Nieuw

EU is doodsbang voor de rechtse populistische regering van Italië, zegt regerend partijlid

Foto: Parlement van Italië,  Palazzo Montecitorio, Rome. Bron/Auteur: Wikimedia/Hadi.

De leiders van de Europese Unie zijn bang voor de eurosceptische regering van Italië, aldus een hooggeplaatste assistent van de Italiaanse premier.

Giancarlo Giorgetti verklaart dat Brussel wanhopig op zoek is om de fel eurosceptische Italiaanse regeringscoalitie te “aborteren”. Volgens de politicus van Lega zijn de leiders van de Europese Unie bang dat Italië een populistische opstand in heel de Europese Unie zal ontketenen.

“De oude heersende klasse in Italië en Europa wil deze regering aborteren. De EU vreest dat, als we in Italië slagen, andere landen ons zullen volgen. Ze willen andere populistische bewegingen niet aanmoedigen.

“Alles wat we zeggen wordt tegen ons misbruikt. Hij verwacht dat speculanten volgende maand de Italiaanse financiële markten zullen aanvallen.

In een interview met de Italiaanse krant Libero zei de hoofdadviseur van premier Conte: “Ik verwacht een aanval in augustus. De markten worden bevolkt door hongerige speculatieve fondsen die hun prooi kiezen en bespringen”.

“In de zomer zijn de marktvolumes klein, je kunt de basis leggen voor agressieve initiatieven tegen landen. Kijk naar Turkije. De markten in Turkije zijn vorige week gedaald vanwege de toenemende bezorgdheid over de economie en het politieke leiderschap van het land”.

De Italiaanse activa zijn de afgelopen weken onder druk komen te staan vanwege de bezorgdheid dat de Italiaanse regering de fiscale regels van de EU zou kunnen verscheuren. Giorgetti dringt erop aan dat het land over de middelen beschikt om zich te verdedigen.

“Als de storm op de markt komt, zullen we onze paraplu openen”, zei Giancarlo. “Italië is een groot land en beschikt over de middelen om te reageren, deels dankzij zijn grote particuliere spaargelden”.

De hoofdeconoom van Lega, Claudio Borghi, heeft zijn bezorgdheid geuit over de stabiliteit van de eurozone en gewaarschuwd dat de plannen van de Europese Centrale Bank om haar stimuleringsprogramma af te ronden, zeer schadelijk zouden kunnen zijn voor Italië.

“We moeten ons zorgen maken over de euro, niet de vermeende stabiliteit ervan vieren”, zegt Borghi tegen La Verita.

“Ofwel wordt er een nieuwe marktgarantie ingevoerd, ofwel moeten we een plan B opstellen. Op het moment dat we onze eigen munt hebben, hebben we een super overschot”..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on EU is doodsbang voor de rechtse populistische regering van Italië, zegt regerend partijlid

 1. Wanneer zorgen de EU inwoners ,dat Brussel ook “bang voor hen wordt ,in Duitsland bestaan de vrouwenmarsen al een hele poos ,hier leund iedereen mopperend achterover ,na een paar klaagtweets ,Wilders en Baudet moeten de handen in een slaan ,en de mensen oproepen tot protest ,voor dat het te laat is ,dat zal tevens vele onwetende burgers ,die nu nog vertrouwen op het nieuws van de NOS/NPO ,RTL 4 ,ook wakker schudden ,wachten betekend , een steeds sneller groeiende aanwas van rapefugees !!

  Liked by 1 persoon

 2. Scrutinizer // augustus 14, 2018 om 14:23 //

  Met alle sympathie voor de nieuwe regering, maar wat hier beweerd wordt is onzin.
  Hedgefunds hebben geen ideologie maar willen gewoon winst maken.
  De financien van Italie en hun banken zijn gewoon slecht. Weliswaar t.g.v. wanbeleid van de afgelopen 40 jaar door vorige regeringen, maar punt is: ze zijn gewoon fundamenteel zwak en dat biedt nu eenmaal opportuniteiten.
  En neen, Italie kan dat in zijn eentje niet afslaan, hoogstens met hulp van de ECB alwaar landgenoot Draghi de dienst uitmaakt.

  Like

 3. Je kan niet blijven geld bijdrukken om putjes te vullen, er zijn Italiaanse Spaanse ,Duitse ,Franse banken die veel hebben geïnvesteerd in Turkije ,daar gaat het scheef ,dat er angst bestaat ten aanzien van het monetair systeem is terecht, als Turkije zou vallen dan gaat dat hier ook zijn gevolgen hebben , het laatst dat ik gelezen heb is dat het Turkse staatsgoud te koop aangeboden wordt.

  Vergeet niet dat op 30/06/2018 Europa zich de macht heeft toegeëigend om de partikuliere rekeningen te kunnen gebruiken om een vallende bank te redden ,merendeel weten het niet ,het WK was op dat moment belangrijker , al bij al als de grote banken het dominosysteem zien komen zal het de burger zijn die de rekening betaald .

  Like

 4. templars2017 // augustus 14, 2018 om 15:18

  Exact, die laatste alinea.
  Gelukkig -voor de banken althans- heeft het merendeel van de burger een onvoorwaardelijk vertrouwen in het bankwezen.
  De meeste burgers beschouwen hun bank en saldo als ‘rotsvast’ cq in goede handen.
  Echter, gaat het fout met dit ‘bankensysteem’ is het enige wat zij in handen hebben,………. het afschrift van hun tegoeden.

  (wat zij vervolgens kunnen ‘inlijsten’ en als aandenken aan de muur mogen hangen)

  Like

 5. antiislamnu // augustus 14, 2018 om 21:42 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s