Nieuw

Weigerde handen schudden met mannelijke baas – krijgt 4000 euro als compensatie voor discriminatie

Zweden – Volgens de moslima is het voor een vrouw een zonde binnen de islam om een man aan te raken – een koranregel waar het Arbeidsgerechtshof zich achter schaart.

De 24-jarige vrouw zocht een baan als tolk bij het tolkenbedrijf Semantix, maar toen ze weigerde om de hand van de chef te schudden, koos het bedrijf ervoor om haar wervingsproces te staken. De handen schudden-weigeraarster verwijst naar haar islamitische geloof.

De Discriminatie Ombudsman is van mening dat ze slachtoffer is geworden van indirecte discriminatie, aangezien de eis van het bedrijf om handen te schudden de moslimgroep benadeeld. De instantie vervolgde het bedrijf en eiste een discriminatiecompensatie van SEK 80.000 (€8.000).

De Discriminatie Ombudsman erkent dat het beleid van het bedrijf legitieme doelstellingen heeft, maar dat het niet kan worden gerechtvaardigd als “passend, noodzakelijk en proportioneel” – iets wat het bedrijf beweerd.

Bij Semantix wordt er ook van uitgegaan dat het beleid de moslims in het geheel niet benadeelt, aangezien de meesten van hen mensen van het tegengestelde geslacht elkaar de hand nemen. In plaats daarvan is het beleid erop gericht discriminatie op grond van geslacht tegen te gaan en ongemak te voorkomen voor mensen die geen antwoord krijgen op hun begroeting.

Volgens het Arbeidsgerechtshof beschermt het Europees Verdrag religieuze uitingen en om ervoor te zorgen dat Zweden hieraan voldoet, moet de Discriminatie-wet ook betrekking hebben op dit soort islamitische manifestaties.

Door geen vrouwen in dienst te nemen die weigeren de handen met mannen te schudden, is het Arbeidsgerechtshof van mening dat aanzienlijk meer moslimvrouwen door het beleid worden benadeeld dan vrouwen met andere geloofsovertuigingen.

Het Hof is ook van oordeel dat een vrouw die weigert handen te schudden niet automatisch betekent dat zij slecht zou werken op een gelijke werkplek of dat dit moeilijkheden of obstakels zou opleveren voor het werk..

Het Hof geeft de vrouw daarom de vrouw gelijk maar halveert het vereiste smartengeld tot 40.000 SEK.

Een van de twee raadsleden (in totaal vijf) die deelnamen, wees erop dat “begroetingen die verband houden met het feit dat mannen niet mogen worden aangeraakt in gewone sociale situaties in bepaalde contexten vragen kunnen oproepen over de neutraliteit van de vertolking”.

Een ander raadslid schrijft: “Door haar religieuze manifestatie – om mannen geen handen te schudden – liet ze zien dat ze de fundamentele mensenrechtenprincipes van het bedrijf voor gendergelijkheid en gelijke behandeling niet deelt.

Bron:

https://samnytt.se/vagrade-skaka-hand-med-manlig-chef-far-40-000-kronor-i-ersattning-for-diskriminering/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

18 Comments on Weigerde handen schudden met mannelijke baas – krijgt 4000 euro als compensatie voor discriminatie

 1. En juist om dit soort gezeik te vermijden zien veel bedrijven op voorhand er al vanaf om een moslim(a) überhaupt in een wervingsproces te betrekken.

  Like

 2. Dat willen die rand debielen van de D’66 ook met hun diversiteit bij de rechters. Een opgang naar de Sharia rechtsgang. Die partij moet echt geëlimineerd worden.

  Like

 3. christ Kanters // augustus 15, 2018 om 19:45 //

  Gekker kunnen we het echt niet maken .

  Like

 4. Jef Kellens // augustus 15, 2018 om 19:49 //

  Ze geeft zelf aan een contradictie op haar eigen te zijn, ze zal als vrouw op een bepaald moment toch zinnen en woorden moeten vertolken wat in haar cultuur niet passen in een vrouwen mond maar alleen in een mannen mond, dus ze gaat niet altijd n correcte vertaling kunnen doen, heb mijn opleiding als industriele vertaler nooit uitgeoefend , maar dit is mijn bescheiden mening louter op het vlak van technisch vertaal en tolk werk

  Like

 5. polderboy // augustus 15, 2018 om 21:26 //

  Ambtenarij (in casu rechters) zorgt zo wel op geniepige wijze dat het volk een rot hekel krijgt aan die mohammedanen.

