Nieuw

200 Amerikaanse kranten in gezamenlijk protest tegen Donald Trump

200 Amerikaanse kranten bundelen hun krachten in een gezamenlijk protest tegen de verklaring van president Donald Trump over de mainstream media als “de vijand van het volk”.

Donald Trump heeft journalisten en mediabedrijven bij verschillende gelegenheden “volksvijand”, “nepnieuws” en “nepmedia” genoemd.

Het tijdschrift Boston Globe staat achter het initiatief waarin kranten- en mediabedrijven op 16 augustus, gezamenlijk in redactionele artikelen, zullen protesteren tegen de uitspraak van Trump over de media. Trump heeft in veel verschillende contexten beschreven hoe de media verwringt, liegt of bepaalde kwesties uitvergroot.

“We zijn niet de vijand van het volk,” zei Marjorie Pritchard van de krant Boston Globes, die het initiatief heeft gelanceerd met een beroep op de kranten van het land om “teksten te formuleren over het belang van vrije en onafhankelijke druk”, ongeacht de politieke kleur.

Meer dan 200 mediabedrijven zouden zich dinsdag hebben aangesloten.

De relatie tussen Trump en meerdere nieuwsbureau’s is al lange tijd geïnfecteerd. Zo weigerde de president vragen van sommige mediabedrijven en journalisten te beantwoorden.

Begin augustus waarschuwden VN-deskundigen in een verklaring voor wat zij omschrijven als “strategische aanvallen om het vertrouwen in de feiten te ondermijnen” en uitten zij ook hun bezorgdheid over het risico van escalerend geweld tegen journalisten.

Bron:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=7019858

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7199 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on 200 Amerikaanse kranten in gezamenlijk protest tegen Donald Trump

 1. Fake News Media zijn de schaamte voorbij en dit gebeurt gelijktijdig met het censureren van allerlei onwelgevallige geluiden. Dit gaat echt heel ver maar ik ben ervan overtuigd dat Trump wederom verkozen wordt. In de VS zijn ze wijzer en hebben meer tegengeluid dan wij in Europa en vooralsnog mogen alleen amerikanen in de VS stemmen, gelukkig.

  Like

 2. Let op, als ze Trump weg krijgen is de pers voor de komende 100 jaar de baas, is opnieuw oppositie aan de macht onmogelijk. Daar zullen ze voor zorgen, zoals de pers in Nederland een verlengstuk is van multinationals en politieke partijen.
  De pers is puur gericht op politiek correcte berichtgeving en alles dat verder geld opbrengt, de waarheid mag de pers pokke krijgen, het is gewoon handel.

  Zoals rechtvaardigheid niet in de rechtbank thuis hoort, zo hoort waarheid niet thuis in de krant. Het zijn beide volksmenners, niet recht handhavers. Om die reden heet een agent ook wetshandhaver en niet recht schepper of beschermer of hoeder van rechten. Dat is onze fantasie erover.

  Like

 3. Hoezo protest tegen Donald Trump?

  Like

 4. syberspees // augustus 14, 2018 om 22:15 //

  Ik neem al jaren een gebrek aan objectiviteit waar bij diverse actualiteiten programma’s. Met enige regelmaat hoor ik ons prinsesje Eva Jinek e.a. hun eigen mening ventileren. Zolang dit linkse geweld op mijn tv toestel blijft woekeren. Krijgt Trump mijn stem

  Liked by 3 people

 5. Goh,..het journaille bastion voelt zich aangevallen.
  Hoe zou dat nu toch komen….??!

  De MSM dient verslag te doen van nieuws en feitelijkheden. Dat is hetgeen wat de geïnteresseerde burger wil.
  Behoefte aan een journalistieke lees; 2e hands wereldbeeld ook wel ‘opinie’ genoemd hebben zij met nadruk, niet.
  Aan zg. “duiding” en/of toegepaste psychologie van de koude grond, suggestieve opmerkingen en/of toevoegingen in combinatie met het uitdragen van de eigen gepolitiseerde en gemankeerde voorkeuren, is niet de minste behoefte.
  En precies daar is het dus fout gegaan.

  Het gladde ‘verkooppraatje’ van een louche tweedehands autohandelaar met glazen oog en houten been wiens handeltje gedreven vanaf het plaatselijke zigeunerkamp, is inmiddels geloofwaardiger dan het gemiddelde redactionele stuk uit bijv. een zg. ‘kwaliteitskrant’.

  Like

 6. christ Kanters // augustus 15, 2018 om 20:31 //

  Wat een misplaatste arrogantie van die couranten , net of de bevolking helemaal niet weet wat er speelt , dacht dat die journalisten meer in hun mars hadden , maar ze komen allemaal van de gehersenspoelde linkse scholen , en gaan dit in hun werk , voort zetten , maar gelukkig hebben velen het ballonnetje door geprikt .Obama heeft in de jaren zo veel gelegenheid gekregen om , het vergif te laten groeien daar onder leiding van de moslim broederschap . dat Trump alle zeilen bij moet zetten , en heel goed de beveiliging in de gaten moet houden , wil hij niet het zelfde eindigen als Kennedy en Pim Fortuyn .

  Like

 7. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s