Nieuw

Nederlandse man staat voor de rechter in Nederland wegens belediging van Erdogan – De Nederlandse justitie IS de lange arm van Erdogan

Een 64-jarige man uit Sittard zal vrijdag in Den Haag worden vervolgd wegens beledigende e-mails die hij in 2016 naar de Turkse president Recept Tayyip Erdogan stuurde.

In zijn e-mails vergeleek hij Erdogan met Hitler en noemde hem een “geit f*cker”, aldus De Limburger.

“Erdogan, je f*cking geit f*cker, burn in hell’ schrijft hij in één e-mail waarin hij een meme bijvoegde met Hitler en Erdogan met een hakenkruis ertussen met de tekst: “Er is geen verschil.

In een tweede e-mail zei hij: “Erdogan gijzelt de hele wereld met zijn verderfelijke ideeën. Meer dan zeventig jaar geleden maakte een vergelijkbare dictator precies dezelfde fout. Ik betreur het Turkse volk met deze idioot, u verdient niet beter.

In de e-mails vergeleek hij Erdogan met Adolf Hitler en voegde ook een foto van de Turkse president in nazi-uniform bij, aldus de BBC.

Een onderzoek naar de Nederlander is gestart nadat de Turkse ambassade in Den Haag een klacht tegen het individu had ingediend.

Naar aanleiding van de formele klacht stelde de Nederlandse politie vast dat de man in de zuidelijke stad Sittard woont.

De Nederlandse man wordt beschuldigd van belediging, belediging van een ambtenaar en belediging van een bevriend staatshoofd. Zijn advocaat weigerde commentaar aan 1Limburg en verklaarde: “Het is op dit moment niet in het belang van mijn klant om te reageren. H verschijnt vrijdag voor het gerechtshof in Den Haag.

Het bureau van de procureur zal op 17 Augustus aankondigen wanneer de verdachte voor het hof zou moeten verschijnen.

Naar Nederlands recht is belediging strafbaar met zes maanden gevangenisstraf, maar de wet voorziet in een gevangenisstraf tot acht maanden voor het beledigen van een bevriend staatshoofd.

Het Nederlandse parlement heeft onlangs een wetsvoorstel aangenomen tot intrekking van de wetgeving inzake de belediging van buitenlandse staatshoofden, maar aangezien deze nog niet is aangenomen door de Eerste Kamer, blijft de wet van kracht.

De Nederlandse extreemrechtse politicus Geert Wilders bekritiseerde de vervolging van de Nederlandse man.

“De Nederlandse justitie staat ten dienste van Erdogan”, schreef Wilders op Twitter.

Bron:

https://voiceofeurope.com/2018/08/dutch-man-faces-court-in-the-netherlands-for-insulting-erdogan/

http://www.hurriyetdailynews.com/dutch-man-faces-prosecution-in-holland-for-insulting-erdogan-135825

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

12 Comments on Nederlandse man staat voor de rechter in Nederland wegens belediging van Erdogan – De Nederlandse justitie IS de lange arm van Erdogan

 1. polderboy // augustus 15, 2018 om 20:53 //

  Kuipen voor die islamiet natuurlijk.

  Like

 2. polderboy // augustus 15, 2018 om 20:54 //

  Kuipen is Kruipen, sorry.

  Like

 3. Bevriend staatshoofd? jongens toch de schaamte voorbij….

  Like

 4. De geschiedenis herhaalt zich.
  Hier op Fenixx is er al eerder een artikel geweest waar aangehaald werd dat een dominee uit Brabant in 1939 voor de politierechter moest verschijnen omdat hij tijdens een vergadering in Voorschoten ten aanzien van Hitler het woord ‘boef’ zou hebben gebruikt. De predikant werd vervolgd wegens ‘het beledigen van een bevriend staatshoofd.’

