Nieuw

Hongarije: Geslacht is biologisch bepaald, het begrip gender is onzin

De kwestie van genderstudies stond niet op de agenda van de regeringsvergadering, omdat er veel belangrijkere onderwerpen zijn, vertelde een regeringsbron tegen ATV.hu op maandag.

Vorige week kregen de Hongaarse universiteiten 24 uur de tijd om te reageren op het plan van het het ministerie van Humane Welzijn (EMMI) en het ministerie van Justitie (IM), volgens welke het onmogelijk maakt voor nieuwe studenten om zich in te schrijven voor genderstudies.

Zoals we al eerder hebben gemeld, gaat het om twee universiteiten: de grootste door de staat gefinancierde universiteit van Hongarije, ELTE, en de Centraal-Europese universiteit (CEU), opgericht door George Soros.

Als het wetsvoorstel officieel wordt, betekent dit dat niemand een genderstudie in Hongarije kan volgen en een diploma in het onderwerp kan behalen. HVG.hu merkt op dat CEU zowel Hongaarse als Amerikaanse diploma’s aanbiedt; het amendement heeft geen invloed op laatstgenoemde.

Het ministerie van Humane Welzijn vertelde HVG.hu afgelopen vrijdag dat er op de Hongaarse arbeidsmarkt absoluut geen belangstelling is voor afgestudeerden van genderstudies. Maandag vertelde vicepremier Zsolt Semjen aan ATV.hu dat “niemand een genderdeskundige in dienst wil nemen, dus een dergelijke opleiding is niet nodig”.

Volgens de politicus zijn sommige dingen, zoals geslacht, biologisch bepaald, het concept van geslacht, als “sociale sekse” is net zo onzin als praten over “sociale leeftijd”. Hij benadrukte dat genderstudies een ideologie zijn.

Het is aan academici om te beslissen of genderstudies een plaats hebben in het Hongaarse hoger onderwijs, vertelde een leider van de oppositiepartij LMP maandag op een persconferentie. Mate Kanasz-Nagy, secretaresse van de nationale raad, zei dat het recentste plan van de overheid om genderopleidingen te verbieden “een andere stap in zijn oorlog tegen wetenschap en onderwijs is”.

Hij zei dat terwijl de overheid toegang tot het gratis hoger onderwijs had vernauwd, het ook door de overheid benoemde financiële managers op hogescholen en universiteiten “oplegde” zodat “het elke cursus of onderzoek kan voorkomen met vermelding van financiële redenen”.

Kanasz-Nagy benadrukte ook dat “sinds de politieke regimewisseling” van 1989 “geen enkele faculteit om politieke redenen is verboden”. “Hieruit volgt dat er voortaan in het hoger onderwijs geen autonomie, vrijheid of rechtsstaat meer bestaat”.

Verwijzend naar de bewering van het ministerie vanHumane Welzijn dat de jonge academici die zich bezighouden met genderstudies niet nodig waren op de arbeidsmarkt, zei Kanasz-Nagy dat alle gediplomeerden werk hebben gevonden. Kanasz-Nagy voegde toe dat zijn partij bij de ombudsman over de kwestie zou appelleren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Hongarije: Geslacht is biologisch bepaald, het begrip gender is onzin

 1. Het enige land in Europa wat niet meegaat met die Gender onzin en verzonnen door
  Linkse idioten.👍

  Like

 2. De bewering dat al die afgestuurde genderprofessors een baan hebben gevonden zegt natuurlijk niks. Die zouden zomaar is bij de Hongaarse Albert Heijn als vakkenvullers een baan kunnen hebben.

  Like

 3. Goed van Hongarije dat ze die onzin gaan verbieden.
  Moet hier ook gebeuren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s