerster Ulla Brehm tegen SVT.

In Frölunda werden meer dan 60 auto’s verbrand en in Trollhättan blokkeerden ongeveer 40 jongeren wegen, gooiden stenen naar de politie en verbrandden auto’s, meldt GP.

“We hebben een aantal jongeren geïdentificeerd die in Trollhättan zijn gezien en hebben ’s avonds zogeheten oudergesprekken gevoerd. Maar niemand is momenteel verbonden met om het even welke misdaad”, zegt politieman Hans Lippens tegen GP.

De politie werkt nu met ‘veiligheidsverhogende maatregelen’, getuigenverklaringen en ook bewakingsbeelden uit de betreffende gebieden.

Bron:

http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/larm-om-flera-bilbr%C3%A4nder-i-g%C3%B6teborg-1.7655820

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/inga-gripna-for-nattens-brander

https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/augusti/14/14-augusti-05.59-sammanfattning-natt-vastra-gotalands-lan/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Zweedse politie gaat daders van autoverbrandingen aanpakken – gaat met de ouders praten

 1. In welke taal dan ???

  Like

 2. bedonderde burger // augustus 15, 2018 om 17:35 //

  En veel thee drinken neem ik aan?

  Like

 3. Dat zal ze leren.

  Like

 4. Scrutinizer // augustus 15, 2018 om 18:47 //

  Vergeet de mama niet vriendelijk te begroeten door haar hand te schudden…

  Like

 5. Kijk, zo lossen die Zweden dergelijk vandalisme op: geen geitenwollensokkenjargon maar ferme taal wat heel veel indruk zal maken op de daders en hun ouders.

  Niks geen knuffelen en pamperen waar ze met name in Amsterdam zo goed in zijn en al helemaal geen theedrinken in het bijzijn van een imam of gezinscoach maar directe taal waar een zeer preventieve werking van zal uitgaan.

  Na zeer ingespannen denkwerk en vervolgens slimme conclusies trekken is men tot de slotsom gekomen dat er een zeker verband zou kunnen bestaan tussen de branden. Maar het betreft uiteraard zeker geen gecoördineerde terreurdaden gepleegd door moslimjongeren. Want die hebben het veel te druk met hun studie en zware arbeid om in Zweden een nieuwe toekomst op te kunnen bouwen.

  Volgens onbevestigde berichten overweegt Femke Halsema om een team van hulpverleners zoals buurtvaders, hulpimams, straathoekwerkers en zelfs enkele bekende rappers naar Zweden te sturen om daar enige tijd stage te gaan lopen bij de politie in Göteborg en Trollhättan.

  Zo zijn ze in Amsterdam binnen een mum van tijd af van excessen zoals het bevestigen van handgranaten aan deurposten en schietpartijen op ramen van onschuldige winkeliers.

  We maken hier wel eens grappen over die tolerante Zweden maar vanaf nu vervullen ze een voorbeeldfunctie op het gebied van de terreurbestrijding in geheel Europa.
  In Mekka zal de schrik er ook wel goed in zitten, die baardmannen dachten al stiekem aan een Zweeds Islamitisch Kalifaat.

  Dat kunnen ze voorlopig wel op hun buik schrijven!

  Like

 6. In Zweden beginnen ze zo langzamerhand de buik vol van dat reltuig te krijgen:

  http://www.anonymousnews.ru/2018/08/14/schweden-und-daenen-haben-genug-von-eu-und-multikulti-und-wollen-nordische-union/?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s