  Ik weet nog wat Mark Rutte zei toen die uiterst gewelddadige Turkse pooier Saban in het zwembad dreef in Turkije “Ja maar dat is de wet die ik als premier van Nederland hoog houdt.”
  Is Rutte nu hetero of homo?

  Trouwens, wat dacht je van die Twan Huys, die zei dat pater Frans een collaborateur was toen zogenaamde “vrijheidsrebellen” de oude pater point blank in Syrië kapot schoten.
  Wat is dat eigenlijk, die Twan Huys? Onzijdig, homo of hetero?
  Ik kan me moeilijk voorstellen dat het een man is.

  Like

 6. Belachelijk om haar om deze reden af te wijzen. Ze weigert handen te schudden maar dit zegt niet dat ze slecht zou werken. Pure discriminatie dus die 4000 Euro heeft ze meer dan recht op!!

  Like

 7. Eigenlijk had het de volle 8000 euro moeten zijn, toch Aisha,? volkomen gelijk hoor. Net als die meneer M. die een andere Aisha op 6 jarige leeftijd huwde en dat huwelijk ” consumeerde ” toen ze 9 jaar oud was.

  Like

 8. @Aisha
  Jij bent met zo’n opmerking er het levende bewijs en de oorzaak van dat het hier een grote puinhoop wordt met die kl*te moslims.

  Like

 9. @Willem
  Eigenlijk had ze inderdaad 8000 moeten krijgen ja. En wat betreft die meneer M. zou ik zeggen waar heb jij die leeftijden nou weer vandaan? Pedofielen zat hier in NL die zich vergrijpen aan jonge kids van ver onder de 6 jaar!! Is dat wel oke?

  Like

 10. F1802

  Puinhoop hier? Dat is niet de schuld van de moslims grapjas. Lekker makkelijk om de schuld op een ander af te schuiven ja.Die is leuk.

  Like

 11. Het gaat elke dag maar dan ook elke dag over de islam of moslims en altijd is het in negatieve zin.
  Gaat het niet over handen schudden dan gaat het over verkrachtingen, aanslagen en wat allemaal nog meer.
  Zijn er nog mensen die dat nu nog niet in de gaten hebben.
  Die achterlijke agressieve cultuur hoort hier niet, basta.

  Like

 12. ieznogoedh // augustus 16, 2018 om 12:58 //

  Aan allen:

  Het kan niet anders dan dat Aisha gewoon een Nederlander is die hier probeert anderen op stang te jagen.
  Immers, zo volkomen incompatibel met de cultuur hier te lande kan iemand toch niet echt zijn.

  Echter, zou het zo zijn dat Aisha daadwerkelijk een mohammeddaanse is, dan is zij het sprekend voorbeeld van het niet in de westerse wereld thuishoren van mohammeddanen.

  Like

 13. @Lisa
  Geloof lekker alles wat je leest jij. Allemaal fake nieuws!! Dat bewijst hoe laag jouw IQ is.

  Like

 14. @Lisa

  Geloof jij maar lekker alles wat je leest als het over de Islam gaat. Jouw probleem, niet de mijne.

  Like

 15. @ieznogoedh

  Ik hoor hier wel degelijk thuis en met mij nog heel veel meer moslims. Wen er maar alvast aan want het worden er met de dag meer. Trouwens, ben een Nederlandse meid die zich bekeerd heeft tot de Islam. Godzijdank!!!

  Like

 16. Nu ga ik lekker op vakantie naar een islamitisch land uiteraard waar ik welkom ben. Zal hier niet meer reageren op reacties van mensen met een laag IQ. Zonde van mijn tijd mensen. Dus tot nooit.

  Like

 17. Prima, Aisha, opgeruimd staat netjes!

  Like

 18. Lekker daar je kopdoekje gekke moslimhoer

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s