Nieuw

Beatrix von Storch wil genderstudies afschaffen – naar het voorbeeld van Hongarije

Beatrix von Storch

De Hongaarse regering is van plan universiteiten bij ministerieel besluit te verbieden gendercursussen aan te bieden. Het zou het einde zijn van genderstudies in Hongarije. In Duitsland gaan er nu stemmen op voor het volgen van dit voorbeeld.

“Niemand wil ‘genderologen in dienst nemen’, dus je hoeft er ook geen op te leiden,” vatte de Hongaarse vice-premier Zsolt Semjén samen. Genderstudies zullen volgend jaar worden afgeschaft – berichtte de freie welt .

Het is een stap in de goede richting die al veel eerder had moeten worden gezet. “We moeten dit aangrijpen om de genderleerstoelen in Duitsland aan een kritisch wetenschappelijk onderzoek te onderwerpen”, legt Götz Frömming, woordvoerder onderwijsbeleid van de AfD-parlementaire fractie in de Bondsdag, uit aan Junge Freiheit.

Een dergelijke stap is inderdaad wenselijk. Eisen om genderstudies te herzien en mogelijk af te schaffen zijn meer dan gerechtvaardigd en geenszins nieuw; nu Hongarije het voortouw heeft genomen, zouden ze een nieuwe – hopelijk beslissende – stimulans kunnen krijgen. Tot nu toe zijn alle pogingen om kritische vragen te stellen geëlimineerd. Maar het onderwerp suddert al langer.

Iedereen die denkt dat gender slechts een sociale constructie is die elke dag naar believen kan worden veranderd, zou dat in zijn privéomgeving moeten doen. “Maar het is niet wenselijk dat er door belastingen gefinancierde stoelen en andere academische wijdingen voor dergelijke meningen zijn,” zei hij.

Beatrix von Storch prees het optreden van de Hongaarse regering. “De genderstudies waren van bij het begin een ideologisch project dat niet ging over het verwerven van wetenschappelijke kennis, maar over het doordrukken van een politieke agenda”, legt ze uit aan Junge Freiheit. Het is noch in het belang van de wetenschap, noch in het belang van de belastingbetaler om op deze manier publieke middelen voor wetenschap en onderzoek te ontrvreemden voor linkse indoctrinatie.

Bron:

https://www.freiewelt.net/nachricht/beatrix-von-storch-moechte-gender-studies-abwickeln-10075357/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Beatrix von Storch wil genderstudies afschaffen – naar het voorbeeld van Hongarije

 1. Guido Vergult // augustus 16, 2018 om 09:53 //

  Geweldig nieuws ! Hopelijk volgt heel Europa. Deze nonssens moet stoppen, het is een minimale minderheid ( lobby ) die alles wil vernietigen. Geslacht wordt enkel biologisch bepaald. Wie iets anders in zijn hoofd heeft is psychisch ziek. Ook het stopzetten van elke indoctrinatie in de scholen ( zelfs bij kleuters en lagere school ) is een dringende noodzaak !

  Like

 2. claasje kater // augustus 16, 2018 om 12:23 //

  heel verstandig, stoppen met die onzin

  Like

 3. Verzonnen door Linkse geestelijk gestoorden

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s