Nieuw

Zwarte landbouwers hebben last van misoogsten door racisme

Zwarte boeren in het zuiden van de VS, die nog steeds falen in hun pogingen om succesvolle boerderijen te runnen, hebben een rechtszaak aangespannen waarin ze beweren dat “wit racisme” de schuld is van hun onvermogen om gewasopbrengsten te produceren die gelijk zijn aan die van blanke boeren.

Het proces – dat lachwekkend zou zijn als het niet zulke ernstige tijd en geldverspillende gevolgen voor het bedrijf had dat wordt aangeklaagd – is het product van de blacks-only “Zwarte Vereniging van Landbouwers” met hoofdkantoor in Tillery, North Carolina.

De zwarte boeren claimen in hun rechtszaak dat de in Iowa gevestigde Stine Seed Company doelbewust van zaad is gewisseld om zwarte boeren een minderwaardig product te verkopen op de Mid-South Farm & Gin Show in maart 2017.

Ondanks bovengemiddelde regenval zagen de zwarte boeren in de oogst van 2017 een beperkte sojabonenoogst van de Stinezaden.

“Moeder natuur discrimineert niet,” zei Thomas Burrell Voorzitter van Zwarte Boeren en Landbouworganisaties.

African_American_farmer_in_corn_field,_Alachua_County,_Florida Wikimedia

“Het regent niet wel op witte boerderijen en niet op zwarte boerderijen. Insecten vallen niet alleen het land van zwarte boeren aan. Waarom is de opbrengst van blanke boeren die Stine Seed kopen 60, 70, 80, en 100 eenheden sojabonen en bij zwarten die dezelfde apparatuur gebruiken op hetzelfde land maar 5, 6, en 7 eenheden,” vroeg hij, weigerend om zelfs maar het meest voor de hand liggende antwoord in overweging te nemen.

De zwarten beweren dat de zaden die aan hen werden verkocht “niet gecertificeerde Stine Seed zaden” waren en dat de “distributeur die voor Stine Seed zadenbedrijf werkte, valse etiketten aangebracht heeft op pakken niet gecertificeerde zaden.

Burrell zei dat het motief was dat de ,,landbouw een zeer concurrerende industrie is en de gewetenloze mensen zwarte landbouwers als gemakkelijke prooi zien.

Hij zei dat door de winst van die boeren te schaden, iemand anders het land van zwarte boeren makkelijk op zou kunnen kopen. “Het enige wat we hoeven te doen is hier naar kijken: 80 jaar geleden had je een miljoen zwarte boeren, nu heb je minder dan 5000. Dus het is duidelijk.”

“Deze individuen kochten geen 16 miljoen hectare land, alleen om het braak te laten liggen. De zonen en dochters, de erfgenamen van de zwarte boeren willen boeren, net als de zonen en dochters van de blanke boeren. We moeten dus erkennen dat racisme hier de drijfveer is.”

De boeren dienden een class-action rechtszaak in bij het Amerikaanse District Court voor de Western District of Tennessee Western Division in Memphis op 19 april 2018 tegen Stine Seed Company van de grootste fabrikant van genetische zaden in de wereld.

Myron Stine, voorzitter van Stine Seed Company, verwierp de claims als “ongegrond en feitelijk onhoudbaar”. Een verklaring van de vennootschap stelt:

“De rechtszaak tegen Stine Seed Company is ongegrond en feitelijk niet verdedigbaar. Stine neemt alle aantijgingen van onwettig, ongepast of discriminerend gedrag serieus en is verontrust door de ongegronde aantijgingen tegen het bedrijf.

“Na kennis te hebben genomen van deze beweringen, heeft het bedrijf snel actie ondernomen om een intern onderzoek in te stellen, waaruit geen enkel bewijs naar voren is gekomen dat deze beweringen zou kunnen staven.

“Stine is van plan om zich krachtig te verdedigen tegen deze onzinnige rechtszaak en heeft een motie tot seponering ingediend.”

Stine Seed Company is het grootste onafhankelijke zaadbedrijf in de VS, levert elk plantseizoen zaden aan duizenden klanten en bestrijkt miljoenen hectare over het hele land.

De landbouwers van de V.S. zijn meer dan 95 procent blank, volgens de federale statistieken van 2017, terwijl de zwarten minder dan 1 procent van het beroep uitmaken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

8 Comments on Zwarte landbouwers hebben last van misoogsten door racisme

 1. Het enige zaad wat bij zwarten werkt komt uit de ballen.

  Liked by 4 people

 2. Kun je nagaan hoe lang het gaat duren voor de zwartjoekels die nu deze kant opkomen enige kennis van wat dan ook zullen krijgen, dan is dit wereld deel allengs naar den totale kloten….

  Liked by 2 people

 3. Scrutinizer // augustus 15, 2018 om 18:56 //

  80 jaar geleden had je een miljoen zwarte boeren?
  Dus in 1938 toen ze, zo meende ik toch, nog volop arm waren en gediscrimineerd werden waren er 1 miljoen zelfstandigen landbezitters? Met 16mln ha. Dus 16 per hoofd?
  Voor een farm is dat klein maar de waarde van 1 ha landbouwgrond is niet niks dus dat ze in 1938 zo rijk waren dat ze gemiddeld 16ha per hoofd bezaten. Een miljoen onder hen… wow.
  En dat zouden ze gekocht hebben? Niet gekregen. Nou dan hadden ze kennelijk geld. Zo arm waren ze dus pre WWII.
  Ben ik nou de enige die verbaasd is dat dit niet strookt met het beeld wat ons steeds werd voorgehouden?

  Liked by 2 people

 4. Victim syndroom van kaffers.
  Een kaffer boer bestaat gewoon niet.
  Fub hoe kom je op bosjes vertaling van bushel? Bush Bos?Bushel was een inhoud maat oftewel volume, iets van 8 gallon ofzo.

  Like

 5. @skeeter /

  Uit mijn duim gezogen 😉

  Like

 6. Arjan Mulders // augustus 16, 2018 om 00:23 //

  Het schijnt dat de boeren in Zimbabwe het uitstekend doen.

  Liked by 1 persoon

 7. Welke boeren doen het goed in Zimbabwe? De blanke boeren zij n overwegend weggejaagd en zitten u veelal in Kenia waar ze het inderdaad weer goed doen, en ook met open armen ontvangen werden………..

  Like

 8. ieznogoedh // augustus 16, 2018 om 13:05 //

  Over niet al teveel tijd gaat de productie van Zuid-Afrikaanse boeren ook met sprongen omhoog.
  Eerst nog even alle landbouwgrond van de blanke boeren onteigenen en hupsa, nooit meer honger daar en zelfs kunnen de nieuwe Zuid-Afrikaanse boeren een groot deel van de rest van Afrika voeden. Hoeft er niet meer zoveel uit Europa worden gestuurd.
  Behalve natuurlijk als ze Stine-zaden gebruiken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s