Nieuw

Oostenrijk wil vanaf januari 2019 de kinderbijslag voor EU-buitenlanders verlagen en tot 110 miljoen euro besparen

Foto: Oostenrijk's parlement in Wenen. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Peter Wuttke

Vanaf januari 2019 wil Oostenrijk de kinderbijslag voor EU-buitenlanders, van wie de gezinnen in hun land van herkomst wonen, tot het daar gebruikelijke niveau terugbrengen. Bijvoorbeeld: “Voor drie kinderen betalen we in Bulgarije aan een gezin het dubbele als het gemiddelde salaris daar”.

Oostenrijk ziet zichzelf als een voorloper in Europa bij het verminderen van kinderbijslag voor buitenlanders in de EU. Gezinsminister Juliane Bogner-Strauß (ÖVP) verwacht dat andere landen, zoals Duitsland, Ierland, Denemarken en Nederland, het voorbeeld van Oostenrijk zullen volgen.

“Ik ga ervan uit dat Duitsland relatief snel volgt. Veel andere landen overwegen de kinderbijslag te indexeren”, vertelt Bogner-Strauß aan de krant “Handelsblatt”.

Oostenrijk betaalt maandelijks een kinderbijslag van 200 euro per kind. De minister legt uit:

“Voor drie kinderen betalen we in Bulgarije bijvoorbeeld aan een gezin twee keer zo veel als het gemiddelde salaris daar is”.

Oostenrijk wil met de nieuwe wet in 2019 de kinderbijslag voor EU-buitenlanders, van wie de gezinnen in hun land van herkomst leven, tot het plaatselijke niveau terugbrengen.

Dit zou 110 miljoen euro moeten besparen. Het voornemen is echter onder Europees recht nog steeds omstreden

Ook in Duitsland bestaat er binnen de regeringscoalitie van CSU/CDU en SPD sympathie voor dergelijke plannen .

De vertrouwenspersoon van de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz richtte zich tot de Europese Commissie, die op dezelfde kinderbijslag voor alle EU-burgers aandringt: “Wij zijn niet bang voor moeilijkheden. Het is een debat over redelijkheid”.

De Oostenrijkse regering wil in het geschil met Brussel niet zwichten. “Ons voorstel voor een indexering van gezinsbijslagen is precies gebaseerd op het voorstel van de Europese Commissie aan Groot-Brittannië op dit moment,” zei de 46-jarige politicus.

Bron:

https://www.epochtimes.de/politik/europa/oesterreich-will-ab-januar-2019-kindergeld-fuer-eu-auslaender-kuerzen-und-bis-zu-110-millionen-euro-einsparen-a2599866.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7213 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Oostenrijk wil vanaf januari 2019 de kinderbijslag voor EU-buitenlanders verlagen en tot 110 miljoen euro besparen

 1. Dat hebben wij ook geprobeerd eerste x dat het bekend werd kwam het hele zwikkie hierheen vrouw oma kinderen werkte averechts.
  Tweede x dat men het probeerde kwam het hoger hof er tegen in het geweer zijn EU regels.
  Zelfde geld voor de weduwen de AOW enz wonen daar maar mochten het zelfde bedrag als hier houden.
  Ik wens ze suc6.

  Liked by 1 persoon

 2. Nederland ligt zo al jaaaaaren met Marokko in de clinch; krijgen ze niet voor mekaar om de uitkeringen aan te passen aan het (thuis)land waar ze verblijven.

  Like

 3. Marc Kerkhofs // augustus 15, 2018 om 20:03 //

  Oostenrijkse regering heeft volkomen gelijk. Als Europa wil dat het bedrag van de kinderbijslag voor kinderen die in een EU buitenland worden opgevoed gelijk is aan het bedrag dat de kinderen ontvangen van de lidstaat die de kinderbijslag uitbetaalt moeten de lonen, sociale zekerheidsbijdragen en andere sociale uitkeringen daar op hetzelfde niveau liggen. Je kunt niet het beste van 2 werelden krijgen.

  Like

 4. Een betere methode is geen kinderbijslag, plus dat het geld van uitkeringen die ze hier krijgen in Europa besteed moet worden, en dus een verbod op geld sturen naar landen van herkomst.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s