Nieuw

Duitsland haalt lijfwacht van Bin Laden terug naar Duitsland

Sami A.

Beslissing in het geval van de voormalige lijfwacht van Bin Laden, Sami A.!

Het Hogere Administratieve Gerechtshof Münster heeft woensdag besloten dat de Tunesiër naar Duitsland moet worden teruggehaald!

“De administratieve rechtbank van Gelsenkirchen heeft de stad Bochum terecht verplicht om de Tunesische staatsburger Sami A., die door haar werd gedeporteerd, onmiddellijk en op eigen kosten naar de Bondsrepubliek Duitsland terug te brengen”, kondigde de rechtbank aan. Zij wees derhalve een klacht van de stad tegen de terughaal actie af.

De Hogere Administratieve Rechtbank Münster was de laatste rechterlijke instantie in deze summiere procedure. De stad Bochum kan echter nog steeds een grondwettelijke klacht in te dienen, en dus een klacht bij het Federale Grondwettelijk Hof in Karlsruhe – dit zou echter geen opschortende werking hebben voor de ophaling. Bochum heeft inmiddels besloten niet naar Karlsruhe te gaan.

Herbert Reul (CDU), minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen, heeft kritiek geuit op het vonnis tegen Sami A. en vreest “koren op de molens van extremisten”. “Onafhankelijkheid van de rechtbanken is een groot goed. Maar rechters moeten altijd in gedachten houden dat hun beslissingen overeenkomen met het rechtsgevoel van het publiek,” vertelde Reul de Düsseldorf “Rheinische Post”.

“Ik betwijfel of dat bij dit besluit het geval is. Als de burgers de rechterlijke uitspraken niet meer begrijpen, is het koren op de molens van extremisten”.

Bild >>

Der Spiegel, 2012:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9555 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s