  Like

 5. Scrutinizer // augustus 15, 2018 om 22:46 //

  Beledigen van iemand dievan afgeperst geld leeft?
  Hoe doe je dat? Iemand die openlijk aangeeft geen scrupules te hebben: hoe kan je zo iemand beledigen? Ik blijf het een rare gedachte vinden…

  Like

 6. Hoe haal je het in je botte hersens om een Dictator,Fascist,Volksmoordenaar van tienduizenden mensen,
  Nederlandhater,Europahater,Christenhater EEN BEVRIEND STAATSHOOFD NOEMEN,deze rechters moeten morgen nog met directe ingang ontslagen en opgesloten worden,Dat hij RUTTE haat,OK,Dat DOEN WIJ OOK,Dat hij MERKEL haat OK,Dat DOEN WIJ OOK,Dat hij BRUSSEL haat OK,DAT DOEN WIJ OOK,Maar laat die man onmiddellijk vrij anders breek echt de PLEURIS uit in dit VERKOCHTE EN WEG GEGEVEN LAND DOOR DIE MAFFIA UIT DEN HAAG en dan gaan wij weer over naar de ORDE VAN DE DAG.

  Like

 7. Wachteres // augustus 15, 2018 om 23:20 //

  ‘l Histoire se répète.

  De tijd van Hitler komt terug.

  Like

 8. polderboy // augustus 16, 2018 om 06:17 //

  Mark Rutte zegt toch altijd, dat iedereen zich aan de wet moet houden?

  Onder Hitler golden ook wetten. En onder Erdogan gelden ook wetten.
  Dus Joden vergassen of Koerden afknallen, zolang dat volgens wetten en decreten geschiedt, is juist.

  Misschien ligt zoiets als fascisme altijd wel op de loer, om zich via de wet bestaansrecht te verschaffen?

  De wet is m.i. dus niet absoluut rechtvaardig en juist, want er zijn meerdere Vrouwe Justitia’s, die ieder hun eigen in de wet gecodificeerde maatschappelijke normen en waarden hoog houden.

  Mak Rutte moet m.i. dus zeggen: “Iedereen moet zich aan de hier geldende wet houden, die onze normen en waarden belichamen!!”

  Multiculturalisme en liberalisme zijn dus vrijwel lege begrippen.
  Men kan niet een samenleving door elkaar mixen met allerlei normen waarden tot een multiculti brij van normen en waarden.
  En individuele vrijheid bestaat niet, binnen een geldende set van normen en waarden, die via een bepaalde vrouwe Justitia hoog wordt gehouden in de wet.

  Like

 9. Khadaffie was een bevriend staatshoofd, logeerde nog bij Beatrix in de tuin. Saddam was een bevriend staatshoofd, had 11 kastelen in Belgie en een paar grote hotels in Luxemburg, onder andere…Erdogan is een bevriend staatshoofd, maakte vorig jaar nog een halve stad met bevolking met de grond gelijk, in eigen land ook nog nota bene….

  Het is duidelijk dat wat een regering onder vrienden verstaat een totaal andere betekenis heeft dan wat mensen als vrienden beschouwen. De burger ziet vrienden als mensen met wie vrede is en die elkaar groeten, de regering ziet vriendschap als een beschrijving met wie je samen kunt moorden of die je de spullen ervoor kunt leveren of de lening ervoor kunt verstrekken….

  En dat alles in uw naam en de mijne, omdat we ervoor hebben gestemd. Daarom zijn er verkiezingen, om de schuld van alle misdaden collectief te maken en daarmee protest het zwijgen op te leggen. Met schuld als relatief begrip, het word pas schuld als een ander de baas is en de daders ter verantwoording riept, tot die tijd is het ….vriendschap…

  Er is geen excuus voor wie meewerkt aan de vervolging van de eigen burgers, enkel dat slaven nu eenmaal moeten gehoorzamen. De ene slaaf straft de andere, ook in dit verhaal….

  Like

 10. Alles wat tegen Erdogan is wordt opgesloten ,in Turkije ,zijn vrienden in Nederland gaan hem hier bij helpen en sluiten ze hier ook gewoon op ,allemaal voor jurist leren ,helpt het land totaal naar de kloten .

  Like

 11. claasje kater // augustus 16, 2018 om 12:21 //

  moet niet gekker worden

  Like

 12. tim pietersen // augustus 16, 2018 om 19:13 //

  wie heeft deze ‘foreign agents’ binnengelaten?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s