Nieuw

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken waarschuwt de EU: De rechten van de Italianen staan voorop!

De vice-premier van Italië, Matteo Salvini, heeft een por uitgedeeld aan de Europese Unie en gewaarschuwd dat de coalitieregering van het land de “rechten van de Italianen” boven de eisen van de EU zal stellen.

De eurosceptische leider Matteo Salvini drong erop aan dat de Italiaanse coalitieregering de behoeften van de Italianen zou laten prevaleren boven de toezeggingen aan de Europese Unie.

De leider van Lega vertelde Il Sole 24 Ore dat hij de beloften van zijn manifest zou waarmaken “of de Europese Unie het nu leuk vindt of niet”.

“We zullen ons er ook economisch toe verbinden om in deze sector dezelfde revolutie op gang te brengen als die welke we op het gebied van het immigratiebeleid zijn begonnen. Ik herinner me wat we beloofden te doen, of de Europese Unie het nu leuk vindt of niet. We zullen er alles aan doen om de Europese verplichtingen na te komen met de nieuwe begroting, maar de rechten van de Italianen komen op de eerste plaats. Recht op werk, op pensioen, op gezondheidszorg.”

Italië is op 3 augustus besprekingen begonnen over zijn begroting voor 2019 en heeft voorstellen gedaan die de banden tussen een van de oprichtende leden van de EU en het blok effectief in gevaar zouden kunnen brengen.

De gewaagde plannen zouden onder meer de invoering van een nieuwe flat tax omvatten en de invoering van maatregelen voor het inkomen van de burgers die meer dan 100 miljard euro kosten, ondanks de toezegging van de regering om het tekort van het land binnen de in Brussel opgelegde limiet van 3 procent te houden.

De coalitieregering, bestaande uit Lega en de populistische Vijfsterrenbeweging (M5S), heeft opgeroepen tot een ingrijpende belastinghervorming, waarbij Salvini heeft gepleit voor belastingverlagingen voor bedrijven en personen en M5S voor het creëren van een zogenaamd burgerinkomen voor armere Italianen.

Eerder deze week waarschuwde de Salvini ook dat Italië bereid zou zijn om zijn veto uit te spreken over alle toekomstige besluiten van de EU die niet in het belang van haar economische toekomst worden genomen.

“We hebben veel zaken op tafel gelegd in Brussel om in de komende maanden te bespreken. Op het gebied van economie, landbouw, handelsovereenkomsten, immigratie en Rusland. We streven ernaar om in de komende weken te werken aan een wederzijdse overeenkomst, maar als we gedwongen worden om beslissingen als laatste middel van de hand te wijzen, zullen we dat doen. We willen eerst Brussel proberen te overtuigen. Als we hen niet kunnen overtuigen, zullen we onze toevlucht nemen tot een andere strategie.”

De krachtige boodschap aan Brussel werd versterkt door de leider van de M5S en premier Luigi Di Maio, die beloofde dat Rome zijn hervormingen zal voortzetten, ondanks de bezorgdheid vanuit Brussel.

Op de vraag hoe de regering verder zal gaan met de aangekondigde financiële maatregelen, zei Di Maio:

“We denken aan een ambitieuze begrotingswet. We hoeven onze banden met de EU niet te verbreken, maar we zullen een effectieve en oprechte dialoog moeten voeren om een aantal zaken te bereiken die we van vitaal belang achtten. We hebben twee noodsituaties in Italië, de flat tax, die moet gebeuren, en het niveau van de armoede. Vijf miljoen mensen leven in een situatie van extreme ontberingen.”

Bron:

https://www.express.co.uk/news/world/1002420/EU-news-Italy-Matteo-Salvini-Brussels-budget-economy-migration-policy-latest

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken waarschuwt de EU: De rechten van de Italianen staan voorop!

  1. Zou hier ook moeten gelden. Ik las zojuist dit artikel: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2423606/risico-op-schurft-bij-haagse-baby-s en vraag me af waar die besmettingshaard nou toch vandaan komt…….. Wie het weet mag het zeggen 😉 .

    Like

  2. Salvini wordt zoals Trump een racist genoemd omdat ze de eigen volk verdedigen. Ben ik een racist omdat ik de veiligheid in mijn land op prijs stel? Als Mussulini Europa kon zien zou hij een hartaanval krijgen. Europa shithole vol gespuis en een hoogopgeleid elite die deze migrantenmachine laat draien en zich daarmee verrijkt op de kosten van de belastingbetaler.

    Like

  3. Nu ben ik kwaad omdat ik geen Italiaan ben

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s