Nieuw

100.000 Turken lopen kans om hun Oostenrijkse staatsburgerschap te verliezen

Foto: Oostenrijk's parlement in Wenen. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Peter Wuttke

Veel Turken hebben, na genaturaliseerd te zijn tot Oostenrijkse staatsburgers, hun Turkse staatsburgerschap weer opgeëist – wat in Oostenrijk zonder toestemming verboden is.

Het is de regeringspartij Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ, die beweert dat tot 100.000 Turken de nationaliteitswet van het land met betrekking tot dubbele staatsburgerschap schenden om te mogen stemmen bij Turkse verkiezingen. Als men zonder toestemming een tweede staatsburgerschap verkrijgt – wat alleen in uitzonderlijke gevallen wordt gegeven – verliest men automatisch de Oostenrijkse.

Iets meer dan een jaar geleden presenteerde de FPÖ een lijst van 100.000 mensen die naar verluidt de nationaliteitswet hebben overtreden. De namen zouden zijn verkregen uit de Turkse kiezerslijsten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de gemeenten vervolgens de opdracht gegeven de individuele gevallen te onderzoeken en enkele weken geleden werden in twee administratieve rechtbanken de eerste beslissingen genomen  – drie personen werden hun Oostenrijkse staatsburgerschap afgenomen.

Wanneer de Turkse autoriteiten niet meewerken, wordt ervan uitgegaan dat het aan het individu zelf is om te bewijzen dat hij geen Turks staatsburgerschap heeft.

De zaken zullen in hoger beroep worden onderzocht.

Tot nu toe zijn ongeveer zeventig Turken met dubbele staatsburgerschap ervan op de hoogte gesteld dat zij het Oostenrijkse staatsburgerschap dreigen te verliezen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on 100.000 Turken lopen kans om hun Oostenrijkse staatsburgerschap te verliezen

 1. Ik hoop écht dat ze dit doorzetten en een voorbeeld voor de rest worden.

  Like

 2. Geen staatsburger is geen uitkering met alle Privilegien

  Like

 3. Het kan dus wel!
  Natuurlijk kan het maar Rutte wil niet. Maar er zijn zat mogelijkheden alle moslims terug te sturen die hier illegaal verblijven en criminaliteit bedrijven.

  Like

 4. Stop ook hier die dubbelle nationaliteit. Eén paspoort één stem.

  Like

 5. Ze moeten sowieso allemaal terug, ook die hier geboren zijn. Wij wonen hier duizenden jaren en horen in dit klimaat, en dat kan alleen gewaarborgd worden door remigratie op kosten van hun uiteraard.

  Like

 6. Gekloot // oktober 6, 2018 om 19:51 //

  Hoe staat het hier nu mee? Hoeveel passen er in een vliegtuig?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s