Nieuw

Terreurverdachte in Londen is de 29-jarige Soedanese migrant Salih Khater

De man die na de Westminster autoaanslag op dinsdag wordt vastgehouden op verdenking van terrorisme blijkt een 29-jarige Soedanese migrant te zijn met de naam Salih Khater.

De gebeurtenis, waarbij naar verluidt 15 fietsers en voetgangers werden geraakt voordat de zilverkleurige Ford Focus van Khater op de anti-terreurbarrière van Palace of Westminster botste, wordt door de Britse antiterreurpolitie onderzocht. Hij is gearresteerd op grond van de antiterreurwet van 2006.

De politie zei in een verklaring dat “Gezien het feit dat het een opzettelijke handeling lijkt te zijn geweest, met de gebruikte methode en de iconische plaats, wordt het behandeld als een terroristisch incident en wordt het onderzoek geleid door politiepersoneel van het Met Counter Terrorism Command”.

De terreurverdachte werd bij zijn arrestatie door de politie beschreven als een als man van eind twintig en is door de Britse krant Daily Mail nu genoemd als de 29-jarige Soedanese immigrant Salih Khater, tegenwoordig een Britse staatsburger die in Birmingham woont.

Blijkbaar ongemakkelijk in het benoemen van de terreurverdachte met de gebruikelijke naamgeving als “immigrant”, noemde de Britse minister Ben Wallace in plaats daarvan Khater als een ,,Britse burger die oorspronkelijk uit een ander land komt”, toen hij dinsdagavond sprak.

Volgens mediaberichten woonde Khater in de voorstad van Birmingham in Sparkhill, op slechts enkele minuten lopen van het adres van de islamitische terrorist Khalid Masood, de islamiet die met een gehuurde auto op de Westminsterbrug voetgangers omver reed en even later een politieagent doodstak. Masood’s aanval vond plaats op slechts een paar meter vanwaar Khater inreed op fietsers en voetgangers – met drie gewonden als gevolg, maar zonder dodelijke slachtoffers.

Voordat hij naar Westminster reed, zou Khater laat in de nacht urenlang in Londen hebben gereden. Hij bracht vervolgens ongeveer 90 minuten door met rondrijden in de buurt van het Britse parlement.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7208 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Terreurverdachte in Londen is de 29-jarige Soedanese migrant Salih Khater

 1. Scrutinizer // augustus 15, 2018 om 18:57 //

  Soedan bezorgde ons een Khater 😉

  Like

 2. Dat hij aan zijn wandaden een flinke ‘Khater’ over mag houden. En laat de MSM vooral ophouden met hem eem Brit te noemen! De aap komt toch wel uit de mouw en zonder vermelding weten we ook wel hoe laat het is!

  Like

 3. Hij had zijn kleding bij GAP gekocht en wilde sterven, kon hij 72 maagden van Allah krijgen.

  Like

 4. Like

 5. Levenslang werkkamp zou een goede methode zijn.

  Like

 6. Een mondje ”Slochteren ”nóg beter.(een oude marine uitdrukking uit mijn tijd)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s